• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

VENETO’DAN TANITIM ATAĞI

VENETO’DAN TANITIM ATAĞI
İtalya'da Venedik, Belluno, Verona gibi şehirleri kapsayan Veneto Bölgesi, Türkiye'de tanıtım atağına kalktı

TURİZMİN SESİ


Kültür sanat potansiyeli ile ön plana çıkan Veneto Bölgesi, mutfak ve şarap kültürüyle de Türkiye'den ziyaretçi çekmeyi amaçlıyor.
İtalyan Ticaret Merkezi, İtalya'nın turistik ve ekonomik faaliyetlerini gerçekleştirdiği en önemli bölgelerinden Veneto Bölgesi'ni İstanbul'da tanıttı. İtalyan Büyükelçiliği rezidansında gerçekleştirilen etkinlikte, Veneto bölgesi'nde üretilen şaraplar ve bölgenin turizm potansiyeli tanıtıldı.

14 MİLYON ZİYARETÇİ 61 MİLYON GECELEME
Veneto Bölgesi Turizm Teklifleri Semineri'nde ilk olarak konuşan Bölge Tanıtım Sorumlusu Paolo Donadini, Veneto Bölgesi'nin İtalya turizmi içerisindeki önemine dikkat çekti. 2008 yılında yaşanan krize rağmen Veneto Bölgesi'ni 14 milyon kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Donadini, bölgede 61 milyon geceleme sayısına ulaşıldığını ifade etti.

Veneto Bölgesi'nde ön plana çıkan turizm ürünleri hakkında kısa bilgiler veren Donadini, sözlerini şöyle sürdürdü: "Veneto Bölgesi turizm ürünleri arasında sanat kentleri, dağlar, göller ve kaplıcalar bulunuyor. Dolomiti Sıradağları kış turizmi için çok elverişli. Altyapısı mükemmel olan kayak merkezlerimizin toplam pist uzunluğu 80 km civarında bulunuyor. Dolomiti'deki kayak merkezleri ile deniz arasındaki mesafe de sadece 100 km. Veneto Bölgesi sahillerde de ciddi bir turizm potansiyeline sahip. Sahil şeridimizde 26 milyon gecelemeden bahsetmek mümkün"


TURİZM ŞİRKETLERİ ÖZEL KONSORSİYUM OLUŞTURARAK TURİST ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR
Donadini'nin ardından söz alan Treviso Turizm Konsorsiyumu'ndan Giovanni Cher bölgeye daha fazla turist çekebilmek için oluşturdukları sistemi konuklarla paylaştı. Treviso Turizm Konsorsiyumu'nun; aralarında tur operatörü, seyahat acentesi, otellerin de bulunduğu 200 kurum tarafından oluşturulduğunu ifade eden Cher, amaçlarını şu sözlerle özetledi: "Treviso Venedik'e 20 km mesafede bulunan ve Venedik'in bahçesi olarak adlandırılan bir yer.

Treviso'da oluşturduğumuz Turizm Konsorsiyumu, 200 kurumun ortaklığı ile oluşturulan bir insiyatif. Konsorsiyum olarak özel tur paketleri hazırlayarak bölgedeki turizmin artması için çalışıyoruz. Mesela 2 gecelik paketlerle bölgenin özel mutfağını ve şaraplarını tatma imkanı sunuyoruz. Sadece paket hazırlamıyor aynı zamanda bilgi talep eden müşterilere de gerekli bilgileri sunuyoruz.

Paket hazırlama yanında bilgi isteyenleri bilgilendirme görevini de üstlenmiş durumdayız" Toplantıda konuşan Vicenza Turizm Tanıtım Konsorsiyumu Temsilcisi Sonia Capitano da Vicenza şehrini tanıttı. Vicenza'nın Palladio'nun memleketi olduğunu hatırlatan Capitano, sadece şehir merkezinde 22 Palladio yapıtı olduğuna dikkat çekti. Capitano, bu yapıtları gezmek için özel Palladio kartlar çıkarttıklarını söyleyerek bu konuda bilgiler verdi.


THY İTALYA PAZARINDA BÜYÜMEYİ HEDEFLİYOR
Toplantıda konuşan Türk Hava Yolları İtalya Genel Müdürü Ali Doruk da iki ülke arasındaki önemli bir turizm potansiyeli bulunduğuna dikkat çekerek uçuşlarını bu yönde geliştirdiklerini söyledi. Doruk, THY'nin İstanbul Milano arasında günde 3 uçuş yaptığını yaz sezonunun başlaması ile birlikte Venedik'e de her gün uçtuğunu belirtti. THY'nin 2008 yılında İtalya Türkiye hattında karşılıklı olarak 385 bin kişiyi taşıdığını söyleyen Doruk bu yıl haftada 42'ye ulaşan uçuş sayısıyla bu sayıyı aşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

BÖLGEYE ÖZEL ŞARAPLAR TANITILDI
Etkinlik çerçevesinde Veneto Bölgesi'nde üretilen şarapların ve Procesco (özellikle bu bölgede üretilen köpüklü şarap) tanıtımı ve tadını gerçekleştirildi. Veneto Bölge Konseyi Tarım Komisyonu Başkanı Veneto Bölgesi yetkilisi Clodovaldo Rufato, önce coğrafi konum ve üzümlerin çeşitlerine ilişkin bilgiler verdi. Ardından da, iklim koşullarına göre üretilen şarapları tek tek konuklara tanıttı. Rufato bölgede 2 bin 200 bağ bulunduğunu anımsattı ve köpüklü şaraplarda 40 milyon şişelik bir potansiyelleri olduğunu anlattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21