TURİZMİN SESİ
Sektör temsilcileri, 2009 turizm sezonu erken rezervasyonu için Çin, Japonya, Endonezya, Filipinler, Malezya, Singapur, Brunei, Laos, Vietnam, Tayvan, Myanmar (Birmanya), Kamboçya, Tayland, Bangkok ile Kuzey ve Güney Kore'de tanıtım atağını kalkılacağını belirtiyor.
2007'de 34, 2008'de (eylül sonu) 50 bin Uzakdoğu'lu turistin geldiği Türkiye'de, söz konusu tanıtımdan sonra yeni sezonda bu sayının 100 bine çıkarılması planlanıyor. Çin, Hindistan, Tayland, Laos, Doğu Timor, Malezya, Japonya, Singapur ve Bangkok'dan gelen turistlerin yüzde 65'i kültür, sanat, eko ve arkeoloji tutkunu.
Türkiye'ye Avrupa, Rusya, Baltık, Balkanlar ve İskandinav ülkelerine göre Uzakdoğu'dan gelen turist yoğunluğunun çok az olduğunu, bu yüzden yeni sezon için Uzakdoğu'da tanıtım çalışması başladıklarını söyledi.
Bhatnagar, getirdikleri 12 bin 250 turist üzerinde yaptıkları ankette Türkiye'de görmek ve tatil yapmak istedikleri iller arasında Antalya birinci, İstanbul ikinci, Nevşehir üçüncü, Adıyaman Nemrut Dağı dördüncü ve Muğla'nın beşinci sırada yer aldığını ifade etti.
Bhatnagar, "Acentemiz Türkiye dışında Yunanistan, İspanya, İtalya, Tunus ve Fransa'ya da turist götürüyor. 2 yıldır Uzak Doğu ülke turistlerinin özellikle Antalya'ya karşı ilgisi arttı. 2009 yılında Türkiye'ye 100 bin Japon, Çinli, Malezyalı, Hintli, Endonezyalı, Taylandlı, Singapurlu, Brunei'li ve Koreli getirmek için Seul'da, Pekin'de, Tokyo'da, Bangkok'ta, Kuala Lumpur, Cakarta ve Phnom Penh'de mart ayı sonuna kadar tanıtım çalışması yapacağız. Kurumuzda 44 Çince, Malayca, Tayca, Japonca, Khmerce ve Singapur'ca bilen elamanımız var. Ayrıca 6 ofisimizde Hıristiyanlık, Musevilik, Taoizm, Şintoizm, Budizm ve Konfüçyüs'çülük ve İslam genel akideleri hakkında bilgilendirme yapan 18 inanç turizmi uzmanı çalışmakta." diye konuştu.
Singapur, Bangkok, Tayland ve Japon kültür ve arkeoloji turizmi tutkunu turistler Konya, Antalya, Nevşehir, Van, Adıyaman, Ağrı, Trabzon, Muğla, Denizli, Şanlıurfa ve İstanbul'u geziyor. Şinto Turizm Seyahat Acentesi Tayca, Japonca ve İngilizce turist rehberi Melissa Gabriele, Antalya'ya getirdikleri çekik gözlüleri Side Antik Kent'i, Alanya Kalesi'ni, Taşağıl-Beşkonak Köprülü Kanyon, Aspendos Tiyatrosu'nu, Apollon Tapınağı, Xanthos, Termessos, Patara ile Manavgat, Kurşunlu ve Düden Şelalesi'ni gezdirdiklerini söylüyor. Gabriele, "Asyalı turistler deniz, kum ve güneş turizmi yerine kültür, doğal varlıklar ve arkeoloji turizmini tercih ediyor. Tatile gelen denize girmeden ülkesine geri dönen turistler var.
Özellikle Japon, Çinli, Singapurlu, Koreli, Malezyalı ve Tayvanlılar tarihi ören yerlerinde saatlerce gezmeyi ve tarihi eserleri incelemeyi çok seviyor." dedi.
Singapur'da bir Türk arkadaşının tavsiyesiyle Türkiye'ye ilk defa tatile geldiklerini belirten mimar Rion-Min Wibowo, 20 günlük tatil sürelerinde Side Antik Kent, Alanya Kalesi, Konya Mevlana Müzesi, Denizli Pamukkale ve Nevşehir Peribacalarını gezdiklerini ifade etti.
Kültür, tarih, doğal ve arkeolojik eser bakımından Türkiye'nin zengin bir ülke olduğunu anlatan Rion Wibowo, İstanbul'da Sultanahmet, Süleymaniye camileriyle Ayasofya'nın mimari yapısına hayran kaldıklarını söyledi. Wibowo, bu güzellikleri, yaşadıkları Singapur'un başkenti Singapur'da herkese anlatacaklarını kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.