• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

THE MARMARA TAKSİM’DE KWAN İMZASI

THE MARMARA TAKSİM’DE KWAN İMZASI
The Marmara Taksim, dünyaca ünlü tasarımcı ve iç mimar Dan Kwan imzasını taşıyan, Türk sanatı ve kültürünün “modern” ile harmanlanmasından oluşan yeni yüzüyle misafirlerinin hizmetinde.

TURİZMİN SESİ


The Marmara Taksim'in, restoranlarından lobisine, resepsiyonundan toplantı odalarına uzanan yelpazede birçok noktası farklı dokunuş ile yeniden yorumlanıyor.Dünya çapında lider mimarlık şirketlerinden Wilson Associates bünyesinde yer alan, otel ve restoran tasarımının maestrosu Dan Kwan, yerel Türk motifleri ve kültürünü kullanarak The Marmara Taksim'in simgesel duruşunu daha da ön plana çıkarıyor. The Marmara Taksim'in dekorasyonunda dünyaca ünlü mimar Dan Kwan, Osmanlı Kaftanları'nın renklerini aktarıyor otele. Lobide misafirileri karşılayan kırmızı tutku, aşk ve arzuyu yansıtırken, siyah şıklığı ve formalliği ortaya çıkarıyor. Toplantı odalarında kullanılan koyu mavi bilgeliği ve ciddiyeti harmanlıyor.

Tasarımda bulunan yerel sanatçıların eserlerinde Taksim denince akla ilk gelen müzik etkisi yansıtılıyor. Bunun ilk göze çarpan detayı, girişte misafirleri karşılayan semazenlerden esinlenerek tasarlanmış dönen cam obje. Dekorasyonda kullanılan doğal taş, ahşap ve kumaşların verdiği his doğada da karşılığını yakalıyor. Boğaziçi'nin mavisi ve esintisi toplantı salonlarında, şehrin canlı renkleri buluşma noktası olan lobide, samimi, sıcak türk kahvesi tonları Tuti Restaurant'ta, günbatımının içimizi ısıtan sıcaklığı Tuti Teras'ta hayat buluyor.

Hasat ve güzden esinlenen Dan Kwan, Tuti'de mavi ve kahverengi renklerini kullanarak konukların bulundukları mekanı kendilerine ait hissetmesini sağlıyor. Tuti Restaurant'ta kullanılan kahverengi maskulen kaliteyi, altın yüksek kaliteyi, mavi sağlığı ve siyah da gizemi yansıtıyor. Beş yıldızlı sokak lezzetleri konsepti ile hizmet verecek Tuti Restaurant'ta tasarımla bütünleşen Türk motifli bölmeler ve doğal ahşap mobilyalar bambaşka bir ortamda yemek yeme zevki yaşatıyor. The Marmara Taksim'in yenilenen mutfağında masalara sanat, tabaklara şiir servis ediliyor.

Yenilenen The Marmara Taksim'de gelen konuklar Türk sanatını referans alan dokunuşları hissediyor. Modern Türk çizgisinin hakim olduğu lobide semazenlerin dönüşünden esinlenirek yapılan cam sanatı ve renk harmonisi öne çıkıyor. Modern Türk kimliğinin uluslararası standartlar ile yoğrulmasından ortaya çıkan bu yeni tarzı deneyimlemek isteyenler The Marmara Taksim'i ziyaret edebilir.

The Marmara Logosunu Da Yeniledi
The Marmara logosu, sanat, tarih ve kültürel değerlerle iç içe yaşayan, bambaşka bir estetik anlayışın ürününü temsil ediyor. 21 yıldır güçlü markamızı temsil eden kuş, orijinali İstanbul Arkeoloji müzesinde korunan, 13'üncü yüzyıla ait bir Bizans kasesinden alıyor ilhamını. Logo tasarımında aslına sadık kalınıp yeniden tasarlanarak, köklü marka mirasına gönderme yapılırken; yazı karakterindeki yenilenme, markamızın çağdaş ve yenilikçi Modern Türk kimliğini temsil ediyor. The Marmara'nın kuruluşu itibarı ile kullandığı lacivert, geleceğine de yön vermeye devam ediyor.

Rezidans, venue ve otellere sahip olan grup, bünyesinde olan tüm birimleri önemli bir koleksiyonun değerli parçası olarak görüyor. Koleksiyonun her bir parçasında ilham veren lokasyonlarda, farklı deneyim ve gerçek misafirperverlik sunulduğunun tek bir imzayla duyurulması amacıyla The Marmara Collection olarak adını değiştiriyor. Ve bundan 800 yıl önce İstanbul'a konan kuş, The Marmara Collection logosunun yer aldığı yerlerden İstanbul'u, Akdeniz'i ve Okyanus'u gözlemeye, misafirlerimizin içini ısıtmaya ve onlara güven vermeye devam ediyor.

Dan Kwan Kimdir?
Uzmanlık alanı F&B olan ve AIA' ya kayıtlı bir mimar, aynı zamanda lisanslı bir şehir planlamacı. Eğitim aldığı yerlerin arasında Pratt Institute, Bachelor of Architecture, Magna Cum Laude Columbia University, Double-Masters in Urban Planning & Business Administration, Culinary Institute of America bulunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21