• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

TRAVEL TURKEY İZMİR AÇILDI

TRAVEL TURKEY İZMİR  AÇILDI
17 ülkenin turizmcilerini İzmir'de buluşturan Travel Turkey İzmir Fuarı (Turizm, Fuar ve Konferansı) KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın katılımıyla açıldı.

TURİZMİN SESİ


Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu, kentin kalkınması, gelir düzeyinin artması ve gelişmesi için turizm ve hizmet sektörü şemsiyesi altında gelişmesini gerektiğinin altını çizerek, “Yol haritamız bellidir. Bu kentte turizmi 12 ay 365 güne yaymak zorundayız. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

İzmir'de düzenlenen ve 17 ülkenin turizmcilerini buluşturan Travel Turkey İzmir Fuarı, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay KKTC Turizm Bakanı Ersan Saner, İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Afyon Valisi Haluk İnga, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, onur konuğu Saraybosna Kantonu Başkanı Denis Zvizdic ile Onur Konuğu Denizli Valisi Yavuz Erkmen TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, sektör temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı.

Açılış töreninde konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'nin ekonomisinin, turizminin gelişmesinin kendilerine büyük güven verdiğini belirterek Türkiye'nin desteğinin KKTC'nin en güçlü dayanağı olduğunu söyledi. İzmir'in sanayide, turizmde önemli merkezlerden biri haline geldiğine dikkat çeken Talat, “Kentin kalkınması, ekonominin gelişmesi için yapılacakları belirlemişsiniz ve yapılıyor. Bu Türkiye'nin de kalkınması için önemlidir. Biz sadece bundan gurur duyarız. Ülkemizin dünya güce olması ve eğer sorunu çözmeyi başarırsa daha sağlam birleşik KKTC en büyük hedefimizdir” dedi.

“Çocuk büyüyor”
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yaptığı konuşmada Travel Turkey İzmir Fuarı'nın bir çocuk gibi hızla büyüyüp geliştiğini, bu gelişmeyi çocuğunun büyümesini seyreden bir aile büyüğü gibi gururla, sevinerek izlediğini belirtti. Dünya Turizm Örgütü'nün 2009 yılı verilerine göre dünyanın önde gelen 10 turizm bölgesinden biri olan Türkiye'nin ziyaretçi sayısı ile 7., gelir itibariyle 8. sırada yer aldığını söylen Külür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ekonomik krize rağmen Türkiye'nin 2009 yılını artışla kapattığını belitti.

Günay, İzmir'in turizm potansiyeline ülke ve dünya çapında dikkat çekmek için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, İzmir'de kurulacak Ege Medeniyetleri Müzesi için 2010 yılında çalışmalara başlayacaklarını bildirdi. Birkaç araziyi daha gezerek karar vereceklerini söyleyen Günay, 2010 yılı başında alt yapı çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. İzmir Valisi Cahit Kıraç, fuarın kentin yanı sıra ülkenin tanıtımına da büyük katkı sağladığını belirtti. İzmir'in turizm potansiyelini yeterli değerlendiremediğini vurgulayarak kentin yurt içi ve yurt dışında tanıtılması için 'İzmir Tanıtım Stratejisi' oluşturduklarını ve çalışmaların son aşamaya geldiğini vurguladı.

“Tarih gün ışığına çıkıyor”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de duvarlar arasında kalan köklü tarihi gün ışığına çıkaracak çalışmalara hızla devam ettiklerini belirtti. Kentin turizm ve hizmet sektörü şemsiyesi altında gelişmesi için somut adımlar attıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “ Kentimizi deniz, güneş ve kum turizminin yanı sıra sağlık, fuarlar ve kongre turizmi ile çeşitlendirmek istiyoruz.

Bu kentin büyümesini, gelişmesini, istihdamının artmasını istiyorsak 12 ay 365 gün turizm yapmak zorundayız. Yol haritamız bellidir. Bütün çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz” diye konuştu. İnciraltı ve Liman arkası Salhane Turan bölgesinde toplam 10 bin dönümlük alanın planlanmasının önemine değinen Kocaoğlu, “Arsa üretmeden İzmir turizminde hizmet sektöründe kalkınmadan bahsedemeyiz. Bu havanda su dövmek olur. Bu konuda Başbakanımızdan Bakanı'mıza kadar herkesten destek bekliyoruz. Bu iki alanın planlanması için ele ele vermemiz gerekiyor” dedi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise fuarı 10 yıl boyunca düzenleme kararı almış olduklarını ve bu yıl 3.'cü yılını doldurduğunu belirterek, verilen destek nedeniyle fuarın süresinin uzayacağını ve fuarın İzmir'de kalacağını müjdeledi. Konuşmaların ardından Anadolu Ateşi'nin muhteşem gösterisi ilgiyle izlendi.

17 ülkeden katılımcı, 13 ülkeden satınalma heyeti
İZFAŞ, Hannover-Messe International ve TÜRSAB işbirliğiyle organize edilen fuarın bu yıl 17 ülkeden 430 katılımcısı bulunuyor. 13 Aralık tarihine kadar gezilebilecek fuarda ABD, Almanya, Azerbaycan, Brezilya, Bosna Hersek, Ermenistan, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, İngiltere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Slovakya, Suriye, Tayland, Tunus ve Yunanistan katılımcı olarak yer aldı. Fuara 13 ülkeden de satın alma heyeti gelecek. Onur konukları Denizli ve Saraybosna Kantonu (Bosna Hersek) olurken; Travel Turkey İzmir'e yaklaşık 140 uluslararası turizm satın almacısı özel konuk statüsüyle geldi. 2008 yılında düzenlenen fuara 324 firma katılmış, dört gün süreyle gerçekleşen organizasyonu 34 ülkeden 12.534 kişi ziyaret etmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21