• BIST 9355.86
  • Altın 2837.382
  • Dolar 34.4229
  • Euro 36.2785
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

Türk Yazılımcılardan Havacılık Sektörüne Önemli Katkı

Türk Yazılımcılardan Havacılık Sektörüne Önemli Katkı
Yarattığı havacılık IT çözümleri ile dünyanın önde gelen havacılık ve seyahat bilişim firmalarından biri olan Hitit, Crane markalı yazılım ürünlerine bir yenisini daha ekledi

TURİZMİN SESİ


“Crane BPI” isimli yeni ürünü ile kontrol paneli kavramına yeni bir soluk getiren Hitit, sektördeki önemli bir açığı kapattı. Havacılık sektöründeki son yıllardaki büyüme eğilimi ve farklı iş modelleri altında yeni havayollarının kurulması, sektördeki rekabeti giderek arttırarak, havayollarının maliyet liderliği, rakiplerden ayrışma ve farklı müşteri taleplerini karşılama ihtiyaçlarını da beraberinde getirdi. Çeyrek asra yakın bir süredir sektöre IT çözümleri üreten Hitit, pazardaki bu ihtiyacı karşılamak için; operasyonel anlamda güçlü ve kalıcı stratejiler üreterek, karlılığını arttırmak isteyen havayollarına özel Crane BPI (Business Performance Index-İş Performans İndeksi) isimli çözümünü hayata geçirdi. 

Neden Crane BPI?
Havayollarının geleceğe dönük operasyonel planlamaları için performans ölçümü sağlayan, kapsamlı ve çok yönlü bir kontrol paneli uygulaması olan Crane BPI; operasyonel ve mali performans değerlendirilmelerini çok çeşitli kriterler üzerinden yaparak, havayollarına orta ve uzun vadeli stratejik bir yol haritası oluşturma olanağı sağlıyor. 
Havayolu sektöründe şimdiye kadar geliştirilen en kapsamlı kontrol paneli 

Crane BPI hem geçmiş hem de gelecek dönem verileri ışığında; gelir, doluluk oranı (load factor), başabaş doluluk oranı (breakeven load factor), arz edilen koltuk sayısı (ASK), km başına arz edilen koltuk sayısı (RASK), ücretli yolcu kilometre (RPK), satış kanalları, yolcu, kapasite, tali gelirler (ancillary), satış noktası (POS), yolcu başına elde edilen gelir (yield) konularında havayollarına düzenli ve anlık bilgi akışı sağlıyor. Gelir yönetimi ve fiyatlandırma operasyonlarının mevcut performansını ölçerek, havayollarının bu alanlardaki etkinlik analizini yapıyor. Crane BPI bu özelliklere ek olarak, kullanıcıların önceden belirlediği kriterler doğrultusunda günlük kontrol listeleri hazırlıyor. Bu özellik gelir yönetimi, fiyatlandırma ve envanter çalışmaları yapan ekiplerin, özellikle sorunlu uçuşlar öncesinde bu kriterler doğrultusunda proaktif bir şekilde denetim yapmalarına imkân tanıyor.

Hitit Genel Müdürü Nur Gökman konu hakkında şunları ifade etti: “AR-GE çalışmalarımıza, sektörün ihtiyaçları ve iş ortaklarımızın istekleri doğrultusunda yön veren bir teknoloji şirketi olarak; en çok talep edilen uygulamalardan biri olan kontrol paneli uygulamasını, Crane BPI çözümü ile hayata geçirdik. Havayollarına, operasyonlarının her aşamasında, istedikleri her bilgiye anında ve karşılaştırmalı olarak ulaşabilecekleri bir çözüm sunuyoruz. Halihazırda bu denli kapsamlı bir çözümü sektörün hizmetine sunan ilk firma olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdiye kadar geliştirilen en kapsamlı kontrol paneli olan Crane BPI çözümünün, sektörü yazılım kalitesi bakımından yukarı taşıyacağına inanıyoruz.”

Kimler kullanacak?
Crane BPI, orta ve üst düzey yöneticiler ile havayollarının ilgili ekiplerinin günlük operasyonel ihtiyaçlarına en üst düzey teknolojik esneklikle cevap verebilmek amacıyla tasarlandı.

Crane BPI’ın Havayollarına Getirdiği Faydalar Nelerdir?
Düzenli aralıklarla detaylı performans datalarının sağlanması: Crane BPI; yolcu sayısı, kalkış kontrol sistemi (DCS), faturalandırma ve ödeme sistemi (BSP) verilerini günlük olarak yükleyerek, havayolunun geçmiş ve gelecek dönemlerdeki operasyonel performans ölçüm bilgilerini veriyor. 

Rakip Analizi: Havayolları tarafından kullanılan üçüncü parti bilgi erişim sistemlerine otomatik entegrasyon kapasitesi sayesinde, rakip havayollarının verilerine erişebilme ve karşılaştırma yapabilme olanağı sağlıyor.Mikro ve makro ölçeklerde operasyon kabiliyeti: Farklı görev ve kademelerdeki havayolu çalışanlarının kendi iş alanları ve ihtiyaçlarına göre düzenlenebilen tablolarla, hızlı ve etkin bir şekilde hedeflenen datalara ulaşılabiliyor, karşılaştırma yapılabiliyor ve tanımlanmış kriterler üzerinden günlük uyarılar oluşturulabiliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21