‘Türkiye Turizminin 150 Yılı’ Sergisi, Okan Üniversitesi’nde öğrencilerin hizmetinde. OTI Holding’in 20. yıl kutlamaları çerçevesinde Aralık ayında Antalya AKM’de açılışı yapılan Türk turizminin 150 yıllık tarihine ışık tutan, Gökhan Akçura’nın küratörlüğü ve Burçak Madran’ın tasarımlarıyla oluşan, ‘Türkiye Turizminde 150 Yıl’ sergisi, Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sergilenmeye başladı. Sergi, 15 Mayıs tarihine kadar tüm öğrencilerin izlemesine açık olacak.
OTI Holding’in 20’inci yılı kutlamaları çerçevesinde hazırladığı, ‘Türkiye Turizminde 150 Yıl’ sergisi; Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sergilenmeye başladı.Sergi açılışında; OTI Holding İK ve Kalite Koordinatörü Erdem Karakuş, OTI Holding Kurumsal İletişim Müdürü Z. Çağla Köker, ODEON Tours İç Pazar Pazarlama Müdürü Mehmet Kamçı ve ODEON Tours İç Pazar Mice Müdürü Özgün Menekşe hazır bulundu. Okan Üniversitesi’nden; Rektör Prof. Dr. A. Şule Kut, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Vardar, Turizm ve Otelcilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Onur Gülbahar, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kaşlı, İç Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Altan Akı ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Bölümü’nden Yard. Doç. Dr. Mehmet Sedat Erkan sergi açılışına katıldı.
Sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan OTI Holding İK ve Kalite Koordinatörü Erdem Karakuş, “Son 30 yılda uzmanlaşan turizmin, 150 yıllık tarihine ışık tutan ‘Türkiye Turizminde 150 Yıl’ sergisiyle Türk turizm tarihine, literatürüne katkı yaptığımızı, hem sektörümüzün hem de yetişen yeni kuşağını önemli bir bilgi birikimi ile beslediğimizi düşünüyoruz. Sergimizden tüm Okan Üniversitesi öğrencileri faydalanacak ve hiçbir yerde bulamayacakları bilgilere ulaşacaklar. Sergi içeriğimizin üniversite tarafından da çok öğretici bulunmasından ayrıca memnun olduk. Turizm sektörüne ve geleceğin profesyonellerine katkılarımız devam edecek” diye konuştu.
‘Türkiye’nin muhtelif yerlerinde sergilenmeye devam edecek’
Karakuş, “Aralık 2012’de OTI Holding’in 20. Yılı adına Türk turizm tarihinin kurumsallaşmasına da katkı yapmış olan, Türkiye turizminin 150 yılına ışık tutan bir çalışma yaptık. Bu çalışmanın sonunda başlangıcı 1863 yılına dayanan Türkiye turizminde dönüm noktaları olarak nitelendirebileceğimiz birçok ilginç gelişmeyi bir arada görebileceğiniz bir sergi ve güzel bir kaynak eser ortaya çıktı. Sergimizle ve sergi paralelinde ürettiğimiz özel kataloğumuz ile Türkiye’nin tarihte turizm alanında ne aşamalardan geçerek bugünlere geldiğini gözler önüne seriyoruz” dedi.
Karakuş ayrıca; “Sergi ve sergimize özel bastırdığımız kataloğumuzda; Galata rıhtımındaki vapurlardan, Orient Express’e, Sarayburnu’nundan Kapalıçarşı’ya, Pera Palas’tan ilk hava, deniz ve otobüs yolculuklarına kadar Türkiye turizmi için çok önemli sayılabilecek birçok hatırayı bulabileceksiniz. 1992 yılından itibaren ise, Alman turistlere hizmet vermek amacıyla Antalya’da kurulan küçük bir yer hizmetleri şirketinin her geçen yıl büyüyüp küresel bir turizm grubu olmasına dair yolculuğunu göreceksiniz. Antalya Kültür Merkezi’nde açtığımız ‘Türkiye Turizminde 150 Yıl’ sergisi aynı zamanda gezici bir sergi olarak Türkiye’nin ve dünyanın muhtelif yerlerinde sergilenmeye devam edecek” açıklamalarını sözlerine ekledi.
‘Öğrencilerimize ödev olarak vereceğiz’
Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Şule Kut ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Vardar yanı sıra diğer bölüm başkanları tarafından beğenilen sergiye; tarihe ışık tutması, bu kadar detaylı çalışılmış olması ve sunumu nedeniyle övgüler yağdırıldı. Serginin Tarih ile Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerinin de muhakkak faydalanması gereken çok değerli bilgiler ve görseller içerdiği belirtilirken; tüm öğrencilere sergi ile ilgili proje ödevi verileceği, sınavlarda soru sorulacağı belirtildi. Açılışa katılan öğrenciler tarafından sergi videoya çekildi. Öğrenciler; bir viral film yapacaklarını, Okan Üniversitesi web sitesinde ve sosyal mecralarda bu filmi paylaşacaklarını belirttiler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.