• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

TÜRSAB’TAN DUYURU

TÜRSAB’TAN DUYURU
Birliğimiz üyesi Pekin Tours hissedarı, EMRE PEKİN'in, [email protected], [email protected] internet sitesinde e-mail grubuna ulaştırdığı yazıya ilişkin açıklamalarımız aşağıda sunulmaktadır

TURİZMİN SESİ


Birlik üyesi anılan seyahat acentası ortağı, Emre PEKİN'in, bilgi ve deneyimlerini sizinle paylaşmaya vakit bulamamasına ilişkin TÜRSAB ve TÜRSAB yönetim kurulu başkanı sıfatı ile şahsen son derece üzüntü duymaktayım.

Öncelikle seyahat acentası sıfatı ile bilgi ve becerileri ile bu mesleği devam ettirdiği halde hiçbir şekilde şahsıma karşı şahsi borçlarını ödememe konusunda geliştirdiği yöntemi de öğrenmek yararlı olacaktır.
Bilindiği üzere bu şahsın, sadece genel kurul dönemlerinde ortaya çıkarak aleyhe yazılar yazmak ve bu yazılar ile de TÜRSAB'ın ve şahsımın kişilik haklarına ağır saldırıda bulunmayı meslek ve alışkanlık edinmek suretiyle, kendisine ikincil bir beceri oluşturduğu da, malumlarınızdır.

Ancak siz değerli üyelerimin, değerli vakitlerini, bu davranışlarının sonuçları ile işgal etmek istemediğimizden bugüne kadarbahsetmemiştik. Yeri geldiği için aşağıdaki açıklamaların yapılması zorunluluğu doğmuştur.

1- ) Malumlarınız olduğu üzere geçen genel kurul sürecinde, yine ortalıkta görünen sayın meslektaşımızın, “Türsapnet” isimli internetsitesinde; bilinçli ve kasıtlı bir şekilde hakaret, aşağılama ve kişilik haklarıma tecavüz etmiş olmasından dolayı;

a- ) Şahsım adına açılan manevi tazminat davası, Kadıköy 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2005/320 E, 2006/376 K:Sayılı kararı ile kazanılmış ve karar kesinleşmiştir.

b- ) Sayın mahkeme tarafından hükmedilen 6.000 TL manevi tazminat alacağı ve yargılama giderleri, Kadıköy ( 6 ). İcra Müdürlüğü'nün 2000/21591 E. Sayılı dosyası ile takibe konulmuşsa da haciz işlemleri uygulanmış olmasına rağmen bugüne kadar ödenmemiştir. Esasen bu para, ilgili kişi tarafından ödenirse; seyahat acentalarımızın sahibi olduğu ve de ilgili kişinin, adını ve ne iş yaptığını gayet iyi bildiği TURSAV Turizm Seyahat Acentaları Vakfına bağış yapılacağı da tarafımızdan vekiline beyan edilmiştir.

c- ) Aynı zamanda yapılan hakaret ve tehdit fiilleri suç oluşturduğu için, hakkında Kadıköy ( 1 ). Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2007/ 2454 E. Sayılı dosyası ile açılan ceza davasında; 5237 Sayılı TCK hükümleri doğrultusunda sanığın suçu kabullenmesi ve “KADIKÖY 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNCE KAZANILMIŞ OLAN TAZMİNATIN, ASLINI VE FERİLERİNİ ÖDEYECEĞİ” TAAHHÜDÜNDE BULUNMASI” ve mahkeme önünde anılan şahsın, özür dilemesi ve uzlaşma yapılması nedeniyle TÜRSAB BAŞKANI SIFATI İLE ŞAHSIMA YAKIŞAN VAKARLA ve yaptığım görevin sorumlulukları ile meselelerin şahsileştirilmemesi düşüncesinden hareket ederek, davadan vazgeçilmiş ve böylelikle dava düşmüştür.

VEKİLLER NEZDİNDE YAPILAN GÖRÜŞMEDE, TAKSİTLE ÖDENECEĞİ TAAHHÜDÜ VERİLEN BU BEDEL İLE İLGİLİ BUGÜNE KADAR ÇEŞİTLİ MÜRACAATLARIMIZA RAĞMEN HİÇBİR ÖDEME YAPILMAMIŞTIR. ÖNCELİKLE BU ÖDEMENİN YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.
Sayın meslektaşlarım, Seyahat acentaları, ilgili kanun, yönetmelik ve mevzuat ile belirlenen kurallara uygun davranmak zorundadır. Acentacı basiretli tacir, namuslu insan, sorumlu vatandaş olarak faaliyetlerini sürdürür.

Acentacı, hukuka saygılı, yargıya itaatkar davranır. Acentacı, mesleğin itibarını zedeleyecek her tür tutum ve davranıştan kaçınmak zorundadır.
Açıklanan nedenler ile; anılan şahsın, TÜRSAB ve şahsım tarafından yapılan ayrıntılı açıklamaya ilişkin getirdiği amacını aşan eleştiri ve oluşan hukuka aykırılıklar için tüm yasal haklarımız saklı tutulmaktadır.


Ayrıca, mevcut yazı içerisinde, bilgi ve deneyimine ilişkin bir görüş paylaşılmamış olduğundan, bu konularda cevap verilmeye gerek duymadığımızı, açıklarız. Sadece belirtmek isteriz ki; yıllardır tekrarları ile tefrika haline dönüşen ve siz değerli üyelerimizin de sabrını zorlayan bu şahsın davranışlarının, temel kaynağının ne olduğunu kendime sorduğumda; göreve geldiğimiz zaman 500.000 USD $ satmak istediği “1001 GECE TEKNESİ”ni, TÜRSAB olarak satın almadığımızdan dolayı başlayan husumetin, hukuki süreçle birlikte kaybedilen davalar ile temelde şahsi husumete dönüştüğü ve esasen yazı içeriğinde ifade edilen asılsız ve dayanaksız beyanlarının ise; gerçeklerle ilgisi bulunmadığını, yazısının başlangıcında ifade edilen “İYİ AKŞAMLAR” beyanı ile de; 1001 GECE MASALINA DÖNÜŞTÜĞÜNÜ AÇIKLARIZ.


Saygılarımızla,
TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ
( TÜRSAB )

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21