• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

TURİZM DANIŞMA OFİSLERİ YENİLENDİ

TURİZM DANIŞMA OFİSLERİ YENİLENDİ
İstanbul'un tanıtımında önemli bir rol oynayan Turizm Danışma Ofisleri yenilenen yeni yüzü ile hizmet veriyor

TURİZMİN SESİ


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, yerli ve yabancı turistlere daha iyi hizmet verilmesini desteklemek üzere 'Turizm Danışma Ofisleri Renovasyon' projesine devam ediyor. Proje kapsamında 2010 yılı başında renovasyonları tamamlanan Atatürk Havalimanı, Karaköy, Sirkeci ve Sultanahmet'te bulunan Turizm Danışma Ofisleri'ne, yeni kurulan Sabiha Gökçen Havalimanı ve Taksim Ofisleri de eklendi.

Yenilenen ofisler, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katılımıyla, 9 Ağustos Pazartesi günü hizmete yeni açılan Taksim Turizm Danışma Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. İstanbul'da bulunan ve ülkemizin yurtiçinde ve yurtdışında tanıtılması açısından büyük önem arz eden yerli ve yabancı turistlere enformasyon hizmeti vermekte olan Turizm Danışma Büroları, gelecek yerli ve yabancı konuklara daha iyi hizmet verilebilmesi, ziyaretçilerin İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerine yönlendirilebilmeleri, kentimizin ve ülkemizin tanıtılması amaçlarıyla İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından yenilendi.

Turizm Danışma Ofis'lerinin yenilenme ihtiyacına dikkatleri çeken İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkan Vekili Ahmet Emre Bilgili “Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın işbirliği ile Turizm Danışma Ofislerinin sayısını artırmış olmaktan ve mevcutların yenilenmesini sağlamış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Özellikle Sultanahmet ve Havalimanı Danışma Ofislerimize günlük başvuru sayısı çok yüksek, sadece bu iki ofisimize günde 1200 kişi başvuruyor. Dolayısı ile bu noktaların daha etkin hale getirilmesi ve teknolojilerinin yenilenmesi bizim için önemliydi. Kentin en önemli merkezi olan Taksim'de böyle bir büronun olmaması büyük bir eksiklikti. Taksim'de de bu hizmetin verilmeye başlanılması kentin turizmine önemli bir destek olacaktır.” dedi.

2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'un tanıtımında önemli bir rol oynayan Turizm Danışma Ofisleri yenilenen yeni yüzü ile hizmet veriyor.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Turizm ve Tanıtma Direktörlüğü'nün 'İstanbul'a ilişkin algıları güçlendirmek ve zenginleştirmek' hedefi çerçevesinde Atatürk Havalimanı, Taksim, Karaköy, Sirkeci, Sultanahmet ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bulunan Turizm Danışma Büroları'nın iyi hizmet verebilmesi için genel görünüm, fiziksel tasarım ve teknik donanımlarının yenilenmesi ile gerekli düzenlemeler yapıldı.

Fiziksel düzenlemeler kapsamında yeni dolaplar imal edildiği, fax-fotokopi makineleri, klima vb. alındığı, tabelalar, zeminler yenilendiği ve duvarların boyandığı Turizm Danışma Ofislerinde verilen enformasyon hizmetinin etkinliğinin artırılması amacıyla teknolojileri yenilendi, yeni bilgisayarlar ve info kiosklar yerleştirildi. Ofislerdeki duvarlara İstanbul 2010 tanıtım posterleri asılan bürolarda hem İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tanıtım broşürleri, haritaları ve materyalleri dağıtılıyor. Bu ofislerde Bakanlık enformasyon görevlilerinin yanı sıra kendilerine 2010 etkinlikleri hakkında eğitim verilmiş olan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı görevlileri de çalışmaya başladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21