• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

TÜRK FEDERASYON TÜRKİYE GEZİSİ GERÇEKLEŞTİ

TÜRK FEDERASYON TÜRKİYE GEZİSİ GERÇEKLEŞTİ
Her yıl rutin olarak gerçekleştirilen Türk Federasyon Kültür Gezisi bu sene de başarılı bir şekilde tamamlandı

TURİZMİN SESİ


Türk Federasyon Genel Başkanı Sayın Şentürk Doğruyol’un gezinin son bölümüne katılması gençleri sevindirdi. Kafile başkanlığını ATF Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Aktaş’ın yaptığı Türkiye kültür gezisinde İstanbul, Çanakkale, Bursa, Domaniç, Söğüt, Bilecik ve Ankara illerimizin tarihi yerleri ziyaret edildi.Avrupa Türklüğünün geleceği olan genç nesille Anavatanları Türkiye ile olan bağlarını güçlü tutmak ve tarihi bilgileri yerinde anlatarak Türkiye’mizi bilinçli bir şekilde sevdirmek olan Kültür Gezisi tamamlayarak kafile Almanya’ya döndü.Gezinin ilk durağı olan İstanbul’da başlıca Sultanahmet, Eyüp Sultan, Küçük Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Yıldız Sarayı gibi tarihi zenginliklerimizi gezdiler. Tarihi bilgiler ışığında yapılan gezinin üç günlük İstanbul bölümünde kafile, Sanatçı Ahmet Şafak’ın Bengütürk televizyonunda “FARKIMIZ OLSUN” adlı programına katılarak, canlı programa renk kattı.

Türkiye kültür gezisi programı çerçevesinde yola çıkan ekip, bir sonraki durağı Çanakkale’ye ulaştı.  Tarih şan ve şerefle dolu milletimizin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale’de Din ve Devlet-i ebet müddet için 250 bin şehidin verildiği toprakları gezerek dünyanın yüklendiği Çanakkale’yi yerinde dinleyen gençlerimiz vatan toprağının kutsallığını bir kez daha tarihe şahitlik ederek Çanakkale’nin nasıl geçilmez olduğunu yaşadılar. Çanakkale Savaşı ile Türk milleti, tüm dünyaya gerilemenin nihayet bittiğini duyurmuş, bugünkü coğrafyamız üzerinde sonsuza kadar yaşamaya kararlı olduğumuzu süngü, mermi ve yüksek iman gücü ile ilan etmiştir.
 
Çanakkale aynı zamanda, Türklüğü küçümseyen, onuruna ve kutsallarına el ve dil uzatmaya yeltenen, Türk milletinin gücünü imtihan etmeye kalkışan  bugünkü ihanet odaklarını nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders almaları gereken tarihi bir ibret ve ihtar vesikasıdır. Burada zafere ulaşarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, kahraman Mehmetçikleri Avrupa Türklüğünün temsilcileri tarafından bir kez daha minnetle, şükranla anarak tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş ecdadımıza, milletin bekası ve esenliği uğruna can vermiş kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet dileyerek anıldı.
 
Beşinci gün Bursa programında Osman Gazi, Orhan Gazi, Emir Sultan türbelerinin yanı sıra Ulu Cami ziyaretini gerçekleştiren ekip, 600 yıllık Osmanlı çınarından da Bursa’yı izlemeyi ihmal etmedi.
Kültür Gezisinin dördüncü ayağı olan Domaniç’te genç kızlar, Hayme (DEVLET) Ana olarak bilinen Ertuğrul Gazinin annesinin türbesini ziyaret ederek hakkında bilgi aldıklarında, nasıl bir duygu yaşadıklarını gözlerindeki ifadelerden anlamamış olmak imkânsız gibiydi.Söğüt’e geçen gezi ekibi, Ertuğrul gazi türbesini ziyaret ederek Bilecik’te Şeyh Edebali türbesini de ziyaret ettikten sonra Ankara’ya hareket etti.
 
Gezinin Ankara bölümüne Kocatepe Camisi ve Anıtkabir ile başlayan ekip daha sonra TBMM ziyaret ederek MHP grup toplantı salonunda MHP Grup Başkan Vekili Sayın Oktay Vural ve ATF Genel Başkanı Sayın Şentürk Doğruyol gezi ekibiyle sohbet toplantısı yaptılar.TBMM ziyareti sonrası MHP Genel Merkezi’ne geçen ekibe önce MHP Genel Merkezi gezdirildi. MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli'yi ziyaret eden gezi ekibiyle sohbet toplantısı yapan MHP Lideri Sayın Bahçeli, gezi ekibiyle de hatıra resmi çektirdi. Gezi ekibi Eski Meclis binasında ziyaret etmeyi ihmal etmedi.
Ankara gezisinin ikinci gününe Anıtkabir'de hazır bulunarak Başbuğ Alparslan Türkeş Bey’i anma programına Genel Başkan Sayın Şentürk Doğruyol katılarak, Başbuğ Alparslan, Türk Federasyon Türkiye Kültür Gezisi kafilesi tarafından dualarla andı.
 
Genel Başkan Sayın Şentürk Doğruyol ile İstanbul’a hareket eden gezi ekibi Kızılcahamam’da da Ülkücü Şehitler Anıtını ve şehitler ağacını da ziyaret ettikten sonra İstanbul'a döndüler. İstanbul boğazında tekne turuyla akşam yemeğini yiyen ekip, kız kulesinde de çay içmeyi unutmadı. Gezinin son gününe panorama 1453 müzesini gezerek başlayan ekip, akşam saatlerinde Almanya’ya döndü. Türk Federasyon’un düzenlemiş olduğu “2013 Türkiye Kültür Gezisi” arzu edilen hedefine ulaşması, kurumsal manada başarıya yaklaşılmış olmanın gururu, Federasyon’un gerçekleştirdiği projelerine hak ettiği önemi vererek kavuşması başta “2013 Türkiye Kültür Gezisi” projenin sorumlusu olan Türk Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Sayın Erdoğan Aktaş olmak üzere herkesi ziyadesiyle memnun etti. Türk Federasyon Avrupa Türklüğü’nün geleceği olan gençlerle, derneklerinin yükselen değerleri olanlarla, birbirine kenetlenmiş bir aile olduğunun somut bir örneği olan bu güzel faaliyet aynı zamanda Türk Federasyonun insana önem veren çalışanlarının göstergesi oldu. Türk Federasyon Yetkilileri, gençlere yönelik faaliyetlerine yenilerini ekleyerek devam edeceklerini belirtti.
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21