• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

TAF, TAFED BASIN AÇIKLAMASI YAPSIN

TAF, TAFED BASIN AÇIKLAMASI YAPSIN
TAFED yönetim kurulu adına basına ve kamuoyuna duyurulan yazıyı hayret ve şaşkınlık içerisinde okudum

TURİZMİN SESİ


Sayın Basın Mensupları ve Değerli Mutfak Dostları;
Bu sevimsiz gelişme karşısında, cevap hakkım olduğunu düşünerek, bu bildiriyi yazıyorum.

TAF yönetim kurulu adına kaleme alınan bildiri TAFED yöneticileri tarafından ya dikkatle okunmamış ya da bilinçli olarak hedef şaşırtılmıştır. TAFED tarafından ilk bildiriye cevap niteliğinde bir açıklamanın gelmemiş olması, TAFED'in yurtiçi ve yurtdışında TAF'ın nezdinde Türk aşçılarını ve mutfağımızı zor durumda bıraktıklarının bir göstergesidir.
İlk bildiride cevaplanması gereken soruları özetle bir kez daha yinelemek isterim.

1- TAFED Dış İlişkiler Sorumlusu Henk C Kuchlein tarafından, WACS Güney Avrupa Kıta Direktörü Srecko Koklic'ya yazılmış olan ve TAF'ı Türk aşçılarını temsil etmediğini söylediği mail neyin nesi oluyor? 11 Derneğin oluşturduğu TAF, gerçekten aşçılarımızı temsil etmiyor mu? Bu maildeki niyet nedir?

2- Ocak ayında WACS başkanı nezdinde bir araya gelen TAF ve TAFED temsilcilerinin ardından, TAFED'in web sitesinde bu toplantıdan hiç bahsedilmemesi ve TAF'ın adının geçmemesi hangi amaçlar için atılmış adımdır?

3- Şili'de Santiago kentinde Dünya Şefler Birliğinin (WACS) 34.sü düzenlenen genel kurulunda, 2014 yılındaki kongrenin ülkemizde gerçekleşmesi için TAF olarak Şili'de hazır bulunduğumuzda TAFED tarafından neden desteklenmedik? Daha da önemlisi, kongrenin İstanbul'da geçekleşmemesi için neden kulis çalışmaları yapıldı? Sayın büyükelçimizin TAF nezdinde Türk aşçıları onuruna verdiği resepsiyona diğer ülke temsilcileri katılmışken, sizlere de davetiye vermiş olmama rağmen TAFED'ten neden bir kişi bile yoktu?


4- 2. Altın Kep Yarışmasında, Akdeniz Üniversitesinde görev yapan aşçı Emrah Köksal Sezgin'in yakasında takılı olan TAF rozetini çıkarttırmak ne anlama geliyor? Hani TAFED kapıları herkese açıktı? Hani siz Türk aşçılarını destekliyordunuz?


5- WACS'ın organize ettiği yarışmalara sadece üye olanların katıldığını çok iyi bilen TAFED yönetim kurulu, kendisine üye olan dernekleri neden oyaladı? Web sitesinde bu yarışmaya katılacağını neden duyurdu?

TAFED yönetim kurulu tarafından yazılan bildiride ısrarla “aşçı olmayan” kişilerden bahsedilmektedir. Bir kez daha yinelemek isterim ki, tüm çalışma hayatım boyunca ekip çalışmasına inanmışımdır. İyi bir ekibin altından kalkamayacağı iş yoktur. TAF olarak, bizler iyi bir ekip kurmaya ve bu ekiple çalışmalarımızı yürütmeye çabalıyoruz.


TAFED yönetim kurulu, Y.Yalçın Manav ismini, bu ismin geçmişte ne gibi işlere imza attığını bilmiyor. İnternette yapılacak basit bir araştırma bile, Y.Yalçın Manav hakkında gerekli bilgileri kendilerine verir. Türk Mutfak Kültürü denildiği zaman öncelikli olarak aşçılarımız ve yemeğimiz akla gelirken bir yandan da bu işin turizm ve geçmişi ile ilişkisi kastedilir. Yıllarca Bakanlık Müsteşarlığı, İl Turizm Müdürlüğü yapmış olarak Türk Mutfak Kültürü'nü nasıl tanıtılacağı konusunda TAFED yönetim kurulundan fazlasıyla şey bildiğimi belirtmek isterim.


Şili'de yapılan ve 2014 de gerçekleşecek olan Kongre sunumu, Evren Çakmak tarafından yapılmış olmasını eleştiren TAFED üyelerine şunu söylemek isterim. Bu ve benzeri sunumlar profesyonellik gerektirir ve profesyonel kişiler tarafından sunulur. Evren Çakmak arkadaşımız genç yaşına rağmen bilgi, deneyim ve becerisi sayesinde sunumu en iyi şekilde gerçekleştirmiştir. TAFED'in Şili'yi iyi gözlemlemediği de, yazdığı metinde kendini gösteriyor.

TAFED, Şili'de bulunduğumuz sürece bizlere yakınlık göstermiş olsaydı, TAF olarak bizlerin, çok kısıtlı bir bütçe ile Şili'de olduğumuzu görmüş ve anlamış olurlardı. Bu ve benzeri organizasyonların gerçekleşmesi için çok ciddi, ön çalışmalar ve karar sürecinde de etkili olmak için ciddi kulis çalışmaları yapılır. Norveç bu organizasyonun kendi ülkesinde gerçekleşmesi için, öncesinde ve sonrasında maddi olarak bizlerden güçlü oldukları için, çok iyi çalışmalar yapmıştır. TAFED, bizi suçlayacağına destek olamamanın özeleştirisini yapmalı.


TAFED Yönetim Kurulu adına yazılan metnin, TAFED'e üye olan aşçıların sesi olmadığını, gelen destek telefonlarından dolayı biliyorum. Bu bilgi ışığında, TAF olarak kapımızın, tüm aşçılarımıza ve bu mesleğe gönül veren herkese açık olduğunu bir kez daha yinelemek isterim.
Kamuoyuna duyurulur…
Tüm Aşçılar Federasyonu Yön. Kur. Adına
Y. YALÇIN MANAV

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21