• BIST 9940.91
  • Altın 3017.632
  • Dolar 35.386
  • Euro 36.5366
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

YENİ ARAYIŞLAR GİRİŞİMİ KUMBURGAZ'DA

YENİ ARAYIŞLAR GİRİŞİMİ KUMBURGAZ'DA
“ YENİ ARAYIŞLAR GİRİŞİMİ ” Kumburgaz Artemis Marin Princess Hotelde, katma değeri yüksek, yarının beklentilerine ilham veren bir panel düzenledi

TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR


Sivil toplum kuruluşlarımızdan,ekonomi dalında varlık gösteren verimli çalışmalar yapan her kesimden bilgili, birikimli birbirinden değerli güzide üyeleri ile oluşan “ YENİ ARAYIŞLAR GİRİŞİMİ ” 30 Nisan 2011 tarihinde Kumburgaz Artemis Marin Princess Hotelde, katma değeri yüksek, yarının beklentilerine ilham veren bir panel düzenledi.

Ekonomi Gazeteciler Derneği Başkanı Celal Toprak'ın moderatörlüğünü yaptığı panelin konuğu, ekonomiyle ilişkin politikalarını açıklamak üzere CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'dı. Son derece dinamik bir başlangıçla açılan ve süren toplantı, toplumun her kesimden gelen elit misafirlerin görüşleri ile beyin fırtınası şeklinde geçerek interaktiflik kazandı. Program zamanına uygun CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın gelmesiyle panel başlamış oldu. Moderatör EGD başkanı Celal Toprak ilk sözü ekonomiye ilişkin politikalarını anlatması için Umut Oran'a verdi. Daha sonra soru cevap şeklinde geçen panel, katılımcıların değerli katkıları, soruları alınan cevaplar,ve gittikce parlaklığını artıran fikirler ile zihinlerde yeni vizyonlar oluşturdu.

Umut Oran Çok kısa programlarının genel tablosunu çizdikden sonra, ekonomiye ilişkin ana başlıkları ve zaman nisbeti dahilinde açılımlarını sundu. Özetle; “Kalkınma hedefimiz, çevre,insan, üretim odaklı, ithalata bağımlı ,Al-Sat değil, ihracata dayalı Yap-Sat sistemi olacak. Üreticin baş tacı edileceği ekonomik düzen modeli kurulacak. İstanbul gibi birkaç şehir daha geliştireceğiz-İstanbul'a göcü önliyeceğimiz gibi, Sanayiyi Anadolu'ya kaydırarak, İstanbul'a rahat nefes aldıracağız. Teşviklerle üretimi artıracağız, kapanan fabrika bacalarını tüttüreceğiz. Sanayi canlanacak. Türkiye'nin Hala bir sanayi envanteri yok.

Doğu ve Güneydoğu'da yatırımlara sıfır faizli ve uzun vadeli krediler verilecek,bölge kalkınması önceliklerimiz arasındadır. GAP projesi tamamlanarak, hayata geçecek, GAP kaynakları kendi projesi içinde kullanılacak. Tarım ve Çiftciyi destekleyeceğiz.” Türkiye'nin büyümesi hakkında; “ Büyüme anahtar kelime herkes bu sözle başlıyor. Türkiye zaten GSMH ile uzun yıllar öncesinden normal trendini büyümesini sürdürüyor. Şu andaki büyüme ile geçmiş yıllar arasında fark yok. İşsizlik ve gelir dağılımı eşitsizliğinde dünya sıralamasında ki yerimiz çok vahim. İnsana bağımlı üretim sağlıyan politikamızı uygulayarak istihdam sağlıyacagız. Aile sigortası getirmek suretiyle, sosyal devleti güçlendireceğiz,yoksulluk geçmiş tarihlerde kalacak: İşsizlik sigortası fonu amacına yönelik kullanılacak, İşsiz kalanın yaşam standartı korunacak.”dedi.

Yabancı sermaye ile ilgili “ Sıcak parayı kontrol altında tutacağız, Finans yerine Reel sektör yabancı sermaye girişinin önünü açarak, yatırıma dayalı yabancı sermaye girişini teşvik edeceğiz. Ayrıca kayıt dışı ekonomiden, vergi indirimlerinden bahsederek, İstanbul'un finans merkezi görüşlerini, sakat-kadın-gibi toplumun zayıf kesimlerini istihdam önceliklerini,ve nasıl yapacaklarını anlattı.Rakamsal açıklamaları ile mevcut değerleri olumlu hale getireceklerin reçetelerini paylaştı. Her konuda şeffaf olacaklarını, halka açık hesap verebilir bir ekonomi politika yürüteceklerinin vaadini dile getirdi. Panelin en dikkat çekici katılımcılarından biride Aydın Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi iletişim fakültesinin değerli öğretim görevlisiyle birlikte gelen pırıl pırıl öğrencileriydi. Çok çarpıcı yerinde sualleri, fikirleri gençlerimizin yeni girişimlere ne kadar açık ve hazır olduklarının, uygulamalı eğitim aldıklarının bir göstergesiydi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21