• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

TÜRSAB, EDREMİT İNFO GEZİSİ DÜZENLEDİ

TÜRSAB, EDREMİT İNFO GEZİSİ DÜZENLEDİ
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve Seyahat Acentaları sahipleri Edremit ve Ayvalık'a yaptıkları inceleme gezisinde her iki ilçenin turizmle ilgili sorunlarını konuştu

TURİZMİN SESİ


Başaran Ulusoy Edremit ve Ayvalık'ın turizm girdilerinin artması için TÜRSAB olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi. Ulusoy, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen' den Cunda Adası'ndaki Despot'un Evi olarak bilinen tarihi binanın TÜRSAB bölge binası olarak tahsis edilmesi sözünü aldı.

Edremit ve Ayvalık inceleme gezisine Başaran Ulusoy'la birlikte TÜRSAB Asya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Nezih Üçkardeşler, TÜRSAB İzmir Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Rıza Günçay, TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş ve Güney Marmara Yönetim Kurulu Üyesi Alp Sezek ve yaklaşık 35 kişilik Turizm Tur Operatörü şirket temsilcilerinden oluşan heyet ve turizm basınından temsilciler katıldı.

TURSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy ve beraberinde ki heyet, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıçın ev sahipliğini yaptığı gezide Kazdağları'ndaki Pınarbaşı Mesire Yeri, Manastırhan, Yeşilyurt Köyü'ndeki Manici Kasrı, Çamlıbel köyünde sanatçı Tuncel Kurtiz ve eşinin işlettiği Zeytinbağı Butik Otel ve restoran, köy turizmine açılan Kızılkeçili köyü, Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi, Saruhan Termal Otel, Adrina Termal Hotel, Adramis Termal Oteli Ertürler Zeytincilik tarafından kurulan Zeytinyağı Müzesi'ni ziyaret etti.

Edremit ve civarının turizm bölgesi olması gerektiğini söyleyen Başaran Ulusoy, bölgedeki termal kaynakların sağlık turizmi için önemli bir potansiyel olduğunu vurgulayarak, 'Edremit mükemmel bir çevre, mükemmel bir doğa ve tarihe sahip. Burada doğayı bozmadan, yaşam tarzını, tarihsel ve çevresel güzellikleri korumak kaydıyla yapılacak yatırımlara TÜRSAB olarak destek vermeye hazırız' dedi. Bölgenin turizm alanı ilan edilmesine ilişkin bir soru üzerine Ulusoy,' Milli Park olarak korunan bölge turizm alanı ilan edilirse, bunun kesinlikle master bir plan dahilinde yapılması lazım' yanıtını verdi.

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ise 'Biz Edremit Körfezinin alternatif bir turizm merkezi olmasını amaçlıyoruz. Jeotermali ile Kazdağıları ile denizi ve dünyada su ve oksijen cenneti ile güneş cenneti olan Edremit Körfezinin yeni bir alternatif turizm merkezi olarak dünyaya açılmasını istiyoruz. Tabii ki Medikal Vadi Projemiz var. Edremit Körfezi Medikal Vadi sayesinde bir dünya sağlık merkezi olacak' dedi.

Başaran Ulusoy ve TÜRSAB heyeti, sonra da Ayvalık'ı ziyaret etti. Cunda Adası Kültür Merkezi'nde Ayvalıklı turizmciler ile bir toplantı yapan Ulusoy, 'Ayvalık'ın kültürel ve turizm değerlerinin yanı sıra özellikle zeytinyağı alanında ki konumu nedeniyle ''Gurme Turizmi'' konusunda da belirli çalışmaları yoğunlaştırması gerekiyor. Örneğin, Ege Mutfağının Gurme Merkezi olabilmesi için Ayvalık'a destek verilebilir. TÜRSAB'ın personel yetiştiren iki turizm okulu var. Gerekirse bu bölgede bu okullarımıza bağlı teşkilatlar kurabiliriz. Çünkü Ayvalık bizim için çok önemli…Turizmde ulusal kaliteyi tutturabilmesi gereken Ayvalık'ın önündeki tozu almak gerekiyor. Biz TÜRSAB olarak, Hereke'de Halı Festivali, Dondurma, Sebze ve Meyve Festivallerine katkı sağlayıp, destek veriyoruz. Bahsettiğimiz festivaller gibi etkinliklerde Ayvalık'a da destek verebiliriz'' diye konuştu. Ulusoy, ''Edremit Bölgesi bir havza olarak ele alınmalıdır. Sadece Ayvalık'a yatırım yapmak değil, tüm bu havzaya yatırımların yapılması sağlanmalıdır. Bu bölgede de, Ayvalık bölgenin turizmde merkez noktası olabilir'' dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'de, "Bölge turizminin 60 yıldan bu yana var olan bir yöre. Ayvalık'ın turizm alanında gelişmesini sağlayabilmek için büyük gayretler içerisindeyiz. İlçede 1876 tane tescilli taş binamız mevcut. Ayvalık zeytin kültürünü turizm alanına taşımaya çalışıyoruz. Bölgemiz kültürel alanda zengin bir bölge. Özellikle yabancı ülkelerden Ortodoksların ilgisini çeken şapellerin ve kiliselerin restorasyonlarını tamamlayarak bölgeye bu zümreden turizm geliri sağlamaya çalışıyoruz. Butik Otellerimiz ve tesislerimizdeki yatak kapasitesi yaklaşık 16 bin yataktır. Yatak kapasitelerimiz kaliteli turizme hizmet vermektedir. Bu yüzden de, acenteci arkadaşlarımızdan destek bekliyoruz" diye konuştu.Ayvalık Belediyesinde ki sohbet toplantısının ardından şehir merkezinde Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile birlikte gezen TURSAB heyeti, daha sonra Alibey Adasına geçerek, Coca-Cola'nın Dünya geneli CEO'su Muhtar Kent'in restore ettirdiği, Sevim Necdet Kent kitaplığını ziyaret etti.

Ayvalık
Ziyaretin ardından Ayvalık'ın nefis deniz ürünlerinden oluşan Ayvalık mutfağına ait ürünlerden oluşan öğle yemeğinin sonrasında TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy'un özel isteğiyle Cunda'da ki tarihi Despot Evini ziyaret ettiler. Ziyaretin ardından, Acente sahipleri ile Ayvalık'ta faaliyet gösteren otelcilerle, Alibey Kültür Merkezinde bir toplantı yapan TÜRSAB Heyeti, programın sona ermesiyle ilçeden ayrıldılar.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21