• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

TÜRK GELENEKLERİ MOENA’DA

TÜRK GELENEKLERİ MOENA’DA
İtalya'nın Manzori Dağları'nın eteğindeki tek Türk köyü olan Moena (diğer adıyla La Turchia)'da köylüler, hiç Türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır Türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor
TURİZMİN SESİ
La Turchia köyünde, her yıl geleneksel olarak Ağustos ayında yapılan 'La Festa Della Turchia- Türk Günü Festivali', 2 gün sürüyor. İtalya'nın Manzori Dağları'nın eteğindeki 'La Turchia' adıyla da bilinen Moena Köyü'nde, festival sırasında Türk Bayraklarının dalgalandığını anlatan Seyahat Tur Yönetim Kurulu Başkanı Melba Biçer, şunları söylüyor: “Bilindiği üzere, 2. Viyana kuşatması sonrası, bir Osmanlı askeri, İtalya'da küçük bir kasabaya sığınıyor. Ölmek üzere olan bu Yeniçeri askeri, köylüler tarafından tedavi ediliyor. İyileşince de, köyden bir kızla evleniyor. Kasaba halkının `Il Turco` adını verdiği Osmanlı askeri; o dönem dükalığın halktan istediği haksız vergilere karşı köyü ayaklandırıyor ve koruyor. Kendisini ve Türk adetlerini bu yörenin insanlarına öyle sevdiriyor ki, ölümünden sonra bile, bu Türk gelenekleri yaşatılıyor. Özetle, halk arasında kahraman ilan edilen Yeniçeri askerinin büstünün de bulunduğu Moena'ya, halk 'La Turchia' adını veriyor. Sokaklarında Türk bayrakları dalgalanan, Türkiye'yi kitaplardan takip eden Moenalılar, her yıl ağustos ayında, 'Moena Türk Festivali'ni düzenliyorlar. 2 gün süren, bu eşsiz festivali de, İtalya'yı baştan başa keşfedeceğimiz tur programımızın içerisine aldık. 20 Ağustos tarihinde, festivalde olacağız” dedi.

İtalya'nın tüm zenginliğini 8 günde yaşatacağız
İtalya'nın tarihi ve kültürel zenginliğini, 8 günlük tur paketinde dolu dolu yaşatacaklarını kaydeden Melba Biçer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“14 ile 21 Ağustos tarihleri arasındaki 8 günlük İtalya turumuzda, yok yok… Misafirlerimize, İtalya'nın hiç görmedikleri tüm zenginliğini yaşatacağız. 14 Ağustos'ta, Roma'ya hareket ile başlatacağımız İtalya turumuzun, örneğin ilk gününde, Vatikan (San Pietro) Katedralinden Vittoriano Zafer Anıtına, Aşk çeşmesinden (Fontana di Trevi) İspanyol Merdivenlerine (Piazza di Spagna) Roma'nın en güzel yerlerinde keşfe çıkacağız. İtalya'yı görmek isteyen veya daha önce görmediği birçok yerini yeniden keşfetmeyi planlayanlar için, 8 günlük yoğun bir program hazırladık. İlk gün gerçekleştireceğimiz Roma gezisinin ardından, Napoli'den Venedik'e Floransa'dan Moena'ya, İtalya'nın tarihi ve kültürel yerlerinde eşsiz bir yolculuğa çıkacağız” dedi.
Bugüne kadar yapılmayan, çok özel bir tur programı hazırladıklarını anlatan Melba Biçer, genelde yurtdışı seyahat turlarının birbirine çok benzediğini, seyahatte çıkanların ise, hep aynı yerleri görmek yerine, daha önce görmediği yerleri keşfedip farklı deneyimler edinmeyi istediğini ve bu beklentileri dikkate alarak bir tur programı oluşturduklarını belirtti.


SEYAHAT TUR'UN, İTALYA TURU PROGRAM İÇERİĞİ
(kişi başı 949 Euro)
LA FESTA DELLA TURCHIA
ROMA (2) & FLORANSA (1) & VENEDİK (2) MOENA (2)
14 Ağustos – 22 Ağustos
ROMA GİDİŞ – VERONA DÖNÜŞ

1.Gün İSTANBUL – ROMA
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde saat 04.00'da buluşma. Alitalia Havayollarının uçuşu ile saat 06.20'da Roma'ya hareket, saat 08.00 'da varış ve Roma şehir turu. Şehir turu esnasında, Vatikan (San Pietro) Katedrali, Collosseo(Arena), Roma Forumu, Vittoriano Zafer Anıtı, Aşk çeşmesi (Fontana di Trevi) ve İspanyol Merdivenleri (Piazza di Spagna) bulunmaktadır. Tur sonrası, otele yerleşme. Serbest zaman. Geceleme otelinizde.

2. Gün ROMA
Sabah kahvaltısından sonra, Napoli&Pompei turu için hareket ediyoruz. Dünya üzerinde 2000 yıl öncesinden bu yana olduğu gibi kalabilen yegane antik şehirlerden biri olan Pompei, Vezüv yanardağının getirdiği lavlar ve küller altında kalmış olup, taşlaşmış insanları görebileceğiniz tek şehirdir. Daha sonra, İtalya'nın liman kentlerinden biri olan Napoli de, panoramik bir turdan sonra, serbest zaman. Tur bitimi otele dönüş. Geceleme otelinizde.

3. Gün ROMA – SIENA – PISA
Sabah kahvaltısından sonrası özel otobüsümüz ile Siena&Pisa turu icin hareket ediyoruz. Siena şehri, tepede Ortaçağ'dan olduğu gibi kalabilmiş, Unesco'nun Dünya tarih mirasi içierinde yer alan en önemli müze kentlerden biridir. Yaklaşık 3 saat sürecek turumuzda, Toscana'nin en büyük meydanı olan Campo Meydani, en güzel gotik kilisesi görülecek yerler arasındadır. Pisa turunda, Pisa Kulesi, Mucizeler Meydani, Katedral, Vaftizhane olarak görülecek yerler arasındadır.Tur sonrası, Floransa kentinde olan otelinize transfer. Geceleme otelinizde.

4. Gün FLORANSA – VENEDİK
Sabah kahvaltısı sonrası, Floransa'ya hareket ediyoruz. Floransa şehir turumuzda, şehri tepeden gören Michelangelo tepesinde resim çektikten sonra, şehir merkezine iniyoruz ve turumuzda Arno nehri, Ponte Vecchio Köprüsü, Uffizi Sanat Galerisi, Santa Maria del Fiore Katedrali ve Sinyorler Meydanı gördükten sonra serbest zaman, alışveriş ve gezme imkânı. Turumuzun bitiminden sonra, Venedik'e doğru hareket ediyoruz ve otelimize varışımızı takiben odalarımıza yerleşip dinleniyoruz. Geceleme otelinizde

5. Gün VENEDİK
Sabah kahvaltısının ardından, Venedik şehir turu için hareket ediyoruz. Aracımız bizi Tochetto'da bıraktıktan sonra Vaporetto ile kanallar ve köprülerden geçerek, turumuza baslıyoruz. San Marco Meydanı ve San Marco Kilisesi, Dükler Sarayı, Çan ve Saat Kulesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turu bitiminde arzu eden misafirlerimiz için düzenlenecek olan Gondol turuna katılabilirler. Tur bitimi, otele dönüş. Geceleme otelinizde.

6. Gün VENEDIK - VERONA – TRENTO – MOENA ( LA TURCHIA )
Sabah kahvaltı sonrasında, otobüsümüz ile Verona'ya hareket ediyoruz. Turumuzda, Roma Arenası, Romeo ve Juliet'in evi, Senyörlük Sarayı, Bra ve Erbe Meydanı'nı gördükten sonra, yemek molasını takiben Türk festivalinin yapıldığı Avrupa sosyetesinin kışın uğrak yeri olan kayak merkezi olan Moena ya da diğer adıyla La Turchia'yı ziyaret ediyoruz. Tur bitiminde, otele varış ve yerleşme. Geceleme otelinizde.

7. Gün MOENA (LA TURCHIA)
Sabah kahvaltısının ardından, her yıl Ağustos ayında yapılan ve büyük ilgi uyandıran Türk festivali etkinliklerine katılma imkanı gerçekleşiyor. Geceleme otelimizde.

8. Gün MOENA – VERONA – SIRMIONE – VERONA - ROMA – İSTANBUL
Sabah kahvaltısından sonra, havalimanına hareket etmeden önce Ortaçağdan kalma ve UNESCO tarafından koruma altına alınmış olan Sirmione kasabasını ve Garda Gölünü ziyaret ediyoruz. Öğleden sonra buluşup havalimanına hareket ediyoruz ve Roma üzerinden İstanbul'a dönüş gerçekleşiyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21