TURİZMİN SESİ
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB), turizmin 12 aya ve ülke geneline yayılması, 81 ilimizin de turizmde hak ettiği değeri görmesi amacıyla hayata geçirdiği “Turizm Yüzyılı” projesinde ilk adım Burdur’da atıldı. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Burdur’dan yola çıkan Turizm Yüzyılı projemizi, ülkemizin her bir şehrinin turizmden hak ettiği payı gerçek manada alabilmesi için yurdun dört bir yanındaki çalışmalarla sürdüreceğiz” dedi.Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda ilerlemek ve ülke turizmine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Turizm Yüzyılı projesini Burdur’dan başlattı. Turizm Yüzyılı projesi kapsamında düzenlenen Arama Konferansı Burdur Toplantısı’na Burdur Valisi Türker Öksüz, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri, Bölge Temsil Kurulu ve İhtisas Başkanları, rektör, akademisyenler ve seyahat acentası temsilcileri katıldı.
Burdur Valisi Türker Öksüz: “Önemli Bir Turizm Kenti Olmayı Hedefliyoruz”
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur’un TÜRSAB tarafından hayata geçirilen Turizm Yüzyılı projesinde pilot il olarak seçilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Burdur’un tarihi antik kentleri, gölleri folklorik özellikleriyle turizm açısından önemli değerlere sahip olduğunu hatırlatan Burdur Valisi, 2023 yılında gerçekleştirilen ve Burdur’un gastronomi, spor, eko turizm alanındaki potansiyelini ortaya koyan çalıştaydan elde edilen sonuçların ve TÜRSAB tarafından yapılan Arama Konferansı’nın eylem planı oluşturmak konusunda önem arz ettiğinin altını çizdi.Burdur Valisi Öksüz, “Sahip olduğumuz alt yapı ve üst yapı imkanlarıyla kısa ve orta vadede önemli bir turizm kenti olmayı hedefliyoruz. Bunun için de nihai bir yol haritası çıkarmak, bu doğrultuda bir eylem planı hazırlamak ve bu eylem planlarına sadık kalarak turizm atılımlarını gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.
TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya Turizm Yüzyılı Hedeflerini Paylaştı
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, yaptığı konuşmada Türkiye’nin kitle turizmindeki gelişimine karşın, sahip olduğu tarihi, kültürel zenginlikler ve doğal güzellikler dikkate alındığında turizm potansiyelini tam anlamıyla değerlendiremediğine dikkat çekti. TÜRSAB olarak bu eksikliği görerek yepyeni bir perspektifle değerlendirmek üzere yola çıktıklarını belirten Bağlıkaya, “TÜRSAB olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonundan hareketle oluşturduğumuz Turizm Yüzyılı projesi ile ülkemizin turizmden aldığı payı çok daha yukarılara çıkarmayı önümüze hedef olarak koyduk. Yılın belli aylarına ve kıyı şehirlerine sıkışan turizm hareketlerinin ülkemizin dört bir yanına ve yıl geneline yayılması amacıyla hayata geçirdiğimiz Turizm Yüzyılı projesi ile yüksek gelir grubundan ziyaretçileri de ülkemize çekmeyi amaçlıyoruz” sözleriyle Turizm Yüzyılı kapsamındaki hedeflerini paylaştı.
“Turizm Yüzyılı Yolculuğumuza Büyük Potansiyeli Nedeniyle Burdur’dan Başlıyoruz”
Burdur’un kültür turizminden doğa ve macera turizmine, gastronomi turizminden kış turizmine kadar her açıdan büyük bir potansiyel taşıdığına dikkat çeken TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu potansiyeli değerlendirmek amacıyla Turizm Yüzyılı projesini Burdur’dan başlatma kararı aldıklarını belirtti. Bağlıkaya, “Burdur; Sagalassos ve Kibyra Antik gibi önemli antik kentleri, Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalan tarihi yapılarıyla kültür turizmi bakımından önemli bir rota olarak karşımıza çıkıyor. Salda Gölü başta olmak üzere muhteşem güzellikleriyle öne çıkan doğası, ormanları, lavanta bahçeleri, dağları, mağaralarıyla ekoturizm ve macera turları açısından dikkat çekici fırsatlar sunan Burdur, Salda Kayak Merkeziyle de turizm çeşitliliğini destekleyen bir altyapıya sahip. Tüm bunların yanında lezzetli yemekleri ise Burdur’u gastronomi turizmi açısından bir cazibe unsuru haline getiriyor” değerlendirmesinde bulundu.
Bağlıkaya: “Turizm Hareketliliğinin Oluşması İçin Seyahat Acentaları Hayati Önemde”
Turizm hareketliliğinin oluşması konusunda seyahat acentaları ve tur operatörlerinin hayati bir rolü olduğunun altını çizen Bağlıkaya, “Bir destinasyon ne kadar çekici olursa olsun ne kadar potansiyel vadederse etsin bir ürün haline getirilip insanlarla buluşturulamazsa gerçek değerini bulamaz. Bir turizm unsurunun satılabilir ürün haline getirilmesi ve tüketicisine ulaşması ise ancak ve mutlaka seyahat acentaları eliyle olur. Bu bakımdan gerek Burdur gerekse de Türkiye’nin diğer destinasyonlarının gelişiminde seyahat acentaları kilit bir role sahip.Turizm Yüzyılı projemizi oluştururken bu gerçeklikten hareket ettik. İnanıyorum ki; turizmin olmazsa olmaz gücü olan seyahat acentalarımızın katkısıyla hem Burdur hem de turizmden hak ettiği payı henüz alamamış diğer illerimiz, önemli bir gelişim kaydedecektir” dedi.
Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü: “Eylem Planı Bizim İçin Yol Haritası Olacak”
Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, Burdur’un "Turizm Yüzyılı Projesi" kapsamında pilot il seçilmiş olmasının önemine dikkat çekerek “Bu konferans ile ortaya konacak eylem planı bizler için önemli bir yol haritası olacak. Bu eylem planı ve bu zamana kadar ilimizde yapılmış olan çalışmalar Valiliğimiz önderliğinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz koordinasyonunda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi akademisyenleri ile hazırlanacak İl Turizm Master Planı’na da temel oluşturacak” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.