TURİZMİN SESİ
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, ''Hünerlerimizi hesaplamalar, istatistikler üzerinde değil büyüteceğimiz pazarlarda elimizde çantalarımızla koşturarak gösteririz'' dedi. TÜRSAB tarafından düzenlenen 3. turizm kongresi Antalya Gloria Hotel'de başladı. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, kongrenin açılışındaki konuşmasında, turizmin dünyanın zor işlerinden biri olduğunu belirtere, ''zira başarı verilen hizmetle insanları mutlu etmekten geçer. Birbirinden çok farklı insanları mutlu etmenin zorluğunu en iyi turizmciler bilir. Size sağlıklarını güvenliklerini keyiflerinihayallerini teslim edenlerin beklentilerini karşılarken hep , güler yüzlü olmak kolay değildir'' dedi. Bağlıkaya, şöyle konuştu:''İşte biz turizmciler bu zor işi başarmaya çalışırken başkalarını mutlu ederken onların hayallerini gerçekleştirirken çoğu zaman kendimize zaman ayıramayız. Kendimizi sıkça ihmal ederiz. Halbuki bizimde bilgimizi tazelemeye trendleri takip etmeye kendimizi geliştirmeye ihtiyacımız var mesleğimiz sürekli öğrenmeyi gerekli kılıyor.
Meslek örgütü olarak en önemli görevlerimizden biride meslektaşlarımızın sektör ile ilgili güncel bilgilere ulaşmalarını sağlamaktır.. Bu bilinçle yaptığımız çalışmaların en önemliside bu yıl 3. sünü gerçekleştirdiğimiz TÜRSAB Turizm Kongresi’dir. Eğitim iletişim ve dayanışma temalarıyla düzenlediğimiz kongremizde birbirimizden öğrenmek omuz omuza durmak ve mesleğimizi ileriye taşımak için buradayız.Kongremize katıldığınız için -burada bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize şahsım ve kurumum adına canı gönülden teşekkür ediyorum.''
Turizm sektörünün çok dinamik bir sektör olduğunu anlatan Bağlıkaya, şöyle devam etti:''Küresel ve yerel ekonomiden ulusal ve uluslararası siyasete dönemsel mevsim hareketlerinden çok daha uzun vadeli iklim değişikliklerine ulaşımdaki gelişmelerden -- teknolojiyle birlikte farklılaşan tüketici beklentilerine kadar her konudaki gelişmenin tesir ettiği bir alan turizm. Etkeni etkileyeni bu kadar çok olan bir alanda /başarıya ulaşmanın yolu ise farklı pencere ve perspektiflerden olaylara bakmamıza olanak sağlayacak şekilde fikir dünyamızı zenginleştirmekten geçiyor.
Turizm Türkiye için stratejik bir sektördür. Türkiye gibi turizme güçlü şekilde odaklanmış ülkeler turizm sektörünü sadece bir ekonomik faaliyet alanı değil aynı zamanda yerel kalkınmanın da anahtarı olarak görüyor.Bizimde -turizme sadece ekonomik kazanımlar üzerinden değil sosyal açıdan da bakmamızda fayda var. Dünyanın dört bir yanından farklı kültürlerden insanların birbirlerini daha iyi tanıması ve birbirlerini kucaklamasını sağlayan turizm barışı tesis eden yapısıyla da çok özel bir önem taşıyor.Şunu unutmamalıyız ki; turizm insanlara seyahat etmenin ötesinde bir deneyim sunuyor İnsanların mutlu olması yeni bakış açıları ile deneyimler kazanması ve unutulmaz anlar anılar biriktirmesi turizmin en temel hedefleri arasında yer alıyor. Bu bakımdan turizmde -insan merkezli insan odaklı bir anlayıştan asla vazgeçmemeliyiz. Bu önceliğimizi hiçbir zaman kaybetmemeliyiz.
Ne badireler atlattık; bombalar, depremler, pandemiler… Hepsine direndik ve her musibetten ders çıkarıp daha iyiye daha güzele varmak için yolumuza devam ettik.Biz daha iyisini yapabileceğimizi biliyoruz. Biz ülkemizi dahada iyi bir konuma getirecek turizm sonuçlarını gerçekleştirecek güçteyizBunun için hünerlerimizi hesaplamalar istatistikler üzerinde değil büyüteceğimiz pazarlarda elimizde çantalarımızla koşturarak gösteririz. Tıpkı bugüne kadar olduğu gibi.Biz yaptığımız işin yani seyahat acentacılığının bir meslek olduğunu biliyoruz. Hem de kamu güvenliği kapsamındaki bir meslek. Kongremiz -bizim bildiğimiz bu gerçeği bilmeyen ya da kabul etmeyen veyahut yok sayanlara verilen en güzel cevaptır.Kurulduğu 1972 yılından beri yarım asrı aşan süreden bu yana ülkemiz turizminin gelişimi için çalışan Türkiye Seyahat Acentaları birliği olarak sektörümüzün geleceğine ışık tutma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz..Hızla değişen dünyada yeni fırsatlarla birlikte sorumluluklarımızda artıyor. Bizler bu durumun bilincinde ortak aklı öne çıkartacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.