• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

Turizmde “ALGI” çok önemlidir, "TANITMAZSANIZ" faydalı olamazsınız

Turizmde “ALGI” çok önemlidir, "TANITMAZSANIZ" faydalı olamazsınız
Anadolu Yakasında Finans Merkezi Yapılacak, Turizmde Canlanma Olacak

TURİZMİN SESİ


İSTANBUL- Kadıköy Ak Parti Belediye Başkan Adayı Özgül Özkan Yavuz’un turizmcilerle toplantısına; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Coşkun Yılmaz, Türkiye Otelciler Birliği-TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi Levent Erdoğan, Turizm Otel Yöneticileri Derneği-TÜROYD Başkanı Ali Can Aksu,Müstakil Sanayici İşadamları Derneği-MÜSİAD Hizmetler Sektör Kurulu Başkanı ve turizmci Sertip Akşahin Kalamış Grand Wyndham Oteli Genel Müdürü Mustafa Alpaslan,ile çok sayıda turizmci katıldı.

ozgul-ozkan-yavuz,-kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy,-iktm-coskun-yilmaz,-turob-yk-levent-erdogan,-turoyd-baskani-ali-can-aksu,-turizmci-sertip-aksahin,-kalamis-grand-wyndham-oteli-genel-muduru-mustafa-alpaslan.jpg

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; Türkiye’de turizm hedeflerini yükseltme kararı aldık. Turizmi 81 ile 12 aya yaymamız gerekiyor. İstanbul önemli bir turizm destinasyonu. Türkiye’ye gelen her turistin 3’te 1’i İstanbul’da konaklıyor. 3’te 1’i de Antalya’da konaklıyor. Yaklaşık 3’te 1’i de diğer şehirlerimizde konaklıyor.

Türkiye’ye gelen, İstanbul’a gelen bir turist sayısı kadar havalimanı üzerinden aktarmalı olarak başka bir ülkeye geçiyor. 13-14 milyon turist aktarmalı olarak başka bir ülkeye geçiyor. Bu anlamda İstanbul Havalimanı ve İstanbul çok önemli bir şehir. Havalimanına konsantre olmamız gerekiyor. 

ozgul-ozkan-yavuz,-kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy,-iktm-coskun-yilmaz,-turob-yk-levent-erdogan,-turoyd-baskani-ali-can-aksu,-turizmci-sertip-aksahin,-kalamis-grand-wyndham-oteli-genel-muduru-mustafa-alpaslan-001.jpg

ANADOLU YAKASINDA FİNANS MERKEZİ YAPILACAK, TURİZMDE CANLANMA OLACAK
Ben 30 yıldır Kadiköylüyüm. En az Kadiköy’ü sizler kadar iyi biliyorum. Kadiköy ticaret için değil, gelip geçenler için kullanılıyordu. Ticaret hep Avrupa yakasında yapılıyordu. Turizm sektöründe oteller iki amaçla iş yapıyor. Bir turist amaçlı bir de ticaret amaçlı. Bunu ikisinin de getirisiyle MICE operasyonlarıyla iş yapıyor. Bu bağlamda Anadolu yakasında finans merkezi yapılmasına karar verildi.

FİNANS MERKEZİ İLE OTELLER DOLULUKLARINA, ACENTALAR İSE İŞ HACMİNE ULAŞACAKTIR
Finans Merkezi’nin Anadolu Yakası’na gelmesiyle turizm adına canlanma olacaktır. Oteller doluluklarına, acentalar ise iş hacmine ulaşacaktır. Finans Merkezi’nin faydasını zaman içinde hep birlikte göreceğiz.  AK Parti Kadiköy Belediye Başkan Adayımız Özgül Özkan Yavuz, güzel bir proje hazırlamış, biz de Bakanlık olarak bu projelerin hayata geçmesinde elimizden gelen desteği yapacağız. Tescilli binalar, renovasyon, Müzelerin açılışı ve aynı zamanda kütüphaneler ile olan çalışmaların hepsi bizim kapsamımızda. Bunlar için Bakanlık olarak destek vereceğiz. 

TURİZMDE ALGI ÇOK ÖNEMLİDİR, TANITMAZSANIZ FAYDALI OLAMAZSINIZ
Turizmde en önemli şey algıdır. Turizmde ne yaparsanız yapın,  siz ne kadar proje açıklarsanız açıklayın, tanıtmazsanız, faydalı olamazsanız. 

ozgul-ozkan-yavuz,-kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy,-iktm-coskun-yilmaz,-turob-yk-levent-erdogan,-turoyd-baskani-ali-can-aksu,-turizmci-sertip-aksahin,-kalamis-grand-wyndham-oteli-genel-muduru-mustafa-alpaslan-004.jpg

TURİZM GELİRLERİNİN ARTTIRILMASINDAKİ EN ÖNEMLİ ETKENLERDEN BİRİ TURİZM GELİŞTİRME FONUDUR
Her fırsatta dile getiriyorum. Turizm Geliştirme Fonu var. Turizm gelirlerinin arttırılmasındaki en önemli etkenlerden biridir. Dünya’ya baktığınızda 10 ülkenin 7’sinde Turizm Geliştirme Fonu ve ya benzeri bir çalışma olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin turizmde hak ettiği yerin üzerinde olduğunu görüyoruz. Çok turist ağırlayan ve turizm geliri yüksek ülkelerde Turizm Geliştirme Fonu veya benzeri fonların olduğunu görüyoruz. 

TURİZM GELİŞTİRME FONUNU YAZ SEZONU BAŞLAMADAN HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Biz de Bakanlık olarak, yaz sezonu başlamadan önce bu fonu hayata geçireceğiz. Kendini geliştirememiş beldeler için kullanılacak bir fon olacak. Bazı şehirlerimiz event yapacak, marka şehirler yaratacak. Bu eventlerin desteklenmesi gerekmekte. Uluslararası büyük eventlerle tatil destinasyonu olmuş ülkeler var. Bu fon bir ülkenin sadece tanıtımı değil, desteklenmesi için de kullanılacak bir fon olacak. Bizimle kıyaslanamayacak ülkeler bu fon ile çok önemli yere geldiler. Biz bu açığı kapatmak zorundayız. Onların yaptığı event ve organizasyonların çok daha iyisini yapabilecek kapasiteye sahibiz. Bu fon ile biz bunları hayata geçireceğiz. Onlarda hiç olmayan biz de olan farkındalıklarımız var. Kültürel, Arkeoloji, Gastronomi, ve sanatsal değerlerimiz var. Kadiköy için şehir diyorum, çünkü bir çok şehir ve ülkeden büyük.

BAKAN ERSOY KADİKÖYLÜ TURİZMCİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ
Kadiköy üzerinde çalışılması gereken bir yer. Biz de gereken hassasiyeti göstereceğiz. Ben de hazır buradayken Kadiköylü turizmcilerin sorunları varsa dinlemek isterim. 

ozgul-ozkan-yavuz,-kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy,-iktm-coskun-yilmaz,-turob-yk-levent-erdogan,-turoyd-baskani-ali-can-aksu,-turizmci-sertip-aksahin,-kalamis-grand-wyndham-oteli-genel-muduru-mustafa-alpaslan-002.jpg

MÜSİAD (Müstakil Sanayici İşadamları Derneği) Hizmetler Sektör Kurulu Başkanı, turizmci ve otel sahibi Sertip Akşahin, turizmde en büyük sorunun eğitimli ve yetişmiş eleman olduğunu Bakan Ersoy’a iletti. 
Bakan Ersoy’da cevaben;

MESLEK LİSELERİ KOLEJ STATÜSÜNE GELECEK
Turizmde Meslek Liseleri Kolej statüsüne gelecek.  Turizm Meslek Liseleri cazip hale getirilecek. Buradan mezun olan öğrencilerde sektör tarafından desteklenmesi gerekiyor. Turizm Meslek Lisesi öğrencilerini önümüzdeki dönem seçerek alacağız.

TURİZM MESLEK LİSESİ MEZUN ÖĞRENCİLERİ 3 DİL BİLECEK
Öğrenciler İngilizce ve Rusçayı mecburen lisan olarak okuyacak. Almanca, Fransızca ve Çince seçmeli lisan olarak alacaklar. Yani iki dil çok iyi bir de seçmeli bir lisan olacak. Böylelikle mezun olan öğrenciler 3 lisan bilecek. 15 Nisan-15 Ekim tarihlerinde uygulamalı olarak otellerde çalışacaklar. 

ozgul-ozkan-yavuz,-kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy,-iktm-coskun-yilmaz,-turob-yk-levent-erdogan,-turoyd-baskani-ali-can-aksu,-turizmci-sertip-aksahin,-kalamis-grand-wyndham-oteli-genel-muduru-mustafa-alpaslan-005.jpg

PARTNER OTEL-PARTNER OKUL PROJESİ HAYATA GEÇECEK
Partner Otel-Partner Okul Projesi hayata geçecek. 11 Turizm Meslek Lisesi ile çalışmaya başladık. 76 tane Turizm Meslek Lisesi var. Biz bu konuda çok ciddi bir talep alıyoruz. 2023 yılında 200 bin öğrenciyi turizm alanında istihdam edeceğiz. Bu anlamda bu öğrenciler kalifiye olacaklar ve yüksek gelir elde edecekler. Stajları sırasında ilk yıl StajyerX1.25, ikinci yıl StajyerX1.50, üçüncü yıl StajyerX1.75, dördüncü yıl StajyerX2 ücret alacaklar. Hem öğrenciler açısından cazip olacak hem de mezun olduktan sonra sektörde bu mesleği yapmak istemeyen mezunlar dışarıda 3 dil bilerek başka bir işe girebilir durumda olacak. Bu alanlardan mezun olan öğrenciler içinden seçerek Gastronomi Bölümü ağırlıklı fakültelerde oteller tarafından burslu olarak okutulacak. Turizm öğrencileri Meslek Lisesi’nde eğitim almalı. 

GELECEĞİN GENEL MÜDÜR ADAYLARINI YETİŞTİRECEĞİZ
Daha sonra istiyorlarsa Gastronomi ağırlıklı bir fakültede 4 yıl eğitim aldıktan sonra geleceğin Genel Müdürleri adaylarını yetiştirmiş olacağız. İş hayatına katılarak, turizm sektörüne katılmış olacaklar. Gastronomi turizm alanında geleceğin genel müdürleri Gastronomi ağırlıklı yetiştirilmiş turizm personellerinden olacak. 

TÜRKİYE MARKASI HAK ETTİĞİ YERE GELECEK
Bizim hedefimiz Türkiye’nin insan kaynağını çözmek, uzun vadede ise dünyaya turizm personeli ihraç eden bir ülke haline gelmek. Bu sayede Türkiye markası hak ettiği yere ulaşacaktır.

ozgul-ozkan-yavuz,-kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy,-iktm-coskun-yilmaz,-turob-yk-levent-erdogan,-turoyd-baskani-ali-can-aksu,-turizmci-sertip-aksahin,-kalamis-grand-wyndham-oteli-genel-muduru-mustafa-alpaslan-003.jpg

TUROYD Başkanı Alican Aksu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın şehir merkezinde kalmasıyla yeni bir kongre merkezine ihtiyaç var. Sizin bu konuda bir çalışmanız var mı? diye Sayın Bakan Ersoy’a soru yöneltti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Anadolu yakasında otelcilere sorduğumuzda Anadolu yakasında otelcilik yapıyoruz diyorlar. Anadolu yakasında otelcilik yapmak zor iş. 

KONGRE MERKEZİ YAPILACAKSA DESTEKLERİZ
Anadolu yakasında Kongre Merkezi yapılacaksa Bakanlık olarak destekleriz. Belediyelerin projeleri arasında kongre yapmak varsa bu projeyi de destekleriz.

ANADOLU YAKASINA TİCARET GETİREMEZSEK FİNANS MERKEZİ GELECEK
Anadolu yakasının ticaret alanına katılması gerekiyor. Otellere gelenlerin yarısını ticaret için gelenler dolduruyor, yarısının da organizasyon ve turistik aktiviteler olması gerekiyor. Biz zaten Anadolu yakasına ticaret getiremezsek zaten Finans Merkezi gelecek. 

PROJELERE AÇIĞIZ, MEMNUNİYETLE DESTEKLERİZ
Büyük Kongre Merkezlerini de destekleyemezsek Anadolu yakasındaki otelciler umduklarını bulamayacak. O yüzden bu tür projelere açığız. Belediyelerin yapması bizim desteklememiz gereken projelerdir. Bize gelen projeleri memnuniyetle destekleyeceğiz.

GALATAPORT 2020 YILINA YETİŞECEK, YENİ BİR CRUISE LİMANI İÇİN YER TAHSİSİ YAPTIK
Bakan Ersoy sözlerine şöyle devam etti: Cruise yöneticileri ile konuştum. Galataport 2020 yılına yetişecek. Yeni bir Cruise Limanı için de yer tahsisi yaptık. Bakanlıklar arası mutabakat yaptıktan sonra yeri de ilan edeceğiz. Yatırım çalışmalarımız ile 2021 yılında çok geniş kapasiteli bir turizm alanı gerçekleştireceğiz. Cruise çalışmalarının birkaç yıl öncesinden çalışılması gerekiyor. 2020 yılı çok ciddi bir hareketlenme yılı olacak. 2021 yılında bu hareketlilik devam ederse limanlarımız yetersiz kalacak. Yeni limanlar, yeni oteller yapmamız gerekecek” diyerek sözlerini sonlandırdı.
 

ozgul-ozkan-yavuz,-kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy,-iktm-coskun-yilmaz,-turob-yk-levent-erdogan,-turoyd-baskani-ali-can-aksu,-turizmci-sertip-aksahin,-kalamis-grand-wyndham-oteli-genel-muduru-mustafa-alpaslan-006.jpg

ozgul-ozkan-yavuz,-kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy,-iktm-coskun-yilmaz,-turob-yk-levent-erdogan,-turoyd-baskani-ali-can-aksu,-turizmci-sertip-aksahin,-kalamis-grand-wyndham-oteli-genel-muduru-mustafa-alpaslan-007.jpg

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği-MÜSİAD Hizmetler Sektör Kurulu Başkanı ve turizmci Sertip Akşahin ve Suadiye Oteli sahibi Erkan Sadıkoğlu

ozgul-ozkan-yavuz,-kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy,-iktm-coskun-yilmaz,-turob-yk-levent-erdogan,-turoyd-baskani-ali-can-aksu,-turizmci-sertip-aksahin,-kalamis-grand-wyndham-oteli-genel-muduru-mustafa-alpaslan-008.jpg

Türkiye Otelciler Birliği-TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi Levent Erdoğan ve Berna Erdoğan

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21