• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

YEMEKÇİ YÖNETİMİ MUTFAĞA GİRDİ

YEMEKÇİ YÖNETİMİ MUTFAĞA GİRDİ
Yemekçi, Unilever Foodsolutions'ın katkılarıyla motivasyon arttırıcı bir yemek düzenledi
TURİZMİN SESİ
Türkiye'nin en büyük toplu yemek şirketi olan Yemekçi iş ortaklarından Unilever Foodsolutions'ın katkılarıyla profesyonel mutfakların bilgi paylaşım merkezi Chef'INN mutfağında çalışanlarına motivasyon arttırıcı bir aktivite gerçekleştirdi. Yemekçi Yönetim Kurulu Üyeleri, idari kadro ve operasyon ekibi bu özel ve keyifli günde, yeteneklerini özgürce ortaya koydu.

Yemekçi ile iş birlikleri uzun yıllardır devam eden Unilever Foodsolutions, günde 250 bin kişiye yemek hazırlayan Yemekçi'nin en büyük tedarikçiklerinden biri. Bu iki kuruluş, geçtiğimiz günlerde keyifli bir organizasyon için de güç birliği yaptı: Yemekçi'nin Yönetim Kurulu, Unilever Foodsolutions'ın dünyada başka bir örneği olmayan Chef'INN mutfağında motivasyon arttırıcı bir yemek düzenledi. Yemekçi Yönetim Kurulu Üyeleri Barbaros, Levent ve Nazlı Bulutoğlu'nun tatlı bir rekabet içinde yemek hazırladığı motivasyon yemeği organizasyonunda, Bulutoğlu Ailesi katılımcılardan tam not aldı.

Hazırladıkları yemeklerle kıyasıya bir rekabete giren Yemekçi Yönetim Kurulu Üyesi Barbaros Bulutoğlu, Levent Bulutoğlu ve Nazlı Bulutoğlu, kimin daha iyi yemek pişirdiği netlik kazansın diye yemeklerini bir de katılımcıların beğenilerine sundu. Yemekçi ve Unilever Foodsolutions ekibinden tam not alan Bulutoğlu Ailesi, böylece kelimenin tam anlamıyla yaptıkları işin “mutfağına” inerek, becerilerini ortaya koymuş oldu. Bir motivasyon yemeği olarak düzenlenen ve tatlı bir rekabeti de beraberinde getiren organizasyon kapsamında ciddi konulara da değinildi. Türk halkının damak tadı ve çalışan kesim için öğle yemeğinin önemi hakkında verilen bilgiler ise son derece çarpıcıydı.

Hizmetini Türkiye'nin her bölgesine ulaştıran bir kuruluş olan Yemekçi'nin yöneticileri, motivasyon yemeği sonrası gerçekleşen sohbette, Türk insanının bölgelere göre yemek zevklerinin değiştiğini ancak gelenekçi yapısının kolay kolay değişmeyeceğini belirtti. Yemekçi Yönetim Kurulu üyesi Barbaros Bulutoğlu, Ege Bölgesi'nin zeytinyağlı yemeklerle zenginleştirilen bir sofra kültürüne sahip olduğunu, Güneydoğu'nun ise ağırlıklı olarak kırmızı eti tercih ettiğini söyledi. Kurumlara yerinde yemek yapan Yemekçi yöneticileri, sağlıklı beslenmenin artık bir hayat biçimi olduğuna da değinerek, çalışan kesimin hazır yemek (fast-food) yerine ev yemeklerini tercih ettiğini belirtti.

Yemekçi Yönetim Kurulu üyesi Barbaros Bulutoğlu, çalışan kesim için öğle yemeği saatinin önemine dikkat çekerek, yedikleri yemekten mutsuz olan çalışanların kendilerini bütün gün mutsuz hissedebileceğini, bu mutsuzluğun da iş kaybına neden olduğunu belirtti. Söz konusu mutsuzluğun önüne geçmek için Yemekçi mönülerinin, çalışanları motive etmek adına zengin salata ve zeytinyağlı çeşitleri ile geliştirildiğini, buna ek olarak da Türkiye ve dünyadan yerel mutfakların lezzetleriyle özel günler düzenleyerek hazırladıkları öğle yemeklerini birer şölene çevirdiklerini anlattı. Pişen yemeklerin besin değerini kaybetmemesi için özel pişirme teknikleri uygulayan Yemekçi, minimum stokla çalışıyor ve bu sayede her zaman hem günlük hem de taze yemek temin edebiliyor.

Türkiye'nin en iyi tedarikçileri ile iş birliği yapan Yemekçi, Unilever Foodsolutions ile çalışmanın kendilerine güven verdiğinin altını çizerken, bu motivasyon arttırıcı aktivitelerin bir sonraki ayağında aşçı başlarını tatlı bir rekabete sokmayı ve kendi aralarında bir yemek yarışması yapmayı da planlıyor. Gıda sektörü söz konusu olduğunda kapsamın çok geniş olduğuna ve asıl ilginin yemek hazırlanan mutfağa verilmesi gerektiğine değinen Barbaros Bulutoğlu, Yemekçi olarak hammaddeyi temin etmekten müşteriye sunulan dakikaya kadar tam bir ekip çalışması gerçekleştirdiklerini; çalışanlarının motivasyonuna da bu yüzden büyük önem verdiklerini vurguluyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21