• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

THE GREEN PARK OTEL TÖRENLE AÇILDI

THE GREEN PARK OTEL TÖRENLE AÇILDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pendik sahilinde Türkiye'nin büyük kongre merkezi ve otelini açtı

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, The Green Park Pendik Oteli'nin açılışını yaparken Anadolu Yakası'nın uzun zamandır yatak kapasitesi itibarıyla sıkıntılı bir yer olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, 'Şimdi oteller yapılmaya başlandı. İşte bugün çok önemli bir yatırımı hep birlikte açıyoruz' dedi. Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, Green Park Grubu'nun ve sahibi Adil Üstündağ'ın bu alanda başarılı bir imtihan verdiğini belirtti.

Green Park Grubunun Bostancı'da da otelinin bulunduğunu ve kentin bu yakasında önemli bir boşluğu doldurduğunu dile getiren Erdoğan, 'Bu bölge, Anadolu Yakası, uzun zamandır yatak kapasitesi itibarıyla sıkıntılı olduğumuz bir yerdi.

Gemi inşa sanayii bu bölgede, malum Formula yarışları bu bölgede yapılıyor. Üniversitelerimiz bu bölgede. Ama ne yazık ki otelcilik noktasında bu bölgede zayıftık. Şimdi oteller yapılmaya başlandı. İşte bugün çok önemli bir yatırımı hep birlikte açıyoruz' dedi.

Erdoğan, Adil Üstündağ'ı ve ailesini turizme katkılarından dolayı tebrik ederek, 'Başarılarının artarak davamını diliyorum. ya Allah Bismillah diyorum' dedi ve kurdele keserek otelin açılışını gerçekleştirdi.

Adil Üstündağ: “Sn Başbakanımız'a kalbi şükranlarımı sunuyorum”
Yeni bir ilke imza atmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren The Green Park Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, şu açıklamayı yaptı: “Bize bu onuru, yaşattıkları için, öncelikle Sn Başkanımız'a ve tüm devlet büyüklerimize en kalbi şükranlarımı arz ediyorum. Zat-ı alilerine minnettarız.

Türkiye'nin en büyük kongre otelinin açılışını Sayın Başbakanımız'ın yapmaları sonsuz mutluluk verici. Grubumuzun yeni halkasıyla, İstanbul'da kongre turizminde ciddi bir eksikliğe çözüm ürettik.

Açılış töreninden önce Düzce'den gelen bir çocuk grubu Mehter konseri verdi.

Avrupa ve Dünya ölçeğinde önemli kongreleri bu otelimize alacağız. İlklere imza atmaya devam edeceğiz.”

Kongre ve toplantıların yeni adresi olacak otele kara, deniz ve hava yoluyla ulaşmak çok kolay. Pendik sahilinde, Tuzla Tersanesi yolu üzerindeki kongre oteli; Sabiha Gökçen Havalimanı'na 9 kilometre yakınlıkta ve İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) iskelesinin karşısında yer alıyor. 

1000 kişi çalışacak
The Green Park Pendik Hotel & Convention Center'da ilk 4 ay içinde, değişik kademelerde 296 kişi istihdam edildi. İşe almalar devam ederken, dönemsel olarak bu rakam yaklaşık 1000'e ulaşak.

Helikopter pisti
Green Park Grubu İstanbul Taksim, Merter, Bostancı ve Kocaeli Kartepe Kayak Merkezi'ndeki dağ otelinin ardından, zincirin beşinci halkası olan Pendik sahilindeki 5 yıldızlı kongre otelini hizmete açtı. Helikopter pisti de olan kongre turizminin son harikası, bin 500 araçlık kapalı ve 250 araçlık açık otoparkları ile organizasyon sahiplerine ayrı kolaylık sunuyor. Dileyen misafirler, helikopterle transfer imkanını yaşayabiliyor.

Türk ve dünya mutfaklarının seçkin lezzetleri
Konforun ve ilklerin bir arada yaşandığı kongre otelinde, dünya mutfağının en seçkin lezzetlerinin sunulacağı 8 restoran bulunuyor. Ulusal ve uluslararası en güzel yemeklerin büyük bir keyifle sunulduğu otel, Adalar ve deniz manzaralı restoranlarıyla hem damak hem göz zevkine hitap ediyor. 1600 kişi kapasiteli balo salonuna sahip otel, 6 değişik konseptteki barlarıyla misafirlerine hizmet verecek.

VIP toplantı salonları
Türkiye'nin en büyük kongre oteli, konuklarınızla keyifli zamanlar yaşayacağınız alanlarınız, özel sekretaryanız ve size özel toplantı salonlarınızla hizmetinizde. Kapalı ve açık yüzme havuzlarıyla hizmet verecek otelde, doğal ürünlerle teknolojinin son imkanlarının birleştiği güzellik ve masaj salonları da yer alıyor  

Açılış törenine, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Türsab Başkanı Başaran Ulusoy,Kültür Bakanlığı  ses sanatçısı Erdem Özgen,TAF Başkanı Yalçın Manav,TYD Başkanı Turgut Gür, Kültür Bakanlığı müsteşarı İsmet Yılmaz'da katıldı.

Türk Sanat Müziği'nin yaygınlaşmasında önemli bir misyonu yerine getirmekte olan repertuarında 5 bin'den fazla şarkı bulunan Türk sanat müziği kültür bakanlığı ses sanatçısı Erdem Özgen Green Park otel Pendik açılışında Adil Üstündağ'ı yalnız bırakmadı

ERDOĞAN NİKAH ŞAHİTLİĞİ YAPTI
Başbakan Erdoğan, açılışın ardından aynı oteldeki İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ile Nilgün Çağlar'ın kızı Dilanur ile Mehmet ve Ayşe Duman'ın oğlu Ekrem Enes Duman'ın nikah törenine katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Necati Çalışkan, Ekrem Enes Duman'ın, Ali Ağırbaşoğlu ile eski Moğolistan Cumhurbaşkanı Natsagin Bagabandi ise Dilanur Duman'ın nikah şahitliğini yaptı.

Hacı Abdullah Lokantası,Hacı Abdullah Korun

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21