• BIST 9940.91
  • Altın 3017.632
  • Dolar 35.386
  • Euro 36.5366
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

TRAKYA’NIN İNCİSİ İĞNEADA

TRAKYA’NIN İNCİSİ İĞNEADA
"Trakya'nın incisi" olarak adlandırılan İğneada'da, pansiyon ve otel fiyatlarını pahalı bulan yerli turistler, yaklaşık bin çadırdan oluşan çadırkent kurdu

TURİZMİN SESİ


Tatilcilerden bazıları çadırda tavuk, ördek, kaz, tavşan, köpek, kuş ve kartal besliyor, bazıları ise çadırlarının yanında oluşturduğu küçük bahçelerde çeşitli sebzeler yetiştiriyor. Tatilciler, yaz tatillerini geçirmek için 3-4 yıldır İğneada'ya geldiklerini belirtti. Çadır hayatına alıştıklarını ifade eden tatilciler, çadır ortamını ekonomik olması nedeniyle tercih ettiklerini söyledi.

4 kişilik bir ailenin kalabileceği çadırın maliyetinin ortalama 450-500 TL olduğunu belirten turistler, bu parayla hiçbir yerde tatil yapamayacaklarını kaydetti. Tatilciler, Türkiye'nin güney sahillerinin çoğunda çadır kurmak için yer bulamadıklarını, İğneada'nın kendileri için uygun olduğunu, beldenin ekonomik canlılığına katkıda bulundukları içinde İğneada Belediyesinin kendilerine zorluk çıkarmadığını belirtti.
Çadırında "Lüleburgazlı Naci" yazan Mehmet Naci Öçal ise İğneada'da 4 yıldır kamp yaptığını söyledi.

Öçal, "Sadece benim çadırımın çevresinde yaklaşık 200 çadır var. Pansiyonda kalmıyorum. Pansiyonda kalacak olsam evimde otururum. Burada doğayla baş başayım. Kuşlarımla, köpeklerimle geldim. Onlar da temiz hava alıyor. Geceleri elektrik enerjisini jeneratörden sağlıyorum. Uydu televizyonumu, dolabımı çalıştırıyorum ancak benzin pahalı olduğundan fazla çalıştıramıyoruz" dedi. Tatilcilerden Yetkin Günal da 26 yıl önce İğneada'ya geldiğini ve ortamını çok beğendiğini ifade etti.

İğneada'nın o yıllarda çok daha temiz, çok daha doğal olduğunu vurgulayan Günal, "Son 15 aydır burada yaşıyorum ama bu son tatilim olacak. Böylesi bakir bir alanın bozulmasına gönlüm razı olmuyor. 26 yılımı verdim buraya" diye konuştu. Genelde pek çok insanın emekli olunca yazlık aldığını, kendisinin ise karavan alarak "Her yer benim" dediğini kaydeden Günal, karavanının çevresinde oluşturduğu bahçesinde tavuk, ördek, kaz, tavşan ve şah kartalı beslediğini söyledi.
Şah kartalının dünyada sadece 19 adet kaldığını ileri süren Günal, şunları kaydetti: "Muhtemelen meraklı insanlarımızdan biri bu kartalı yuvasından almış , bir süre evinde bakmış. Daha sonra bu yavru Çevre ve Orman Bakanlığının eline geçiyor. Türkiye'de yabani hayvanların yetiştirilmesine yönelik bir tesisi olmadığı için Bakanlık da beni uygun gördü ve bu kartal yavrusu bana zimmetledi.

Yavru kartal büyüyünce Çevre ve Orman Bakanlığının gözetiminde doğal ortamına bırakılacak." İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık ise görüntü kirliliği oluşturduğu için çadırlardan memnun olmadığını belirtti.
İğneada'nın gerçek nüfusunun 2 bin 200 olduğunu belirten Işık, bu nüfusun tatilcilerle birlikte yazın 14 binlere, hafta sonları günübirlik gelen tatilcilerle 20 bine ulaştığını bildirdi.

Belediye Başkanı Işık, şöyle konuştu: "Çadır turizminden memnun değiliz. Belediyeye ait 2 mesire alanı var. Burası 3 bine yakın çadırı alabilecek kapasitede bir mesire alanımızdır. Önümüzdeki yıldan itibaren sistemi değiştireceğiz ve çadırcılardan para alacağız. Tabii ki onlara elektrik hizmeti de sunacağız. Çadırcılar buralara gelip yerleşiyor. Vatandaş buraları bedava kalınacak yerler olarak görüyor ve zannediyor. Belediye olarak vatandaşa sunduğumuz hizmetlerin karşılığını alabilmiş değiliz."

Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21