• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

THE GREEN PARK HOTEL PENDİK AÇILIYOR

THE GREEN PARK HOTEL PENDİK AÇILIYOR
Caddebostan-Tuzla sahilyolu üzerinde yapılan ve Türkiye'nin en büyük kongre oteli ünvanını taşıyacak olan The Green Park Pendik, Nisan ayı içinde kapılarını açıyor.

TURİZMİN SESİ


İstanbul'un Anadolu Yakası'na ve sahilyoluna büyük bir canlılık getirecek olan 5 yıldızlı The Green Park Pendik Hotel & Convention Center, aynı zamanda Pendik sahilinde 638 konaklama odası ve 1280 kişi kapasiteli oditoryumu ile hizmet verecek dev bir kongre oteli. Her biri farklı kapasitelerde olmak üzere 53 toplantı salonu ve organizasyon mekanına da sahip olan merkez, Nisan ayında başlayacak olan 'Dünya Ralli Şampiyonası' öncesinde almış olduğu rezervasyonlar gereği kısmen de olsa kapılarını açarak, Anadolu Yakası'nın değerleri arasında yerini alacak.

The Green Park Oteller Grubu'nun kurucusu Adil Üstündağ;oteli yerel basına tanıtmak için bir toplantı düzenledi. İnşa halindeki oditoryum salonunda toplanan gazetecilere ve çalışanlara, otelin yetişmesi için her gün sabahın 5'inden gece yarısına kadar çalıştığını anlatan Üstündağ, “Bu proje hepimizin... Bu merkezde yapılanları bir bütün olarak değerlendirdiğinizde ne kadar önemli bir iş yaptığınızı anlayacaksınız. Bütün çalışanlarımızdan ve basınımızdan projenin tamamlanması için fedakarlık ve destek bekliyorum. Ben Adil Üstündağ olarak bu merkezin Türkiye'nin bir vitrini olabilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadım. Maddi manevi bütün özverileri verdiğimi sabahın 5'inden gece yarılarına kadar ailece işin başında olmamız ifade etmeye yeter sanıyorum” dedi.
12 milyon dolarlık mermer kullanıldı...

Türkiye'nin en büyük kongre oteli olma ünvanını elinde bulunduracak olan inşaatı yerel basına gezdiren Üstündağ, otelde kullanılan mermerler için bir gazetecinin “Burada herhalde bir milyon doların üzerinde mermer kullanılmıştır” sorusu karşısında, “Keşke öyle olsaydı... 12 milyon dolarlık mermer kullanılmış olacak. Bu durum bile hayallerimizi nereye kadar zorlamamız gerektiğinin bir göstergesi” dedi.

Çevresine 10 bin ağaç dikilecek...
Merkezin çevreyle de bir bütünlük sağlaması adına 10 binden fazla fidan dikileceğini, arsa içinde ve çevresinde bulunan (350 yıllık bir çınar ağacı da yer alıyor) ağaçların koruma altına alınması adına maksimum çabanın gösterildiğini açıklayan Üstündağ, “En iyi ve en doğal malzemeyi kullanmaya olabildiğince özen gösterdik. Tabi yerli malzeme olmasını da özellikle tercih ettik. Hatta bazı yerli malzemelerin ithal malzemeye göre daha pahalı olmasına rağmen yerliyi tercih ettik” dedi.

800 kişi 24 saat 3 vardiya çalışıyor...
İnşaatın zamanında tamamlanması için yaklaşık 800 kişilik bir ekibin 24 saat ve 3 vardiya halinde çalıştığını ifade eden Üstündağ, “Taşeron firmalarımızla birlikte yaklaşık 2500 kişi bu merkez için çalışıyor. Çoğu yıllardan beri birlikte çalıştığımız firmalar. Hepsine teşekkür ediyorum, büyük fedakarlıklar da bulunuyorlar... Onları her zaman şükranla anacağım” şeklinde konuştu.

5 bin metrekare mutfak, 2 bin araçlık otopark...
Merkezin böyle bir vizyonu yakalamasında önemli katkıları olduğunu düşündüğümüz sektörün duayenlerinden Günaç Gürkaynak'ın danışman olarak görev aldığı projenin tanıtım gezisi sırasında, mutfak sisteminin 5 bin metrekarelik bir alana yayıldığı, otopark kapasitesinin 2 bin araca kadar imkan verebileceğini öğrendiğimizde, otelin ne denli bir büyüklüğe sahip olduğu konusunda bir fikir sahibi olabiliyoruz.

Türkiye'nin vitrini olacak...
Konumu, manzarası ve ulaşım kolaylığı ile Türkiye'nin ulusal ve uluslararası kongre organizasyonlarında büyük bir rahatlık sağlayacak otel odalarının çoğu deniz manzaralı...

“Türkiye'ye ve İstanbul'a hayırlı olsun.”
Herşeyden önce böylesine bir proje ile bir ilke imza atmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını dile getiren The Green Park Otelleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, şu açıklamalarda bulundu: “Bugüne kadar tüm otellerimizde ortaya koyduğumuz hizmet kalitesi ve sağladığımız güvenin tabii ki farkındayız. Ancak, Pendik'teki bu kongre otelimiz için henüz hizmete açılmadan bazı büyük organizasyonları aldık. Ciddi teklifler de gelmeye devam ediyor. Bunları büyük bir dikkatle değerlendiriyoruz. Örneğin, açılışı Nisan ayında yapılacak Dünya Ralli Şampiyonası ile birlikte gerçekleştireceğiz. Bu organizasyon dolayısıyla 300 odanın rezervasyonu yapıldı. Bu kapsamda, ilk etapta yerli ve yabancı 650 misafirimize hizmet vereceğiz. İstanbul'umuza ve Türkiye'mize hayırlı olsun. İlklere imza atmaya devam edeceğiz.”



Emeği geçenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi...
Ben, Kadir Toprakkaya olarak bu toplantıda Adil Üstündağ'ı çok iyi anladığımı da, O'nun kendisini anlatmakta neden bu kadar zorlandığını da anladığımı açıklamak isterim. Hiç kimsenin unutmaması gereken bir söz var: DAYANILMASI EN KOLAY AĞRI, BAŞKASININ ÇEKTİĞİ ACIDIR...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21