• BIST 8908.47
  • Altın 3027.611
  • Dolar 34.282
  • Euro 36.9585
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

TURKCELL “KARDELENLER” PROJESİ

TURKCELL “KARDELENLER” PROJESİ
Turkcell ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin 2000 yılından bu yana yürüttüğü Kardelenler Projesi, dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic Channel'da belgesel oldu
TURİZMİN SESİ
National Geographic yönetmeni Ivan Bouso tarafından çekilen ve basın fotoğrafçılığında en önemli kategori olan FOTOPRES'ten beş ödülü bulunan National Geographic fotoğrafçısı Tino Soriano tarafından görüntülenen belgesel, 1 Temmuz'dan itibaren National Geographic Channel Türkiye'de yayınlanmaya başlayacak. Ardından, Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Norveç, İsveç ve Finlandiya'da gösterime girecek.

Turkcell ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin ekonomik yetersizlikleri sebebiyle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla 2000 yılında başlattığı Kardelenler Projesi, dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic Channel'da yayınlanmaya başlıyor. Türkiye'den bir sosyal sorumluluk projesi ilk kez National Geographic Channel'da belgesel oluyor.

Kardelenler belgeselinin lansmanı 29 Haziran 2009 Pazartesi günü, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen görkemli bir davetle yapıldı. Lansmana Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, National Geographic Channels International Avrupa Başkan Yardımcısı Adam Theiler, belgeselin yönetmeni Ivan Bouso, fotoğrafçı Tino Soriano ve ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ile pek çok davetli katıldı.

Lansmanda bir konuşma yapan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Turkcell'in ve ülkemizin yüz akı olarak değerlendirebileceğim bu projeyle, ulusal ve uluslararası birçok kurum tarafından ödüllendirildik. Şimdi de dünyanın en saygın belgesel kanallarından National Geographic Channel'ın hazırladığı 'Kardelenler' belgeseliyle, proje uluslararası platforma da taşınmış olacak. Kardelen kızlarımızın başarısına herkes tanık olacak. Ayrıca, Kardelenler projemizin diğer şirketlere de örnek olmaya devam etmesini istiyoruz. Böylece daha çok çocuğumuz okuma fırsatı bulabilecek.” dedi.

National Geographic Channels International Avrupa Başkan Yardımcısı Adam Theiler ise Türkiye'ye ve dünyaya Kardelenler'in hikayesini anlatıyor olmanın onur verici olduğunu ve Kardelenler belgeselinin National Geographic'in misyonları arasında yer alan dünyayı daha iyi bir hale getirmek, bazı şeylerin değişmesini sağlamak ve insanları harekete geçirmek kavramlarını en iyi yansıtan projelerden biri olduğunu belirtti.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ise, “Büyük Atatürk'ün hayali olan eğitimli, herkese fırsat eşitliği tanıyan bir Türkiye'ye katkıda bulunmak, devrimlerimizle gerçekleşmiş haklarımıza sahip çıkmak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin kuruluş ilkesidir. 20 yıldan beri, toplumsal olanaklardan eşit olarak yararlanamayan kız çocuklarının eğitimine destek vererek, kızlarımıza çağdaş yaşamın yollarını açmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Turkcell ile birlikte 9 yıldır yürüttüğümüz proje ile kırsal kesimde yaşayan, çocuk yaşta evlilik ve iş yükü tehdidi altında olan yaklaşık 20 bin kızımızın kaderini değiştirdik, yaşamlarına ışık tuttuk. Olağanüstü bir sosyal sorumluluk duygusu ile bu kadar kapsamlı bir projeyi yaşama geçiren Turkcell yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Kardelenler belgeseli ilk olarak geçtiğimiz yıl National Geographic ekibinin dikkatini çekti ve gelen teklif üzerine belgesel haline getirilmesi kararlaştırıldı. Çekimler, 11 kişilik bir ekiple Eylül 2008'den Nisan 2009'a kadar sürdü. Belgesel için İstanbul, Kars, Erzurum ve Mardin'de Kardelen kızları ve aileleri ile görüşüldü.

National Geographic Channel yetkili yapımcılarından Ivan Bouso ve ünlü İspanyol fotoğrafçı Tino Soriano önderliğinde hazırlanan Kardelenler belgeseli, 1 Temmuz'da National Geographic Channel Türkiye'de yayınlanmaya başlayacak. 3 ay sonra ise Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Norveç, İsveç ve Finlandiya'da da gösterime girecek.

“Kardelenler” projesinde, ailelerinin ekonomik maddi yetersizliği nedeniyle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlanması, meslek sahibi, ufku açık “birey”ler haline gelmeleri amaçlanıyor.

Proje dahilinde bugüne kadar yaklaşık 20.000 öğrenciye Turkcell bursu verdik, 8.666 öğrenci liseden mezun oldu, 1.902 öğrenci üniversiteyi kazandı ve 755 öğrencimiz de üniversiteden mezun oldu. Üniversiteden mezun olan öğrenciler arasında şu an meslek hayatına atılarak, doktor, avukat, hemşire ve öğretmen olan Kardelenler var.
www.turkcell.com.tr  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21