• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

TÜRKİYE EN ÇEKİCİ TURİZM MERKEZİ

TÜRKİYE EN ÇEKİCİ TURİZM MERKEZİ
Geçen yıl ülkeyi ziyaret eden yaklaşık 25 milyon yabancı turistten dokuz milyondan fazlasını ağırlayan İstanbul, Türkiye'nin en çekici turizm merkezlerinden biri olarak belirlendi

TURİZMİN SESİ


Türkiye: Önümüzdeki ay gerçekleşecek olan CATHIC’de (Türkiye ve Komşu Bölgeler Otel Yatırımları Konferansı) konuşmacı olarak yer alacak olan turizm sektörünün önde gelen uzmanları, ev sahibi şehir İstanbul’u, otel gelişiminde Londra’ya rakip olarak hızla büyüyen bir destinasyon olarak belirlediler. Geçen yıl ülkeyi ziyaret eden yaklaşık 25 milyon yabancı turistten dokuz milyondan fazlasını ağırlayan İstanbul, Türkiye'nin en çekici turizm merkezlerinden biri olarak belirlendi.
Bu durum 2011 yılından bu yana, bir dizi konaklama seçeneklerinde olduğu kadar altyapı, tesisler, havayolu ve demiryolu ağlarında da  daha fazla sermaye yatırımını tetikleyerek İstanbul’a gelen turist sayısını yüzde 16 artmasına neden oldu. STR Global’e göre; oda talebi yüzde 8.9 artarken arz sadece yüzde 4.6 arttı.STR Global Yönetici Direktörü Elizabeth Randall Winkle, gelişmekte olan durumda beş bin odadan fazla bir yatırımın olduğunu belirtti. Winkle, 29-30 Mayıs 2013’de The Marmara Hotel Taksim’de gerçekleşecek olan CATHIC’de turizmin gelişimi konusunda görüş bildirecek önde gelen sektör konuşmacıları arasında yer alıyor.
 
“Rezerve oda sayılarına mevcut envanter yüzdesi olarak bakarsak, yüzde 15 ile İstanbul’un baş aday olduğunu görüyoruz. Londra ise az bir farkla 14’lük bir yüzde ile ikinci sırada yer alıyor. Buna rağmen Londra’nın mevcut oda arzı İstanbul’un 3 katı daha fazla ve yabancı ziyaretçi sayısının ise iki katı”. CATHIC’in bir diğer konuşmacısı Jones Lang LaSalle Hotels Başkanı Defne Gezen ise İstanbul’un bir turizm başkenti ve etkinlik destinasyonu olmanın yanı sıra önemli bir uluslararası finans merkezi olma yolunda da hızla ilerlediğini belirtti. Bu da İstanbul’un önemli turizm başkentlerinden birisi olmasına ve iş dünyasına da bir yoğunluk getirmesine yol açacak.  Yatırımlarla birlikte turizmde gelen sayısını da arttıracak üçüncü bir havalimanının açılacağı planlanıyor.2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına İstanbul’un adaylığı gibi teşvik edici girişimler de şehrin global yeni bir şehir olma konusundaki çekiciliğini arttırıyor. İstanbul aynı zamanda televizyon dizileri, reklamlar, belgeseller ve sinemalar için de artık gözde bir mekan.
 
CATHIC konferansında İstanbul’da oda arzı ve performansını ele alan özel bir panel de içeriyor. Oturum, bu canlılığın sürekli olup olmadığını ve geri dönüşlerin yeni arzları destekleyip desteklemediğini de ele alacak.‘İstanbul’a Odak’ oturumu konuşmacılar arasında yer alan İstanbul Convention & Ziyaretçiler Bürosu Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu, , Senior Director, Acquisitions & Development Central & Eastern Europe, Starwood Hotels and Resorts Worldwide Murat Yilmaz, along with  Demsa Group Turizm Yatırımları Koordinatörü Serra Arıkök ile sıcak bir tartışma ortamı sunacak. CATHIC 2013 konuşmacıları: Blackstone Yönetici Direktörü Marty Kandrac, Wyndham Hotel Group Başkan & CEO’su Eric Danziger, World Travel & Tourism Council WTTC İcra Direktörü Geoffrey Breeze, The Rezidor Hotel Group Başkan ve CEO’su Wolfgang Neumann ve BDO Yönetici Ortağı Mehmet Önkal. CATHIC aynı zamanda Rusya ve CIS Hotel Yatırım Konferansı, Arap Otel Yatırım Konferansı, Uluslararası Asya Pasifik Otel Yatırımı Forumu ve Uluslararası Berlin Otel Yatırım Formlarını da düzenleyen  Bench Events ve Questex Media tarafından organize ediliyor. 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21