TURİZMİN SESİ
‘GREAT’ kampanyası kapsamında düzenlenen ilk Birleşik Krallık-Türkiye Sağlık Haftası’nda, potansiyel fırsatları 8 milyar sterlini bulan, Türkiye’deki Sağlık Kampüsleri projeleri tartışıldı. Birleşik Krallık Sağlık ve Yaşam Bilimleri İş Elçisi Lord Kakkar ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, üst düzey bir iş heyeti bir hafta boyunca iki ülke arasındaki iş fırsatlarını konuştu. Heyette, Türkiye’deki Sağlık Kampüsleri projesinin tesliminden sorumlu yüklenici firmaların yönetim kurulu üyeleri ile üst düzey karar alıcıları yer aldı.
Birleşik Krallık hükümeti tarafından, Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımı desteklemek amacıyla yürütülen GREAT kampanyası kapsamında, Birleşik Krallık-Türkiye Sağlık Haftası düzenlendi. Etkinlik kapsamında, Birleşik Krallık Sağlık & Yaşam Bilimleri İş Elçisi Lord Kakkar 1-3 Eylül tarihlerinde bir delegasyona ev sahipliği yaptı ve Türkiye’deki 8 milyar sterlinlik Sağlık Kampüsleri projesinin tesliminden sorumlu yüklenicilerin yönetim kurulu üyeleri ve karar alıcılarından oluşan üst düzey bir iş heyetini ağırladı. Hafta boyunca, KOBİ’ler için tedarik zinciri fırsatları üzerine yapılan görüşmelerin yanı sıra büyük yüklenicilerin çok disiplinli ihaleleri yürütmesi konusu da ele alındı.
Birleşik Krallık-Türkiye Sağlık Haftası’nda ayrıca bakanlık düzeyindeki ikili görüşmelerin de dahil olduğu çok sayıda üst düzey toplantı yapıldı.Birleşik Krallık İş Elçisi Lord Kakkar, “Sağlık alanında Türkiye’den böylesine önemli bir heyeti ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de yakınlarda açıklanan Sağlık Kampüsleri projesi, Britanyalı şirketlere önemli imkânlar sunuyor. 8 milyar sterlin tutarındaki bu heyecan verici projeyi tamamlamak üzere seçilen Türk yüklenici ve konsorsiyumlar ile birlikte çalışılacak.” dedi. Birleşik Krallık-Türkiye Sağlık Haftası’ndan önce, Mayıs ayında İstanbul’da düzenlenen ve Birleşik Krallık’ın sağlık alanındaki uzmanlığının da önemli bir parçasını oluşturduğu, son derece başarılı geçen GREAT Festivali’ne de değinen Lord Dakkar, “Britanyalı şirketlerin, Türk Hükümeti’ne, sağlık sistemlerinin geleceğine yönelik hedeflerini gerçekleştirilmesi yolunda yardımcı olmak için sunabileceği çok şey var” şeklinde konuştu. UKTI, Britanyalı şirketler için fırsatlar sunan Türkiye’deki Sağlık Kampüsleri’nin kilit alanlarını, projelendirme ve master plan hazırlanması, proje yönetimi ve danışmanlık hizmetleri, laboratuvar tasarımı, hastane tasarım ve mimarisi, klinik desteği ve işbirliği, bilişim ve iletişim teknolojileri/hastane bilgi işlem sistemleri, niş müteahhitlik teknikleri, hastanelerin işletilmesi ve hizmete sokulması, tesis yönetimi, eğitim ve öğrenim, finansal yapılandırma ve sigorta ile güvenlik olarak sıraladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.