TURİZMİN SESİ
Ülkemizde anestezi ve reanimasyon çalışmalarının gelişmesinde büyük katkıları olan TARD, bugüne kadar yaptığı bilimsel çalışmalarla dikkat çekti. TARD'ın gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar, Anestezi konusundaki dev isimleri Türkiye'ye getiriyor. Yaklaşık 2.000 yerli ve yabancı hekime ev sahipliği yapılacak olan kongrede her biri farklı branşlarda bilimsel çalışmalarıyla tanınan 35 yabancı, 89 ulusal konuşmacının sunumu gerçekleştirilecek.
Kongre kapsamında; anestezi, yoğun bakım ve ağrı uygulamalarında yeni gelişmelerin sunulacağı paneller, sıra dışı yaklaşımlara sahne olacak konferanslar ve eğitim amaçlı geliştirme kursları yer alacak.
Kongreden bir gün önce de Avrupa Anestezi Derneği (ESA) ile ortak olarak, ESA DAY sempozyumu ve Avrupa Resüsitasyon Derneği'nin (ERC) İleri Yaşam Desteği kursu gerçekleştirilecek.
TARD, kurulduğu günden bu yana bilimsel çalışmalara ağırlık vererek, anesteziyologların mesleki gelişimi için önemli eğitim projelerine imza attı. Bu yıl da 250 asistan ve yeterlilik sınavında başarılı olmuş hekimlerin kongre katılım masraflarını üstlendi.
Konuşmacılardan bazıları
Prof. Dr. Christian Werner Ameliyat sonrası bilişsel fonksiyonların bozulması
Prof. Dr. Cathy De Deyne Beyin korumasında soğutmanın rolü
Prof. Dr. Joerg Zieger ve ekibi- Anestezide simulasyon sistemlerinin eğitime katkısı
Prof. Dr. Beth Elliott Ameliyat sonrası bulantı ve kusma
Prof. Dr. Steven Rose Anestezide kalite ve güvenlik
Prof. Dr. Daniel Brown Şeker hastalarında ameliyatlarda yaklaşım
Prof. Dr. Josef Wichelewski Doğum ağrısının giderilmesinde güncel yaklaşımlar
TARD Hakkında
1956 yılında kurulan Anesteziyoloji Cemiyeti, 1972 yılında ''''Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği'''' adını almıştır. Derneğin adında ''Türk'' isminin kullanılmasına Bakanlar Kurulunun 24.1.1975 tarih ve 7-9349 sayılı kararı ile müsaade edilmiştir.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği''nin amacı:
Anesteziyoloji ve Reanimasyon alanında araştırma görevlilerinin/asistanların daha iyi yetişebilmesi ve uzman hekimlerin bilgi ve becerilerinin artırılması için ülke çapında sürekli tıp eğitimi kapsamında konferanslar, ulusal ve uluslararası kongreler, bölgesel ve genel sempozyumlar ve mezuniyet sonrası kurslar düzenler.
Türkiye''de Anestezi ve Reanimasyon uzmanlık eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi ve standardize edilmesi için çalışmalar yapar.
Anestezi alanındaki yardımcı elemanların (teknisyen/teknikerler, hemşireler vb.) eğitiminin yeterli ve düzenli olması konusunda etkin görev üstlenir.
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği, halkın sağlığını korumak, halkı Anestezi ve Reanimasyon ile ilgili konularda bilgilendirmekle de yükümlüdür. Ülke genelinde, Anestezi ve Reanimasyon ile ilgili toplumu uyarıcı kitap, dergi veya broşürler yayınlar, yazılı ve görsel yayın kuruluşlarından bu konularda destek talep eder. TARD, Anestezi pratiğinde kalitenin ve hasta güvenliğinin Avrupa Standartlarına yükseltilmesi için yapılan bilimsel çalışmaları ve son gelişmeleri düzenlediği kongrelerde katılımcıları ile paylaşır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.