• BIST 10101.99
  • Altın 2983.369
  • Dolar 34.9608
  • Euro 36.7499
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

TÜRKİYE HEYECAN VERİCİ BİR PAZAR

TÜRKİYE HEYECAN VERİCİ BİR PAZAR
Online seyahat alanında Afrika Kıtası’nın lideri olan Travelstart, Geziko markasıyla Türkiye’de de faaliyetlerine başladı

TURİZMİN SESİ


Geziko’nun 22 Kasım 2012 Perşembe günü yapılan lansman toplantısına; Travelstart Yönetim Kurulu Başkanı ve girişimci Stephan Ekbergh, Geziko Türkiye Genel Müdürü Mehmet Altuğ Uluceviz ve Google Seyahat Bölümü Eski Yöneticisi Ali Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.
Afrika’nın en büyük seyahat acentası Travelstart’ın aynı zamanda kurucusu da olan Stephan Ekbergh, lansman toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kendileri için heyecan verici bir pazar olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:“Merkezimiz olan Güney Afrika ile birlikte, Tanzanya, Namibya, Nijerya, Kenya ve şimdi de Türkiye’de, toplam 120 çalışanımızla hizmet veriyoruz. Türkiye ekonomik anlamda en hızlı büyüyen ülkelerden biri. Aynı zamanda internet sektöründe de süratle gelişiyor. Uçuş sektöründe de ciddi bir büyüme potansiyeline sahip.”
Türkiye’de 2012 yılının ilk 8 ayında, elektronik ticarete yapılan yatırım 22 milyar 117 milyon dolara ulaştı


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na göre, 2010-2011 döneminde Türkiye’ye yapılan yurtdışı yatırımlardan internet piyasasına 750 milyon dolar harcandığını aktaran Ekbergh bu rakamın, Türkiye’deki toplam yurtdışı yatırımın yüzde 3,7’sini oluşturduğunu söyledi. 2011 yılında Türkiye’de elektronik ticaret yatırım miktarının 12 milyar doları aştığını da söyleyen Ekbergh, Ocak 2012 ile Eylül 2012 tarihleri arasında Türkiye’de elektronik ticarete yapılan yatırımın 22 milyar 117 milyon dolara ulaştığı bilgisini de verdi. Stephan Ekbergh, konuşmasına şöyle devam etti:
“2011 yılında Tüekiye’nin e ticaret hacmi 12 milyar doları aşmış bulunuyor. Türkiye’de elektronik ticaret sektörünün büyüme oranı yüzde 57 olmuştur. Diğer ülkelerle kıyaslandığında bu oran; Almanya’da yüzde 8,1, Fransa’da yüzde 22,


Amerika’da yüzde 16,1, İngiltere’de yüzde 17’dir. Türkiye elektronik ticaret anlamında çok hızlı büyümektedir. Türkiye iyi bir online altyapıya ve sofistike bir ödeme sistemine sahiptir. Aynı zamanda dijital kanunlar ve düzenlemeler bakımından gelişmektedir. Travelstart olarak Türkiye’nin ardından Mısır’da faaliyete geçeceğiz. Afrika’da ve Orta Doğu’da büyümeye devam edeceğiz.Biz seyahat almak isteyenler için herşeyi en basit hale getirmeye çalışıyoruz. Müşteri istediği şekilde ödeme yapabiliyor. Bir “tık”la tüm dünya elinizin altında. Ama en önemlisi 24 saat ulaşılabilir olmamız.”Lansman toplantısında konuşan Geziko Türkiye Genel Müdürü Altuğ Uluceviz ise konuşmasında, Türkiye’nin en yeni online seyahat acentası olan Geziko.com’un havayolu uçuşlarında anlık karşılaştırma, araba kiralama ve online otel rezervasyonu sağlayan, öncü bir global seyahat arama sitesi olduğunu belirtti.


Geziko’nun hedefi, önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye’nin bir numaralı online seyahat acentası olmak
Online uçak bileti satışı, otel rezervasyonu, araç kiralama, gibi alanlarda faaliyet gösterdiklerini söyleyen Uluceviz, seyahat sigortası, isteğe bağlı tur paketleri ve diğer tüm Travelstart hizmetlerinin de yeni faaliyetler olarak Geziko bünyesine ekleneceğini aktardı. Altuğ Uluceviz, konuşmasında şu bilgileri verdi:“Geziko’nun esnek arama seçenekleri sayesinde en iyi teklifleri bulabilir, bütün bir ay, hatta yıl için fiyat araştırması yapabilirsiniz. Geziko arama motoru, filtreli arama sonucuna göre tasarlanmıştır. Müşterilerimiz geziko.com’a girdiklerinde; havayolu şirketi, bilet ücreti, uçuşun süresi gibi başlıkları kolayca sınıflandırıp arama yapabilirler. Diğer taraftan yurtdışından da geziko.com sitesine girerek seyahat hizmeti alabilmek mümkün.”
Turizm ve Kültür Bakanlığı’na göre dünyanın yedinci turizm memleketi olan Türkiye’nin, ekonomik açıdan da dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olduğunu söyleyen Uluceviz, “Sahip olduğu potansiyellerle Türkiye’nin, önümüzdeki birkaç yıl içinde dünya turizminin ilk 5 ülkesi içinde yer alacağını düşünüyoruz. Geziko olarak hedefimiz, önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye’nin bir numaralı online seyahat acentası olmak” dedi.
 

Elektronik ticaret konusunda halen, insanlar için en büyük sorunun güven olduğuna dikkat çeken Altuğ Uluceviz, Geziko.com’un güvenilirliği hakkında da şunları paylaştı:
TÜRSAB üyesiyiz ve Kültür Bakanlığı lisansıyla hizmet veriyoruz. IATA’nın da üyesiyiz. Yerel havayolları tarafından tanınırlığımız ve online bilet düzenleme yetkilerimiz var. Websitemiz SSL sertifikalı. PCI uyumluyuz. Güvenlik denetleme sistemi kullanıyoruz. Diğer taraftan sosyal medya gibi alanlarda görünürlüğümüzün olması ve ödeme opsiyonlarımız da müşterilerimize güvenilirliğimizi hissettiren diğer unsurlar”.Geziko’nun lansman toplantısındaki bir diğer konuşmacı olan Google Seyahat Bölümü Eski Yöneticisi Ali Yılmaz da, Türkiye ve dünya genelinde seyahat alışkanlıkları ve seyahat satın alımı konusundaki değişimlere dikkat çekti. Seyahat ve internet endüstrilerindeki yeni trendlerin yanı sıra, Türkiye ve dünyadaki yeni seyahat trendlerinin karşılaştırmasını da yapan Yılmaz, son dönem online seyahat arama alışkanlıklarına yönelik bilgiler de verdi.Lansman toplantısı, konuşmaların ardından katılımcıların geziko sitesi’nde yaptıkları incelemelerin ardından son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21