TURİZMİN SESİ
Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, bu projenin tarihi dokusuyla dünyanın en uzun bisiklet antik kent rotası olacağını söyledi. Koronavirüs nedeniyle turizm taleplerinde farklılıklar oluşmaya başladı. İnsanlar tatil yaparken, bir yandan zinde kalmayı ve riskten uzak olmayı hedefliyor. Bu doğrultuda tüm dünyada bisiklet turizmine yönelik bir yoğunluk yaşanıyor. Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği, bu yoğunluğu farkederek yeni bir proje geliştirdiklerini söyledi. Antik Bisiklet Rotası projesiyle- Anadolu’daki antik şehirleri bisikletle birbirine bağlanacak.
Bisikletle 8 haftalık yolcuğu hedefleyen rota Çanakkale, Turuva Beyramkale, Asos, Edremit, Edremit Körfezi, Ayvalık, Bergama, Dikili, Çandarlı, İzmir, Çeşme, Seferihisar, Sığacık, Gümüldür, Kuşadası, Teos, Milet, Didim, Bodrum, Köyceğiz, Kalkan, Kaş, Demre, Finike, Çıralı, Olympos, Kemer, Antalya, Perge, Side, Alara, Alanya ve Gazipaşa'yı kapsayacak. Tura katılanlar 8 havalimanı, 8 uçak kullanacak. Her havalimanında tura katılanlar için özel bisiklet olacak. Uçaktan inip, direk bisikletlere binilecek. Valizleri ise kalacakları otele gönderilecek. İnsanlar yalnızca bisiklet çantalarını alıp, pedal basacak. Ev sahipliği yaptığı çok sayıda farklı medeniyet ve kültür sayesinde Türkiye’nin turistlere geniş bir destinasyon sunacağını ifade eden Baraner “Bu rota, insanları rüya gibi bir keşfe çıkaracak” dedi.
Özel aplikasyon
Rota için özel bir aplikasyon için çalışmaların da devam ettiğini belirten Baraner “Tura katılanlar aplikasyon sayesinde gittiği yerlerin tarihi özelliklerini 40 farklı dilde dinleyebilecek. Konaklama tesislerini görebilecek, tavsiyeler alabilecek hatta ödemelerinizi bile buradan gerçekleştirebilecek” dedi.
Pazar payı 2 Milyar Euro
Baraner, küresel bisiklet turizmi pazarının 2 Milyar Euro olduğuna işaret ederek, hedefin yılda 3 milyon kişinin bu rotayı kullanmak üzere Türkiye'ye getirmek olduğunu söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.