• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

TRİVAGO RAPORUNU AÇIKLADI

TRİVAGO RAPORUNU AÇIKLADI
Mart ayında Türkiye bir gecelik çift kişilik standart oda fiyatları, en çok yükselen Avrupa ülkesi oldu

TURİZMİN SESİ


600.000’den fazla otel fiyatının karşılaştırılmasına olanak sağlayan otel fiyatı karşılaştırma sitesi trivago, Mart ayının “trivago Otel Fiyat Endeksi Raporu”nu (tHPI) yayınladı. www.trivago.com.tr  içerisindeki verilerden elde edilen listede 2013’ün Mart ayında Türkiye, bir gecelik çift kişilik standart oda fiyatları en çok yükselen Avrupa ülkesi oldu. Mart 2012 ve Şubat 2013’e ait verilerin karşılaştırılması ile elde edilen raporda Türkiye Avrupa’da 1. olurken İstanbul da Avrupa’da oda fiyatları en çok yükselen en popüler 2. şehir oldu. Mart ayı içerisinde Türkiye’deki otellerin bir gecelik çift kişilik standart oda fiyatının bir önceki aya göre %33 yükselmesiyle Türkiye’deki oda fiyatlarının ortalaması 118€ oldu. Türkiye’yi %27’lik artış ve ortalama 89€’luk oda fiyatları ile Çek Cumhuriyeti takip ederken İtalya%15’lik artış ile 3. oldu. Türkiye her ne kadar bir önceki aya göre en çok artış gösteren ülke olsa da oda fiyatları karşılaştırıldığında 9. sırada yer aldı. İsviçre’de çift kişilik standart tek gecelik oda fiyatının 197€ olması ile sıralamada 1. olan ülke oldu.   Norveç’teki fiyatlar bir önceki aya göre artış göstermemesine rağmen 166€’luk fiyatı ile 2. olurken İsveç, oda fiyatlarındaki %1’lik düşüşe rağmen 3. oldu. Avrupa ülkelerindeki oda fiyatları genel olarak bir önceki aya göre artış gösterirken en büyük düşüş %2 ile Finlandiya’da gerçekleşti. Avrupa’da standart çift kişilik odaların bir gecelik en düşük olduğu ülke Polonya oldu. Oda fiyatlarının bir önceki aya göre %4 artış göstermesine rağmen 59€’da kalması ile Polonya oda fiyatlarının en düşük olduğu Avrupa ülkesi oldu. Bulgaristan’da ve Romanya’da oda fiyatları bir önceki aya göre değişim göstermeden 63€’da kaldı. 

İstanbul, Avrupa’nın En Çok Artış Gösteren 2. Şehri:
Şubat 2013 ve Mart 2013 verileri karşılaştırıldığında İstanbul, %38’lik fiyat artışı ile Sevilla’dan sonra Avrupa’daki bir gecelik çift kişilik standart oda fiyatlarının en çok arttığı 2. şehir oldu. Oda fiyatlarının ortalama 124€ olduğu İstanbul’u %35’lik artış ile Roma ve %29’luk artış ile Prag takip ediyor. 
Mart ayında oda fiyatlarında en çok düşüş yaşayan şehir ise Münih oldu. Bir gecelik çift kişilik standart oda fiyatlarının %8’lik düşüş ile 117€ olduğu Münih’i, %4’lük düşüş ile Barselona takip etti. Mart ayında Avrupa genelindeki oda fiyatlarında artış olurken Stockholm, Kopenhag, Glasgow da Barselona ve Münih ile fiyatlarda düşüş yaşayan 5 şehirden birisi oldu.
 
Avrupa’nın En Popüler 50 Şehri:
İstanbul her ne kadar Avrupa içerisinde fiyatı en çok artan 2. şehir olsa da çift kişilik standart odaların bir gecelik ortalama fiyatına bakıldığında en popüler 50 şehir içerisinde 12. oldu. Mart ayında bir önceki ay da olduğu gibi Avrupa’nın ortalama oda fiyatı en yüksek şehri Cenevre oldu. Oda fiyatlarının 241€ Cenevre’yi 170€ ile Londra takip etti. Avrupa’nın oda fiyatlarının Mart ayında en yüksek olduğu diğer şehirler de Oslo, Paris, Milan, Stockholm ve Venedik oldu.
Mart ayında oda fiyatlarının en düşük olduğu şehirlerin başında 61€ ile Zaragoza oldu. 62€ ile Varşova’nın 2. en düşük fiyata sahip olduğu listede Sofya, Budapeşte, Riga ve Bükreş de en düşük şehirler arasında yer aldı.  
 
Türkiye’de Fiyatlar:
Avrupa ile paralel olarak Türkiye’de de çift kişilik standart odaların tek gecelik ücretlerde genel olarak artış oldu. Mart ayında Şubat ayına göre oda fiyatlarında en çok artış gösteren oteller Çeşme otelleri oldu. Çeşme otelleri hem %47’lik artış ile hem en çok artış gösteren yer oldu hem de ortalama oda fiyatlarının gecelik 416TL olması ile en pahalı otel fiyatlarına sahip oldu. Çeşme’yi takip eden ve Mart ayında Avrupa’nın en çok artış şehri İstanbul da %38’lik artış ile oda fiyatlarının ortalama 293TL olması ile 2. olurken Gümbet, Ayvalık, Kumköy gibi tatil yörelerinde de fiyatlar %16’ya kadar artış gösterdi. Ankara ve İzmir’deki oda fiyatlarında %1’lik artış oldu.Mart ayı içerisinde oda fiyatlarında en çok düşüş yaşayan belde Kemer oldu. Oda fiyatlarının %29 düştüğü  Kemer’de çift kişilik oda fiyatlarının tek gecelik ortalama fiyatı 137TL oldu. Kış sezonunun bitmesine yakın olarak da Uludağ’daki otellerin fiyatlarında %26’ya varan düşüş gözlendi. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21