• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

YAZ AKŞAMLARI BİR BAŞKADIR İNEBOLU’DA

YAZ AKŞAMLARI BİR BAŞKADIR İNEBOLU’DA
Ekonomi Gazeteciler Derneği üyesi 25 gazeteci İnebolu Yakamoz tatil köyünde konakladı

TURİZMİN SESİ


Merlin Travel AŞ ve Global Access TeleMedia AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Kurşunluhan Otel ortağı Kastamonulu ünlü işadamları Selami Çelebioğlu ile Reis Gıda'nın sahibi Mehmet Reis tarafından düzenlenen geziye, İstanbul'da Ulusal gazetelerde görev yapan Ekonomi Gazeteciler Derneği üyesi toplam 25 gazeteci katıldı.

İstanbul'dan Başaran tur'un Otobüsüyle yola çıkan EGD derneği üyeleri 30yıllık tecrübeli kaptanlarıyla sabah saatlerinde İnebolu'ya vardı.
Sabah kahvaltısını İnebolu'nun yöresel yemekleri olan İnebolu mantar yemeği ve sadece sabahları bulabileceğiniz İnebolu usulü güvecini HEYAMOLA Restoran'da yeme fırsatımız oldu .

Yöreye has, doğal kokulu domates ve salatalık, biberiyle, dağ çileğiyle ve gül reçeli ile kahvaltı gazeteci grubuzla temiz havada deniz kenarında gerçekleştirdik. Yörede yetişen dut, incir, böğürtlen, kiraz ve eriği dalından kopmuş haliyle masamıza kadar getirdiler. Gözleme, etli ekmek, pide, katmer, el mantısı ve ev baklavasını zengin sofralarında bulabilirsiniz.

Başaran Tur Rizeli Hasan Kaptan,Turizmin Sesi Bora Özgen ve Oratköylü Metin Kaptan

İnebolu'nun geleneksel konut mimarisiyle tipik Osmanlı kenti olma özelliklerini günümüze kadar önemli ölçüde koruyan , antik dönemlerden başlayarak da tarih boyunca önemli bir ticaret ve liman kenti olmuş. Roma Yolu olarak adlandırılan ticaret yolu, Kurtuluş Savaşı'nda da Zafer Yolu olarak tarihe geçmiş.

Mehmet Reis'in eşi tarafından bakımı yaptırılan konağı da görme fırsatımız oldu. Yaşamın hayat bulduğu inebolu'lu yaşlıları bulunduran huzur evi ile yan yana bulunmaktadır.Sokağın adını huzur evinden alan huzur sokağından tarihi evlerin arasından geçip konak ve huzur evine ulaşabiliyorsunuz.

Tepede bulunan deniz manzarasına sahip huzur evinde bulunanların deniz manzarasıyla doğa ile içiçe olma fırsatı sağlıyor.

İnebolu'da İstiklal Savaşı'nda cephanelerin taşındığı Denk Kayığı ve yat tersanesi İnebolu'nun 1890'larda "Marla" taşıyla ve kendine has aşı boyalarıyla yapılmış evleri ,yeni açılan kilim dokuma atölyesi, Atatürk'ün "Bu serpusun adı şapkadır" konuşmasını yaptığı Türk Ocağı binası mutlaka görülmeli.

YAKOMOZ TATİL KÖYÜ'DE KONAKLAMA İÇİN ÜÇ FARKLI SEÇENEK
Tatil Köyü'nün bünyesinde otel ve apart evlerden oluşan 3 ayrı konaklama tesisi, Heyamola restaurant, Cafe Mola ve yüzme havuzu yer almaktadır. Yakamoz Tatil Köyü'müzün otel bölümünde 22 oda 4 ü suit, odalarının tamamı tv, minibar, saç kurutma, telefon, balkonlu ve verandalıdır. Ahşaptan yapılmış 10 adet bungolow tipi evlerimizin herbirinde de, bir çiftli ranza ve ayrı çift kişilik büyük tek yatak bulunmaktadır.

Ytong tipi evlerde, odalarında bir bölümü iki ayrı oda 3 ayrı tek yatak ,bir bölümü iki ayrı oda 4 ayrı tek yatak mevcuttur. Karadeniz sahilinin en gözde tesislerinden olan Yakamoz Tatil Köyü, deneyimli, seçkin ve güler yüzlü personeli ile konuklarına konforlu ve unutulmayacak bir tatil imkanı sunuyor

Yakamoz Tatil Köyü'nde güneşin denizden doğuşuna tanık olacak, güzel bir günün ardından güneşin tekrar denize batışım ve bu sırada oluşan yakamozları seyredeceksiniz. Karadeniz'in masmavi sularında serinleyip arzu ederseni ücretsiz olarak tahsis edilen yüzme havuzumuzda güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Tarihi evleri ve doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekleyen İnebolu'da, Yakamoz Tatil Köyü'nde yapacağınız kısa bir tatil bile, size hafızalarınızdan uzun süre silinmeyecek mutluluklar yaşatacaktır.

NASIL GİDİLİR?
İstanbul'dan gidenler Gerede'den-Karabük-Safranbolu-Kastamonu-Küre Dağları yolunu izleyerek yedi saatte; Ankara'dan yola çıkanlar dört saatte Çankırı-Ilgaz-Kastamonu üzerinden İnebolu'ya ulaşabilir.

İNEBOLU YATIRIM A.Ş. YAKAMOZ TATİL KÖYÜ
Boyran Mah. İsmetpaşa Cad. 37500 İNEBOLU KASTAMONU
TEL: 90 - 366 - 811 31 00 - 811 43 05 FAKS : 90 - 366 - 811 43 05
[email protected]  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21