• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

TÜRKİYE’NİN YÜREĞİ KASTAMONU’DUR

TÜRKİYE’NİN YÜREĞİ KASTAMONU’DUR
1.5 milyonu aşkın Kastamonulunun yaşadığı İstanbul'daki Kastamonulu derneklerin başkanları, ortak hareket edip, 'güçlerini birleştirme, güç birliği yapma' kararı aldılar

TURİZMİN SESİ


Kas-Der-Fed Genel Başkanı Selami Çelebioğlu, “Yönetilen değil, yöneten durumuna geçmek için Kastamonulular olarak güçlerimizi birleştiriyoruz”
Kastamonu Dernekler Federasyonu (Kas-Der-Fed), Bahçelievler Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde geniş katılımlı bir panel düzenledi.

Kas-Der-Fed Genel Başkanı Selami Çelebioğlu ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde gerçekleşen panele; MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, CHP eski İstanbul İl Başkanlarından Muhittin Tığlı'nın da aralarında bulunduğu siyasetçiler, dernek üyeleri ve Kastamonulular katıldı. Panele konuşmacı olarak, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, araştırmacı- tarihçi ve Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce, Sosyolog Nebiye Konuk ile Türk Kızılayı Çekmeköy Şube Başkanı İlhami Yıldırım katılarak, 'Sivil toplum örgütlerinin önemi ile Kastamonuların İstanbul'daki dernekleşme yapılanmaları' hakkında bilgi verdiler.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan panelin açılış konuşmasını, Kas-Der-Fed Genel Başkanı Selami Çelebioğlu yaptı. Yoğun katılımın gözlendiği panelde, konuşmaların ardından panelistlere teşekkür plaketi verildi.

Selami Çelebioğlu, “Bu güzel buluşmalarla, güçleri birleştirirken işbirliklerini arttıracağız” 'Eğitimden kültüre, ekonomiden siyasete her alanda Kastamonuluların etkinliğine hazır mıyız?' başlığı altındaki panelin açılış konuşmasını yapan Kas-Der-Fed Genel Başkanı Selami Çelebioğlu şunları söyledi: “Her zaman söylüyoruz. İstanbul'da yaşayan 1.5 milyon Kastamonulu olarak, Sivaslılardan sonra 2. sıradayız. Artık güçlerimizi birleştirme vakti gelmiştir. Birlik ve beraberlik oluşturarak, ülkede yöneten değil, yönetilen durumuna geçmeyi istiyoruz. Aynı zamanda, gerek sosyal alanlarda yardımlaşma olabilmesi için, gerek karşılıklı ticaret yapabilmemiz için birbirimizi tanımamız gerekiyor. İşte, bu güzel buluşmalar, buna imkan sağlıyor”

Mehmet Serdaroğlu “Çivinin üzerine vuracak 'tek güç' haline gelinmelidir”
MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İstanbul'da yaşayan Kastamonuluların; siyasetten ekonomiye, eğitimden kültüre varıncaya kadar, birçok konuda, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Zira, fazla bölünmüşlük, gücü zayıflatmaktadır. Artık, Kastamonu derneklerinin, çivinin üzerine vuracak 'tek güç' haline gelmeleri lazımdır. Kastamonu'nun siyasette hak ettiği yeri alması noktasında, dernekler aracılığıyla siyasetçi yetiştirilmesi de önemlidir”

Muhittin Tığlı “Kastamonu Sivil Toplum Hareketi olarak çalışma yapmalıyız”

CHP eski İstanbul İl Başkanlarından Muhittin Tığlı, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kastamonular, doğdukları yerde doyamadıkları için İstanbul'da yerleşik oldular. Şu an İstanbul'da, 3. veya 4. kuşak Kastamonulular yaşıyor. Aslında, bu açıdan bakınca, İstanbul'da yaşayan ciddi bir Kastamonulu nüfusu bulunuyor. Bizler artık, dernekçilik anlayışından çıkarak, 'Kastamonu Sivil Toplum Hareketi' anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürmeliyiz”

Panel'den notlar:

Erdoğan Aslıyüce, “Türkiye'nin yüreği, Kastamonu'dur”
Araştırmacı- tarihçi ve Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce, konuşmasında şunları söyledi: 'Kastamonu, Türkiye'nin yüreğidir. Kastamonu ilk kadın mitinginin yapıldığı yerdir, Şerife Bacıların kentidir. Türkün var olma, yok olma savasında, Kastamonu çok büyük bir rol oynamıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sırasında, 'Gözüm Sakarya'da, Kulağım İnebolu'da' demiştir. Türkiye'nin yüreği, Kastamonu'dur”

Hüseyin Sarıoğlu, “İyi niyet, azim, kararlılık var. Tek noksan, 'ciddiyet' eksikliğidir'

İ. Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, konuşmasında şunları söyledi: “İnsanlığa faydalı olma noktasında, birlik ve beraberlik çok önemlidir. Ancak, buradan bir konunun altını çizmek istiyorum. Toplum olarak bizde, birlik ve beraberlik oluştururken, 'iyi niyet, azim ve kararlılık' var. Fakat, bizde noksan olan, 'Ciddiyet' eksiliğidir. Bu nedenle de, iyi niyetle başladığımız çalışmaların devamını çoğu zaman getiremiyoruz. Zira, zamanı ve mekanı iyi değerlendirmeyen toplumlar ne yazık ki başarılı olamazlar. Artık, klasik dernek anlayışından çıkarak, denetleyici, yönlendirici, çözüm önerici, çözen bir konsepte geçmemiz lazımdır”

İlhami Yıldırım, “İstanbul'da 'Kastamonu Kültür Evi' kurulması güzel bir proje”
Türk Kızılayı Çekmeköy Şube Başkanı İlhami Yıldırım, konuşmasında şunları söyledi: “Kastamonu denilince, benim aklıma, 'güzel ağız tadı, pasta ve ekmek' geliyor. Bu arada, tabi ki, İstanbul'da yaşayan Kastamonulular, federasyon çatısı altında, yeniden yapılanmalı ve hedeflediği konulara odaklanarak çalışmalıdır. Az önce gündeme gelen, İstanbul'da 'Kastamonu Kültür Evi'nin kurulması konusu da çok güzel bir proje olacaktır”

Nebiye Konuk, “Kastamonuluların çok çalışkan olduğunu düşünüyorum, bize çalışmak düşer”

Sosyolog Nebiye Konuk, konuşmasında şunları söyledi:
“STK'ların verimliliğini arttırmalıyız. Önemli olan bir işin yapılması veya bir projenin hayata geçirilmesidir. Eğer hiçbir iş yapılmayacaksa, dernek kurmanın, birçok derneğin bir araya gelmesinin de bir anlamı olmayacaktır. Aynı zamanda, Kastamonuluların algılandığı bir kimlik olmalıdır. Ben, Kastamonuluların çok çalışkan olduğunu düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz Necip Fazıl Kısakürek kültür merkezinde, ustanın da dediği gibi 'Bize çalışmak düşer'…”

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21