• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

TÜRK MODA DÜNYASININ YENİ YILDIZI

TÜRK MODA DÜNYASININ YENİ YILDIZI
Songül Cabacı, birbirinden özel sürprizleriyle FNO etkinliklerinde olacak
TURİZMİN SESİ
Türk moda dünyasının yeni yıldızlarından Songül Cabacı, birbirinden özel sürprizleriyle Vogue dergisinin düzenlediği FNO (Fashion's Night Out) etkinliklerinde yer alacak. Türk moda dünyasının yeni yıldızlarından Songül Cabacı, Vogue dergisinin düzenlediği FNO (Fashion's Night Out) etkinliklerinde moda severler için birbirinden özel sürprizler hazırladı.

Nişantaşı City's Pop Up Store'da ürünlerini sergileyecek olan moda tasarımcısı her alınan ürün ile birlikte son koleksiyonu Sarmaşık'ın ruhunu yansıtan iplik broşları da hediye edecek. Moda Tasarımcıları Derneği ile City's Alışveriş Merkezi'nin işbirliğinde gerçekleştirilen Pop Up Store 14-18 Eylül tarihlerinde açık kalacak.

Murat Türkili'nin styling'ini yapacağı Beymen Blender Nişantaşı mağazasının vitrininde İstanbul Fashion Week Showroom'da büyük beğeni toplayan Songül Cabacı 2012 yaz koleksiyonundan bir ürün de 1 hafta boyunca sergilenecek. İstinye Park'a gelecekleri de yine bir Songül Cabacı farkı karşılayacak. Cabacı'nın MTD&Teknosa işbirliğinde gerçekleştirdiği teknolojik atıklar ile yaptığı kablodan giysiyi Teknosa mağazasında görme imkanını sakın kaçırmayın!

Songül Cabacı, özgün tarzını yansıtan koleksiyonlarıyla tutkunlarını hızla artırarak adeta sarmaşık gibi moda severlerin kalbini sarıyor. Sarmaşık adlı 2012 ilkbahar/yaz koleksiyonunda tasarımcı, giysiler üzerinde iplik ve kumaş katlarını resimsel bir anlatımla kullanarak kavramsal moda sanatı ile birleştiriyor. Mercan rengi, ekru ve grinin hakimiyetindeki koleksiyon renkleri, ipliklerden oluşan organik detaylar ile doğanın bütünlüğünü destekliyor.

Songül Cabacı, “Bu koleksiyon adeta sarmaşık gibi hepinizi saracak, bırakmayacak. Ben yalnızca tasarım yapmıyorum, giysilerime resim yapıyorum. İstediğim her bir tasarımın üzerinizde taşıyacağınız bir tablo olması ve yüzünüzde oluşturacağı minik bir tebessüm. Yolculuğun sonunda bir iz bırakmak mümkün olursa, bu iz mutluluk olmalıdır” diyor. Aşk Sümer dilindeki 'ışık' kelimesinden türemiş ve 'aşk' kelimesi de sarmaşık anlamına geliyor. 'Aşk'ı içeren romantik, zaman zaman asiliği içeren detaylar koleksiyonu oluşturuyor.

2005-2009 yıllarında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümü'nde okuyan Cabacı, tasarımlarını plastik sanatlar ile birleştirerek markasının temellerini oluşturdu. 2009 mezuniyeti ardından Simay Bülbül ile çalıştı. 2010 yılında Galata'da kendi tasarım atölyesini açtı. İstanbul Fashion Week CPİ 2010 fuarına katıldı. 2010 Haziran ayında GalataModa etkinlikleri kapsamında ilk defilesini gerçekleştirdi. Henüz 25 yaşında olmasına rağmen, bu genç yaşına önemli başarılar sığdıran, Galata'daki kendi tasarım atölyesinin yanı sıra Bursa ve İstanbul'da Etiler, Bağdat Caddesi ve Nişantaşı'nda bulunan satış noktalarında tasarımlarını moda severlere sunan Songül Cabacı adını marka yapmayı başarmış durumda.

Tasarımcı kendi markası dışında ulusal ve uluslar arası çeşitli tekstil firmalarına free lance olarak koleksiyonlar yapmakta ve genç tasarımcılara destek vermek amacıyla birçok eğitim projelerine de katılmaktadır. Songül Cabacı'nın geniş bir kitleye hitap eden sade ve şık tasarımları rahatlıktan ödün vermeden etkileyici bir görünüm oluşturarak kadınları mutlu etmeye devam ediyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21