• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

TÜRKİYE’YE 1.5 MİLYON TURİST GETİRECEK

TÜRKİYE’YE 1.5 MİLYON TURİST GETİRECEK
Alman turizm devi Meeting Point, Türk şirketi IQ Travel ile evlendi, turizmi büyütecek agresif bir plan yaptı

TURİZMİN SESİ


Bora ÖZGEN
İstanbul(TURİZMİN SESİ)-
1.5 milyar Euro cirosuyla Almanya'nın önde gelen turizm gruplarından olan FTI'ın ortaklığındaki Meeting Point International, Türkiye'nin önemli operatörlerinden IQ Travel ile ortaklık kurdu. Yoluna Meeting Point IQ Turkey adı altında devam etme kararı alan ortaklık 2015 yılında Türkiye'ye 1.5 milyon turist getirmeyi hedefliyor. Özellikle kış turizmine ve tüm Türkiye'yi pazarlamaya odaklanan Meeting Point IQ Turkey, bugüne kadar ülkemize az gelen pazarlara yoğunlaşıp turizm pastasını büyüterek büyümeyi amaçlıyor.

Almanya'nın dört büyük tur operatöründen biri olan FTI'ın iştiraki olan Meeting Point International (MPI), Türkiye'de daha hızlı büyümek için, Türk operatörler arasında önemli bir yeri olan IQ Travel ile ortaklığa gitti.
Bu işbirliğinden doğan Meeting Point IQ Turkey'in ülke lansmanı 7 Şubat Salı günü Antalya Mardan Palace'ta yapıldı. Turizm sektöründen geniş bir katılımın yaşandığı gecede, Meeting Point IQ Turkey'in mevcut pozisyonu ve gelecek planları anlatıldı.

Meeting Point IQ Turkey, ülkemize bu yıl 700 bin, gelecek yıl 1 milyon ve 2015 yılında 1.5 milyon turist getirmeyi hedefliyor. Meeting Point IQ Turkey, bu hedeflere varmak için ülkenin çeşitli bölgelerinde yeni ofisler açacak ve kış turizmine ağırlık verecek. Turizm sektörüne rehberlik yaparak girdiğini, IQ Travel'ı kurarken çok çalıştığını ve bugünleri daha işin başında planladığını söyleyen Meeting Point IQ Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Yadel Oskan, “1987 yılında Rodos'a gelen turist sayısı Türkiye'ye gelenlerden fazlaydı. Bugün 30 milyonu aştık. Yaptığımız bu ortaklıkla, Türk turizminin görece zayıf göründüğü kış aylarına yüklenerek, Gaziantep, Kayseri, Ankara, Trabzon ve Ege başta olmak üzere tüm ülkeye odaklanarak, kültür turlarına yoğunlaşarak Türk turizmini büyüterek büyümeyi amaçlıyoruz” dedi. Şirket olarak 1 milyon turist sayısına 2013 sonunda ulaşacaklarını belirten Yadel Oskan, bu gelişimde, Meeting Point International'ın faaliyet gösterdiği ancak Türkiye'nin çok tanınmadığı ülkelerden gelecek katkının büyük olacağını söyledi.

Büyüme için ilkbahara kadar öncelikle Marmaris, Dalaman ve Bodrum beldelerinde bürolar açmayı planladıklarını belirten Oskan, “Meeting Point International ile aynı anda go well go adını verdiğimiz ve yazılımını Antalyalı bir şirkete yaptırdığımız yeni bir sistem mimarisine geçiyoruz. Bu sistem otel rezervasyonundan faturalaşmaya kadar bütün bürokrasiyi tek tuşa indiriyor” dedi. Yadel Oskan, otelciler için ideal bir ortak olduklarının da altını çizdi.

Meeting Point IQ Turkey'in daha bugünden parlak bir gelecek vaat ettiğini söyleyen MPI CEO'su Roula Jouny ise, “Birleşmenin üzerinden henüz üç ay geçti ama Türkiye'de en hızlı büyüyen DMC (Destination Management Country) operatörü biziz ve yatırımlarımız devam ediyor. IQ Travel ile bir araya gelmemiz önemli stratejik bir adım olmuştur. Bu sayede gelişimimizi hem Türkiye'de hem de dünya çapında sürdüreceğiz” dedi.

FTI Group CEO'su Guntz: Türkiye en güçlü pazarımız
Dünya üzerinde 20'ye yakın lokasyonda kümelenmiş olan Meeting Point zincirinin büyük ortağı olan Alman FTI Grubu'nun CEO'su Dietmar Guntz, Türkiye'nin FTI için en güçlü ve en önemli bölge olduğunu söyledi. 2011 yılında FTI Group'un Türkiye'de toplam 575 bin misafir ağırladığını belirten Guntz, “Türkiye'deki operasyonlarımızın yüzde 35'i kış aylarında. Şu anda kışları Türkiye'ye misafir getirme konusunda en büyük, açık ara biziz. 2011-2012 kışı, bugüne kadar bu ülkede geçirdiğimiz en iyi sezon oldu. Yaz için de daha şimdiden yüzde 10 bir artış var. Türkiye, 2012 yılında da en güçlü ciro destinasyonumuz olacak. FTI olarak 2012 yılında Türkiye'de 550 otelle çalışacağız ve yüksek sezonda Sun Express'le işbirliği halinde haftada 700'e kadar uçuş bağlantısı sunacağız” dedi.

Mayıs ayından itibaren Kuzey Kıbrıs'a haftada 4 charter ile gireceklerini de açıklayan Guntz, “KKTC'yi Almanya'da kataloga alan ilk ve tek tur operatörü biziz” diye konuştu. “Yüzde 100 Türkiye” sloganıyla bütün ülkeyi 12 ay boyunca dünyaya pazarlamayı amaçladıklarını vurgulayan Guntz, “Biz Türkiye'nin bütün Akdeniz çanağının en önemli turizm destinasyonu olacağına yürekten inanıyoruz” dedi.

Meeting Point IQ Turkey
Meeting Point IQ Turkey, 1 Kasım 2011 tarihinde IQ Travel ve Meeting Point International şirketle-rinin birleşmesinden doğdu. IQ Travel, 1994 yılında Yadel Oskan tarafından kurulan bir şirket. Yıl-da 700.000'den fazla yolcusu ile 2011 senesinde Türkiye'nin önde gelen Destination Management Company şirketlerinden biri idi. Meeting Point IQ Turkey bünyesinde şu anda tüm Türkiye'ye ya-yılmış ofislerde 300'den fazla çalışan bulunuyor.

Meeting Point International
Meeting Point International işletmeleri şu anda Almanya, Avusturya, İsviçre, Kuzey Amerika, Asya, Umman, Kalabria, Sicilya, Sardunya, Malta, Hırvatistan, Kıbrıs, Mısır, Lübnan, Birleşik Arap Emir-likleri, İspanya, Portekiz, Azurlar ve Türkiye'de faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketin en üst konumunda aynı zamanda şirketin sözcüsü Roula Jouny bulunuyor. İkinci işletme lideri ise Mathias Klein…

FTI Group
FTI Group içerisinde Almanya'nın dördüncü büyük seyahat grubu olan FTI Touristik bulunuyor. Bununla birlikte last minute acentası 5vf, araç kiralama şirketi driveFTI, online portali fly.de, dil eği-tim acentası LAL, inbound şirketi Meeting Point International ve aksiyon ürünü sunan BigXtra da bu grup içerisinde yer alıyor. FTI-Ticketshop ise tarifeli uçuş satışları için organize olmuş durumda. Almanya genelinde toplam 10 bin acente FTI ürünlerini pazarlıyor. Şirkete ait bir diğer önemli işletme organı ise TV üzerinden seyahat satışı yapan Sonnenklar TV. Ana merkezi Münih kentinde bulunan FTI Group, toplam 1.500 çalışana ve yıllık 1.47 Milyar Euro ciroya sahip.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21