• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

TÜRSAB 2011 YILI PLANLARINI GÖRÜŞTÜ

TÜRSAB 2011 YILI PLANLARINI GÖRÜŞTÜ
TÜRSAB, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın başkanlığında, seyahat acentası temsilcilerinin katılımıyla Birlik Genel Merkezi'nde bir toplantı gerçekleştirdi

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bugün TÜRSAB'a üye seyahat acentelerinin de yer aldığı bir toplantıya katıldı. Türkiye Turizm Birliği Yasa Tasarısı hazırladıklarını dile getiren Bakan Günay, "Gelecek yasama dönemi içinde bunu çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bugün TURSAB'a üye seyahat acentelerinin de yer aldığı bir toplantıya katıldı. Toplantı öncesi konuşma yapan Bakan Günay şunları söyledi: "TÜRSAB'ın bu kadar geniş bir toplantısında yer almak benim için oldukça sevindirici. 2010'un geri kalan yarısında ve 2011'de neler yapmamız gerektiğini bugün burada hep birlikte konuşacağız.

Birlikte gereken önlemleri alarak dünya ölçeğinde geriye gidilen bir yılı Türkiye olarak nisbi ölçüde başarı ile kapattık. Burada herkesin başarısı var. Herkese teşekkür ederim. 2009 yılı içinde yani kriz yılı içinde ekonomik koordinasyon kurulu toplantıları yapıldı. Buradan birçok arkadaşımız katıldı. Sanırım gündemli üç koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı. Bu toplantılarda konuştuğumuz konular somutlaştı. Turizm alanında çalışanların ihracatçı sayılması ve KOBİ desteğinden yararlanması ki KOBİ desteğinden yararlanma Seyahat acentalarını da içine aldı.

Enerji desteğinin sürdürülmesi, ÖTV'nin indirilmesi, 2009 yılının sonunda ithal şarap ve kaliteli şarap üretimini destekleyici şekilde ve yüzde 60 oranında ÖTV'nin sıfırlanması ve benzer bazı alanlarda ekonomik koordinasyon kurulunda konuştuğumuz ve zamanlaması konusunda beklentimizin çok yakın olmadığı bazı konular gerçekleşti. Şimdi enerji desteğinin sürmesi konusunda ilgili bakanlıklar ile mutabakatımız sürdü ve bunla ilgili mevzuat yayınlandı."

Gündemde olan deniz turizmi yönetmeliği yayınlandığını söyleyen Bakan Günay, "Şimdi TURSAB şu an itibariyle yasayla kurulmuş bulunan turizm alanındaki tek kuruluş ama sektörün öteki alanlarında da yasa sahibi olma niyet ve gayreti vardı. Bu konuda da olumlu adımlar attık. TURSAB'taki arkadaşlarımızın yardımları ve hukuk müşavirliğinin katkılarıyla TURSAB modelini belki geliştirerek deniz turizmcilerini de içine alacak şekilde Turizm Yatırım ve İşletmecilerini kapsayan bir Türkiye Turizm Birliği Yasa Tasarısı hazırladık.

TURSAB'ın yanı sıra Bakanlar Kuruluna sunma peşindeyiz. Gelecek yasama dönemi içinde bunu çıkarmayı planlıyoruz. Eğer bu yasayı çıkarırsak turizm alanında ikinci bir yasal mesleki örgütlenme ortaya çıkmış olacak" diye konuştu.

Rehberlerin uzun süredir statülerinin belirlenmesi konusunda bir gayret içinde olduklarını dile getiren Günay şunları kaydetti: Onlarla da bir metin üzerinde mutabık kaldık. Her iki yasa tasarısını da Bakanlar Kurulu'na sunma eşiğindeyiz. Önümüzdeki dönemde bunu çıkarmaya çalışacağız. Bunların dışında önümüzdeki dönemde TURSAB'ın kendi yasası ile ilgili düzeltme önerileri bazı teklifleri vardı. Bunlar da tamamen aramızdaki mutabakat çerçevesinde geliştirildi. Şu anda hukuki temelleri güçlenen şekilde turizm sektörü yol almaya devam ediyor. Biz bu yıl 2009'a göre daha iyi bir noktadayız.

Dünya'da da ekonomik krizin etkileri giderilmeye başladı. Geçen yıl dünyada yüzde 3'ler civarında bir eksi varken bu Türkiye'de yüzde 3'ler şeklinde bir artışı gösteriyordu. Bu yıl Haziran sonu itibariyle artıda seyrediyoruz. Eğer böyle devam ederse bu yıl Türkiye'de önemli bir rakam eşiğini geride bırakmış olacağız. Tabii sadece kişi sayısını artırmak değil kişi başı geliri artırmak da oldukça önemli. Ortak gayretlerimiz var. Bugün bunları aramızda konuşacağız.

Biz Turizm Bakanlığı ve ilgili tüm örgütlerle tam bir dayanışma içinde çalışıyoruz. Bu dayanışmada gösterdiğiniz anlayış için minnettarım. Eylül ayında görevdeki sürem üçüncü yılını dolduracak. TURSAB yönetici ve çalışmaları başta olmak üzere turizm sektörü içinde tam bir dayanışma içindeydik. Hepinize çok teşekkür ederim."

Türkiye'nin turizmde güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirten Günay sözlerini şöyle tamamladı: "Biz Türkiye'nin turizm potansiyelinin çok azını kullanıyoruz. Türkiye'nin bundan daha fazlası var ama ölçütlerimizi sağlam kurmalıyız, kurallarımızı sağlam kurmalıyız. Çalışanlarımızla ve kendimizle daha barışık olmalıyız." dedi.

Uyarı!
Bu sitede yer alan tüm içerik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca tescil ve koruma altındadır. Kısmen dahi olsa; basılı şekilde ya da internet üzerinde, izinsiz çoğaltılıp kopyalanamaz, alıntı yapılıp, kullanılamaz.Ancak habere aktif link verilerek kullanılabilir.

https://www.turizminsesi.com/haber/tursab-2011-yili-planlarini-gorustu-7619.htm

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21