• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

YENİ ÇAĞI YARATANLAR BİR ARAYA GELDİ

YENİ ÇAĞI YARATANLAR BİR ARAYA GELDİ
Dünyaca tanınmış mucit Dr. Sadeg Faris,“Türkiye Geleceğini Teknoloji Devrimi ile Değiştirecek” konulu konferans için Türkiye'ye geldi

TURİZMİN SESİ


Dünyaca tanınmış mucit Dr. Sadeg Faris, Türkiye ilaç sektörünün lider firması Novartis ve Türkiye Fütüristler Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye Geleceğini Teknoloji Devrimi ile Değiştirecek” konulu konferans için Türkiye'ye geldi. Konferansta yenilikçiliğin ve bilim insanı yetiştirmenin önemine değinildi.

Türkiye ilaç sektörünün lider firması Novartis'in bilime, yenilikçiliğe ve bilim insanlarına verdiği önem ışığında Türkiye Fütüristler Derneği ile birlikte başlattığı “Yeni Çağı Yaratanlar” konferans serisinin ilki dünyaca tanınmış mucit Dr. Sadeg Faris'in katılımıyla İstanbul'da gerçekleşti.

Novartis Türkiye Ülke Başkanı Güldem Berkman, Türkiye Fütüristler Derneği Başkanı Ufuk Tarhan ve onursal başkanı Alphan Manas'ın da katıldığı konferansta yenilikçiliğin, bilim insanı yetiştirmenin önemi ve teknoloji devrimiyle Türkiye'nin geleceğinin nasıl doğru yönlendirilebileceği konuları gündeme getirildi.

Türkiye Fütüristler Derneği Başkanı Ufuk Tarhan bu etkinlikle yeni çağları yaratmada öncülük yapacak kişi ve kurumlar olarak bir araya geldiklerini ifade edip, “Gelecek tahmin edilmez, gelecek tasarlanır ve yaratılır. Öncü kişilerden bilgi ve görüş alışverişi yaparak geleceğimizi doğru şekillendirmekten hepimiz sorumluyuz.” diye konuştu.

Novartis Türkiye Ülke Başkanı Güldem Berkman yaptığı konuşmada “Novartis olarak bilimsel çalışmalarımız sonucu geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerimizi sağlık çözümleri olarak paydaşlarımıza sunmak temel görevimiz. Novartis'in Ar-Ge'deki liderlik gücü yapıtaşlarının başında elbette hayatını buluşlara adayan önemli bilim insanları var.

Onların yenilikçilik çağını yaratan yaklaşımları hepimize ilham veriyor ve bilimin her alanındaki inovasyon adımlarını sonsuz bir inançla takip ediyoruz.” dedi. Berkman, Türkiye Fütüristler Derneği ile birlikte düzenledikleri bu önemli konferansa, yüzlerce buluşa imza atmış bir dahi mühendis olan Dr. Sadeg Faris'in katılımı için teşekkür etti.

Dr. Sadeg Faris konferansta DNA dizilimi gibi yeni çağ inovasyonlarının hayatımızı nasıl değiştirdiği, 2020'lerin dünyasının nasıl olacağı ve yenilikçi başarılı ürün geliştirip rekabetçi pazara sunmak isteyen şirketlerin uygulaması gereken önemli stratejiler gibi birçok önemli konulara değindi.

Dr. Sadeg Faris Hakkında
Dünyaca tanınmış bir bilim adamı, mucit ve girişimci olan Dr. Sadeg Faris, önde gelen teknoloji ve araştırma firmalarından Reveo'nun kurucusu ve CEO'sudur. Bilim, teknoloji ve icat sürecinin sınırlarını zorlayarak insanlığın sorunlarına çözüm üretmek misyonuyla yapmış olduğu keşifler için kendi adına patent başvuru sayısı 700'ü bulan Dr. Faris'in çok çeşitli alanlarda inovasyona katkıları bulunuyor. Dr. Sadeg Faris, 2009 yılında New York Eyalet Patent Barosu tarafından “Yılın Mucidi” seçildi.

Novartis hakkında
Sağlık alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Novartis, Türkiye'de de ilaç sektörünün lider firmasıdır. Novartis, yaşam kalitesini artıran ve süresini uzatan, yaşamı koruyan yenilikçi ürünleri keşfetmekte, geliştirmekte ve piyasaya sunmaktadır. Genel Merkezi İsviçre Basel'de bulunan Novartis Grubu şirketlerinde yaklaşık 100.000 kişi çalışmakta ve şirket, 140'tan fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Sağlık alanındaki yeni teknolojilere sürekli yatırım yapan Novartis yıllık ortalama 7,5 milyar dolar tutarındaki araştırma geliştirme bütçesiyle, sağlık alanında dünyanın en büyük Ar Ge yatırımı yapan kuruluşlarından biridir. Türkiye'de yaklaşık 2.400 çalışanı ile üretim pazarlama, klinik araştırmalar faaliyetlerini yürüten Novartis'in, 4 üretim tesisi bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.novartis.com.tr  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21