• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

TATİL.COM % 40 BÜYÜYECEK

TATİL.COM % 40 BÜYÜYECEK
Met Global grup şirketleri arasında yer alan ve Türkiye'nin ilk online satış yapan tur operatörü Tatil.com, iddialı büyümesini devam ettiriyor

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


Türkiye'nin yanı sıra New York, Londra, Kıbrıs, Delhi ve Manila ofisleri ile online ve offline seyahat imkanı sağlayan “Tatil.com”, her yıl ortalama yüzde 90 oranında büyüme sağlayarak sektörün ilk beş oyuncusu arasındaki yerini aldı. 2012 yılında 90 milyon TL ciro ile kapatmayı hedefleyen Tatil.com, erken rezervasyon döneminde yüzde 67 ile sektör ortalamasının üzerinde büyüdü.

Met Global grup şirketleri arasında yer alan ve Türkiye'nin ilk online satış yapan tur operatörü Tatil.com, iddialı büyümesini devam ettiriyor. Dünyada 208 ülkede, 195 bin yurtdışı otel, bin 250 yurtiçi otelde online satın alma imkanı veren tek site olma özelliği taşıyan Tatil.com, son üç yılda her yıl ortalama yüzde 90 oranında büyüme sağladı. Sektörde ilk beş içerisinde yer alan Tatil.com, 2011 yılında 110 bin kişinin seyahat planlarını gerçekleştirdi. Tatil.com'un 2012 hedefiyse müşteri sayısını 150 binin üzerine çıkartarak, 70 bin rezervasyon ile 90 milyon TL ciro elde etmek.

Tatil.com, Aralık 2011'de başladığı erken rezervasyon döneminde de yüzde 67 oranında bir büyüme sağlayarak, 57 bin kişiyi indirimli tatil fırsatından faydalandırdı. Erken rezervasyon döneminde sektör bu sene yüzde 7 oranında bir büyüme gerçekleştirdi.

Tatil.com Genel Müdürü Serdar Şahin: “Hedefimiz yüzde 40 büyüme sağlamak” Tatil.com'un, hem online, hem offline'da pazarın önemli oyuncularından biri haline geldiğini belirten Tatil.com Genel Müdürü Serdar Şahin, genç ve dinamik bir şirket olmalarının yanı sıra müşteri ve teknoloji odaklı hizmet anlayışları ile inovatif ürünlerinin hızlı büyümeyi beraberinde getirdiğini söyledi. Şu an ilk beşte yer aldıklarını ifade eden Serdar Şahin, “Hedefimiz 2015 yılına kadar yüzde 45 oranında büyüme sağlamak. 2015 yılında ortalama 450 bin kişiye hizmet vererek pazardaki ilk iki operatör arasında yer alacağız” dedi.

“Nasdaq'a kote olacağız”
Tatil.com'un sürdürülebilir büyüme stratejisiyle hareket ettiğine dikkat çeken Şahin, “Tatil.com olarak 400 milyon dolar ciroya sahip Met Global'in bir parçası olmak bize güç katıyor. Met Global'in küresel arenadaki büyümesine bağlı olarak Tatil.com da yerel tur operatörleri arasında ön plana çıkmaya devam edecektir. Teknolojik alt yapımız için gerçekleştirdiğimiz yatırımlar sayesinde kazandığımız bilgi ve deneyimle sektöre yön veren lider bir kurum olma hedefimiz doğrultusunda çalışıyoruz. Operatörlükle birlikte alternatif yatırımlara da yönelerek, orta vade içinde otel yatırımlarına ağırlık vereceğiz” dedi.

Serdar Şahin, Met Global'in de yatırımlarına devam edeceğini belirterek, üç yıl içinde finans çevrelerinin dikkatle takip ettiği ABD'deki teknoloji borsası Nasdaq'a kote olmayı hedeflediklerini söyledi. Son olarak ATB Holidays markasını bünyesine katan Met Global, önümüzdeki dönemde gelişmekte olan ülkelerden şirket satın almaları yaparak büyümesini sürdürecek. Teknoloji ve inovasyona yaptığı yatırımlarla da rakiplerinden ayrılan Tatil.com, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark'ta ofis açma hakkı kazanan ilk ve tek turizm firması oldu. Yılın üçüncü çeyreğinde devreye girecek olan Tatil.com'un yeni tasarımı sayesinde de, müşterilerine tüm ürünlerde daha çok seçenek imkanının yanı sıra daha hızlı ve efektif bir deneyim yaşatacak.

Tatil.com Çağrı Merkezi: 0212 444 6835

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21