• BIST 10647.91
  • Altın 2450.255
  • Dolar 32.6226
  • Euro 34.9882
  • İzmir 38 °C
  • İstanbul 33 °C
  • Antalya 31 °C
  • Ankara 33 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 

Suudi Arabistan’ın yeni turizm projeleri ve 2024’ün en gözde otelleri 

Suudi Arabistan’ın yeni turizm projeleri ve 2024’ün en gözde otelleri 
Köklü mirası, zengin kültürü ve gerçek konukseverlik ruhu ile özgün bir destinasyon olan Suudi Arabistan, geleneksel ve modern unsurları kusursuz bir şekilde harmanlayan heyecan verici yeni otel projeleriyle konaklama sektöründe çığır açıyor

TURİZMİN SESİ


Özellikle Kızıldeniz ve NEOM destinasyonlarındaki yeni projeler, lüks resort kavramını yeniden tanımlıyor. Red Sea Global, dünyanın son gizli hazinelerinden biri olan Kızıldeniz'de öncü ve yenilenebilir odaklı lüks bir turizm destinasyonu yaratıyor. Dünyanın dördüncü büyük bariyer resif sistemi ile çevrili olan ve 28.000 km2’den fazla bir alana yayılan Kızıldeniz, el değmemiş plajlara, sönmüş volkanlara, çöl kumullarına, dağ kanyonlarına ve eşsiz tarihi yerlere ev sahipliği yapıyor. 2030 yılına kadar Kızıldeniz’de 50 otel açmayı hedefleyen Red Sea Global, Six Senses Southern Dunes ve The St. Regis Red Sea Resort'un planlanandan önce hizmete girmesiyle misafirlerini ağırlamaya başladı. Nujuma ise Ritz-Carlton Reserve markasıyla Mayıs 2024’te kapılarını açtı. Üç adada ve iki iç bölgede yer alan 16 yeni resort’un açılışı 2024 ve 2025 yıllarında kademeli olarak devam edecek. Kızıldeniz'de bulunan lüks kaçış noktası Sindalah Adası ise dünyanın en büyük ve en heyecan verici projelerinden biri olan NEOM'un 2024 yılında hizmete girecek ilk bölümü olacak. 2019 yılında kapılarını turizme açan Suudi Arabistan, yılın on iki ayına yayılan turizm çeşitliliğine sahip olması nedeniyle de dünyadaki en dinamik ve en hızlı büyüyen turizm destinasyonu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

800 milyar dolarlık yatırım planı
“Vizyon 2030” stratejileri kapsamında pekçok yeni yatırımı hayata geçiren Suudi Arabistan, turizm sektörü için 800 milyar dolarlık bir yatırım planını uygulamaya koyarken, bu rakamın 500 milyar dolardan fazlasını sadece yeni destinasyonların geliştirilmesi için kullanıyor. 100 milyar dolarlık kısmını ise havacılılık sektörüne ayıran Suudi Arabistan, 2030 yılına bağlantı noktalarının sayısını iki katından fazla artırarak 250’ye çıkarmayı hedefliyor. Halihazırda 430.000 oda kapasitesi bulunan Suudi Arabistan’da her hafta yeni bir tesis açılıyor. 2024 yılında hizmete girecek 25.000 oda sayısı da dahil olmak üzere önümüzdeki yıllarda açılacak otellerle, Suudi Arabistan’ın konaklama kapasitesine 350.000'den fazla yeni oda eklenmiş olacak. Yıllık 100 milyon turist hedefini aşan Suudi Arabistan, 2030 yılına kadar yılda 150 milyondan fazla ziyaretçi çekmeyi hedefliyor.  Egzotik çöl maceralarından deniz kenarında huzurlu bir tatile kadar benzersiz seçenekler sunan Suudi Arabistan, ayrıcalıklı lokasyonlarda açılacak yeni otelleriyle seyahat severleri bekliyor. 

The St. Regis Red Sea Resort
OCAK 2024’TE AÇILDI

El değmemiş Ummahat Adası'nda bulunan The St. Regis Red Sea Resort, olağanüstü doğal güzelliği, avangart tarzı ve kusursuz hizmeti bir araya getiriyor. Deniz uçağı veya tekne ile erişim sağlanan The St. Regis Red Sea Resort’ta, denizin üzerinde ve sahil kenarında olmak üzere her biri özel havuzlu 90 villa mevcut. Aileler için mükemmel bir tatil destinasyonu olan bu resort’ta açık havuz, son teknoloji fitness merkezi, imza bir spa ve çocuk kulübünün yanı sıra herbiri farklı bir konseptte gurme lezzetler sunan üç restoran bulunuyor. Renkli bir yaşamın varlığına tanıklık etmek isteyen ziyaretçiler, şnorkelle dalış, dalış ve yelkencilik gibi heyecan verici su sporlarını da deneyimleyebilirler.

Dar Tantora, AlUla
MART 2024’TE AÇILDI

Dar Tantora, The House Hotel'in tarihi AlUla Eski Kenti'nde açılan lüks bir çevre dostu konaklama tesisidir. Geleneksel ve çağdaş tasarımın kusursuz birleşimi olan otel, konukları 12. yüzyıla geri götürürken, onlara modern konukseverliğin yüksek konforunu sunarak benzersiz ve sürükleyici bir deneyim sunmak üzere tasarlandı.Otel, otantik bir AlUla deneyimi yaşatmak için geleneksel malzeme ve tekniklerle birlikte modern mühendislik teknikleri kullanılarak tarihi kerpiç binaların restore edilmesiyle oluşturulan 30 konuk odasına sahip. Otelde ayrıca bir lobby lounge, coffee bar, havuz, spa ve fitness olanakları bulunuyor.

Beit Jokhdar, Beit Al Rayess ve Beit Kedwan, Al Balad, Jeddah
MART 2024’TE AÇILDI

Mart ayında, Cidde'nin Al-Balad olarak bilinen, UNESCO Dünya Mirası Alanı olan ve şehrin zengin tarihini ve kültürel mirasını sergileyen Tarihi Bölgesi’nde üç yeni lüks butik otel açıldı. Tarihi binalarda yer alan her otel, tarihçiler, yerel sanatçılar, marangozlar ve mimarlardan oluşan özenle seçilmiş bir ekip tarafından yerel malzemelerle yeniden tasarlandı. Orijinal tasarımlarını kusursuzca yansıtan her üç otel de lüks, şık ve modern bir atmosfer sunuyor. Otellerin merkezinde ise ortak hizmet veren, otantik lezzetlerin sunulduğu bir restoran bulunuyor. Havaalanı transferlerindeki çikolata ikramından misafir odalarındaki tütsü kokusuna kadar her şeyin kişiye özel dokunuşlarla hazırladığı otellerde, konuklar kendilerini evlerindeymiş gibi hissedecekler. 

Nujuma, A Ritz Carlton Reserve The Red Sea 
MAYIS 2024’TE AÇILDI

Çarpıcı doğal güzellikleri, özgün bir tasarım ve duyulara hitap eden benzersiz hizmet anlayışıyla harmanlayan Nujuma, dünya çapında sadece 7 tane, Ortadoğu’da ise ilk olan Ritz-Carlton Reserve markasıyla konuklarını ağırlıyor. Kızıldeniz’in Mavi Delik adalar kümesinin parçası olarak bir dizi özel adada yer alan, el değmemiş doğal güzelliklerle çevrili ve çevreyle kusursuz uyum sağlayacak şekilde tasarlanan bu tesis, sahil kenarında konumlanan bir ila dört yatak odalı 63 villayla hizmet veriyor. Misafirler lüksün en üst seviyesini deneyimlerken, arındırıcı bir spa, yüzme havuzları, gurme restoranlar ve doğal ortam ile ilgili bilgi edinebilecekleri Koruma Alanı da dahil olmak üzere çeşitli aktivitelerle unutulmaz bir yolculuğa çıkıyor. Otelde ayrıca benzersiz bir yaşam deneyimi sunan 18 adet Ritz-Carlton Reserve markalı rezidans bulunuyor. 

Jeddah EDITION
MAYIS 2024’TE AÇILDI

Jeddan EDITION, Mart ayında Cidde sahil şeridinde hizmete girdi. Muhteşem Kızıldeniz manzarasına sahip bu otelde 11 süitin de dahil olduğu 63 lüks oda bulunuyor. Otel ayrıca ünlü Şef Cédric Vongerichten işbirliğiyle hazırlanan, içinde bilardo masası ve puro salonu da bulunan şık bir lobi barına sahip. Misafirler rooftop bar’da Marina'nın nefes kesici manzarasını seyre dalabilir veya fitness merkezi, spa olanakları ve özel kabanalı açık yüzme havuzu gibi imkanların keyfini çıkarabilirler. 

Desert Rock Resort
2024’TE AÇILACAK

Saklı bir vadide, dağların arasında yer alan ve Red Sea Global'in bir parçası olan Desert Rock Resort, eşsiz bir lüks sunarken konukların doğayla bağlantı kurmasına olanak tanıyor. Mimari bir şaheser olan bu otel, doğal silüet korunarak korunarak tamamen dağ yamacına entegre edilmiş. Kayaların içerisine oyulmuş odalarda konaklama ayrıcalığıyla misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatacak Desert Rock Resort, uçsuz bucaksız bir çöl manzarası sunuyor.

Bab Samhan, Diriyah
2024’TE AÇILACAK 

Bu yıl kapılarını açmaya hazırlanan Bab Samhan, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Diriye bölgesinin ilk oteli olacak. Çağdaş lüksü, Necdi mimari tarzıyla harmanlayan otel, bölgenin kültürünü ve tarihini yansıtan ve her biri benzersiz bir atmosfer sunan 106 odaya sahip olacak. Kuzey Diriye'deki bu otel, hem Hanife Vadisi’ne hem de Suudi Arabistan’ın en önemli tarihi bölgelerinden biri olan At-Turaif'e yakın bir konumda buluyor. 

Marriott Autograph Collection, Sindalah Island, NEOM
2024’TE AÇILACAK 

2024’te açılması planlanan, Marriott’un Autograph Collection markası ile Sindalah’ta hizmet verecek bu yeni tesis, konuklarına kalıcı bir izler bırakacak, zengin ve sürükleyici anlar sunmak üzere tasarlandı. Resort’ta bir ve iki yatak odalı villaların da dahil olduğu toplam 66 oda ve süit, farklı lezzetler sunan restoranlar, çocuk kulübü ve bir spa yer alacak. NEOM projesi kapsamında geliştirilen bir grup adanın ilki olan Sindalah, Kızıldeniz’in en ilgi çeken destinasyonlarından biri olacak. 600'ü Kızıldeniz'e özgü olan 2.000'den fazla deniz canlısına ev sahipliği yapan renkli ortamıyla Sindalah Adası, mükemmel tesisleri ve ayrıcalıklı olanaklarıyla misafirlerini ağırlayacak. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21