• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

TÜRSAB’TAN DDK AÇIKLAMASI

TÜRSAB’TAN DDK AÇIKLAMASI
TÜRSAB, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu raporuna istinaden yapılan haberlere bir açıklama ile yanıt verdi.
TURİZMİN SESİ
TÜRSAB'ın açıklamasını dikkatinize sunuyoruz: Sayın Üyemiz, Elektronik ortamda yayınlanan muhtelif gazetelerde; “TÜRSAB'daki gelişmeler kaygı verici”, “DDK Saptadı: TÜRSAB kefaletiyle şirkete alınan borçlar, Birliği olumsuz etkiler” gibi başlıklarla yer alan yanlış ve taraflı beyanlar içerisinde kullanılan ve Birliğimizi direkt hedef alan asılsız iddialara cevap verilmesi zorunluluğu hasıl olmuştur.

Öncelikle belirtmeliyiz ki, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun Birliğimizden istediği hususlara ilişkin bilgilendirme üyelerimize yapılmıştır.
Bunu takiben, 28.09.2009 tarihinde yayınlanan, 2009/6 sayılı “Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşlarının Teşkilat ve Mali Yapıları, Denetimleri, Organlarının Seçimlerine Dair Esasların Değerlendirilmesi İle Bunların Etkin Ve Verimli Şekilde Hizmet Yürütmelerinin Ve Geliştirilmesinin Sağlanması Amacıyla Alınması Gereken Tedbirler” hakkındaki Araştırma ve İnceleme Raporu, yayın tarihinden de anlaşılacağı üzere 19.Olağan Genel Kurulumuzda da görüşülmüştür.

Söz konusu rapor, Genel Kurulumuzda da beyan edildiği üzere, Birliğimiz benzeri kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının; kuruluş, görev ve işleyişleri ile ilgili genel bir değerlendirme içermektedir.

Konuya ilişkin Birliğimize yapılmış herhangi bir bilgilendirme, uyarı veya eleştirel boyutta resmi bir yazı bulunmamaktadır.

Yukarıda yer alan elektronik gazetelerde ifade edilen raporun kamuya açık olarak ilgili kurumun kendi web sitesinde toplam 1862 sayfa olarak yayınlandığını özellikle ve altını çizerek belirtmek isteriz. Birliğimiz ile ilgili kısım içerisinde sözü edilen 967. sayfa ekte bilgilerinize sunulmakta olup, görüldüğü üzere Genel Kurul üyelerimize açıklanmamış hiçbir husus bulunmamaktadır.

Birliğimize ait kısmının incelenmesinde ise, Genel Kurul üyelerimizin bilgisi dışında Birlik ve Üyeleri aleyhine herhangi bir isnad yer almadığı gibi, raporun bütünü itibariyle bakıldığında Genel Kurul Faaliyet Raporlarının içeriğindeki açıklamaları teyid etmektedir.

Dolayısıyla bu durum, Birliğimiz faaliyetlerinin ne kadar şeffaf ve açık olarak icra edildiğinin en büyük kanıtı olup, Birliğimizin en üst organı olan Genel Kurulumuzun iradesine sunulmak suretiyle faaliyetlerin icrasına yönelik kabul gördüğü apaçık ortadadır.

Söz konusu elektronik gazetelerde meslektaşımız Serhad Uslan'ın ısrarla kullandığı “...statükonun korunması uğruna yapılan üstü örtülü faaliyetler, tabiki gün gelip gün ışığına çıkacak ve bunun bir bedeli olduğu da göremeyenler tarafından o gün anlaşılacaktır. Son genel kurulda faaliyet raporu üzerine eleştiriler yapılırken, kürsüdeki insanları cahillik, yalancılık ve şerefsizlikle suçlayanlar, o insanların orada ne demek istediklerini inşallah bu sonuçların neticesinde bedel ödeyerek anlamazlar.”
şeklindeki ifadelerin, “TÜRSAB'da kaygı verici gelişmeler yaşanıyor.” başlığı ile yer alması, adeta gündemden düşme kaygısının bir tezahürü olarak değerlendirilmektedir.

Zira; bu meslektaşımız 2005 – 2007 yılları arasındaki faaliyet döneminde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış olup, bugün eleştirdiği pek çok konuda alınan kararlara onay vererek imza atmıştır. Ve inanıyoruz ki, bugün Yönetim Kurulunda bulunsaydı, Birliğimizin bugüne kadar kuruluş amacına uygun yaptığı faaliyetlere yine onay verecekti.

Kaldı ki, ülke ekonomisinde çok önemli bir yer teşkil eden Türk turizm sektörünün bütün dinamikleri, özellikle birkaç yıldır etkisini sürdüren global ekonomik krizin tamamıyla bertaraf edilmesi maksatlı çalışmalarını sürdürürken, böylesi sığ ve anlamsız beyanatlarla gündemde yer almaya çalışmanın ne sektöre, ne kuruma, ne de kişilere bir fayda sağlamayacağı kuşkusuzdur.
Konuyu ilgilenen üyelerimizin bilgilerine önemle sunarız.

Saygılarımızla,

TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ
(TÜRSAB)

T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu, ilgili raporunun 967. sayfası
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21