• BIST 9878.37
  • Altın 3363.833
  • Dolar 36.4737
  • Euro 38.0056
  • İzmir 6 °C
  • İstanbul 2 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara -3 °C
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025

TARİHE GÖLGE ETMEYİN

TARİHE GÖLGE ETMEYİN
Antalya'da her yılbaşı denize girerek yılın ilk eylemine imza atan Antalyalı avukatlar, bu yıl Ermenistan'dan özür kampanyası için soyundular

TURİZMİN SESİ


3 derecede Akdeniz'in mavi sularına kendilerini bırakan avukatlar, denizde açtıkları "Tarihe gölge etmeyin" yazılı pankart ve Türk bayrağı ile mesaj verdi. Kendilerine "Akdeniz Dostları" adını veren ve çoğunluğunu avukatların oluşturduğu grup, 2009'a denizde girdi. Gece yarısından kısa bir süre önce üzerlerinde bornozlarla Konyaaltı Sahili'ne gelen "Akdeniz Dostları", önce ateş yakıp dondurucu havanın etkisini azaltmaya çalıştı, ardından soyunup mayolarıyla kendilerini Akdeniz'in buz gibi sularına bıraktılar.

Pankart açıp Ermenistan için düzenlenen özür kampanyalarını protesto eden grup adına açıklama yapan Avukat Mehmet Ali Yıldırım, özür kampanyası başlatanları ve destekçilerini vatana ihanetle suçlayıp kınadıklarını ifade etti. Yıldırım "Bırakın tarihi siyasetçiler değil, tarihçiler yargılasın. Çekin kirli ellerinizi tarihin üzerinden.

Tarihe gölge etmeyin yeter. Düşmanlık tohumları ekmeyin. Bırakın yüzyıllardır olduğu gibi insanlar kardeşçe yaşasın" dedi. Basın bildirisinin okunmasının ardından kısa bir süre gece karanlığında yüzen grup ardından sahile çıkıp ateş çevresinde eğlendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21