TURİZMİN SESİ
Derlenen bilgilere göre, 1995'te turizme kazandırma çalışmalarına başlanan 2 bin 720 metre uzunluğundaki Dupnisa Mağarası'nın, yarasaların doğal yaşamlarını sürdürebilmesi için sadece 450 metrelik bölümü 2003 yılında turizme açıldı.
Yarasalar için ''yer altı cenneti'' niteliğindeki Dupnisa Mağarası, kuru, sulu ve kız mağarası olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Mağaranın gezilebilmesi için 270 merdiven kullanılıyor.
Turistler, Dupnisa'nın sadece ''sulu'' ve ''kuru'' mağara bölümlerini ziyaret edebiliyor.
Ziyarete kapalı ''kız mağarasında'' ise yaklaşık 60 bin yarasa yaşıyor. Gece mağaradan çıkan yarasalar, sinek ve böcekleri avladıktan sonra gün doğmadan ''kız mağara''sındaki doğal yaşam alanlarına dönüyor.
Yılda yaklaşık 30 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği mağaraya alt kısmından girildiğinde, ''sulu mağara''dan akan derenin serinliğiyle karşılaşılıyor. Dışarıda hava sıcaklığı 24-30 dereceyken, ''sulu mağara''da sıcaklık 10 derece oluyor.
''Kuru mağara'' yıl boyunca turizme açık tutulurken, ''sulu mağara'' sadece 15 Mayıs-15 Kasım arasında ziyaret edilebiliyor. Yıldız Dağları'nda yer alan, Trakya'nın turizme açılan tek mağarası Dupnisa, Kırklareli'ne 58, İstanbul'a 230 kilometre uzakta bulunuyor. İstanbul'dan gelecek ziyaretçiler, Silivri, Çerkezköy, Saray, Vize yoluyla Pınarhisar'a varmadan Poyralı köyü güzergahını veya Çorlu, Lüleburgaz yoluyla Pınarhisar'ı geçtikten sonra Poyralı köyü güzergahını izleyerek mağaraya ulaşabiliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.