• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

SURİYE’YE 1 TIR YARDIM DAHA

SURİYE’YE 1 TIR YARDIM DAHA
Suriyeli mazlumlara 3,1 milyon Liralık yardım ulaştıran Deniz Feneri, Suriye içine 1 tır daha gönderiyor

 

TURİZMİN SESİ

Deniz Fenerinin Ankara’da Bulunan Orta Anadolu Lojistik Merkezi’nden yola çıkan tır Suriye’nin Rakka bölgesinde yardımlarını dağıtacak.1.371 Battaniye, 250 yatak, yolluk, perde, katalitik soba gibi küçük ev eşyası, oyuncak,  giyim, medikal malzeme ve 250 aile için gıda kolisi taşıyan tırdaki yardımların yaklaşık değeri 270.000 TL.  İç karışıklığın başladığı ilk günlerde Türkiye- Suriye sınırına konuşlanan Suriye halkına yardım yapan Deniz Feneri kısa bir süre sonra Suriye içine de yardım ulaştırmaya başladı. Deniz Feneri Suriye içine ilaç, tıbbi malzeme, gıda, giyim, eğitim malzemesi, afet evi, battaniye, ev eşyası, tüp, ısıtıcı, temizlik malzemesi, adak kurbanı yardımları ulaştırdı. 
Deniz Feneri ayrıca başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Şanlıurfa, Hatay. Gaziantep, İzmir ve Antalya’da Suriyeli sığınmacılara da ilaç, gıda, giysi,  ev eşyası, gıda, eğitim malzemesi,, battaniye, ev eşyası, tüp, ısıtıcı, temizlik malzemesi, adak kurbanı, kurban eti vb. yardımlar yapıyor. Ayrıca Suriye’den gelen ve eğitimine Türkiye’de devam eden öğrencilere nakit eğitim desteği de veriyor.
 
Deniz Feneri,  İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Suriye için İstanbul’da düzenlediği toplantıya katılarak yardım faaliyetlerini katılımcılarla paylaştı.Bölge halkı için çalışmalarını aralıksız sürdüren Deniz Feneri, bölgedeki gelişmeleri yakından takip edebilmek için Kilis’te de bir ofis kurdu.
Kilis’te açılan Deniz Feneri Gezici Giyim Mağazası, aynı zamanda lojistik merkezi hizmeti de vererek, şehirde kalan yaklaşık 10 bin Suriyeli misafire yardım ulaştırıyor.Deniz Feneri Kilis’te gerçekleştirdiği gıda, giyim, ev eşyası, battaniye, mutfak malzemeleri, sünger yatak, ilaç vb. yardım malzemeleri dağıtımlarını sürdürüyor, partnerleri aracılığıyla Kilis sınır kapısından Halep ve çevresine de yardım ulaştırıyor. Deniz Feneri, Lazkiye bölgesinde bulunan Üsame Ablak Hastanesi’ne ilaç, battaniye, ve 6 prefabrik afet evi ulaştırdı. Afet evleri sağlık kabini ve barınma amaçlı kullanılıyor. Lazkiye bölgesinde Türkmen Dağı, Kürt Dağı ve Arap Dağı bölgelerinde yardım dağıtımları yapıldı.
Arap Doktorlar Birliği’ne verilen 12 adet prefabrik afet evi Azez-Halep’te sağlık kabini olarak kullanıyor. Yurt dışından bazı sivil toplum kuruluşları da bölgeye ulaştırılmak üzere Deniz Feneri’ne ilaç ve tıbbi malzeme bağışı gerçekleştiriyor.
 
Deniz Feneri bundan sonra; 
Özellikle sert kış şartları için kışlık kıyafet, battaniye, mutfak malzemeleri ve ısıtıcı gibi ayni ardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılması, 
Gıda, ilaç ve nakit yardımların devamı, 
Türkiye’de okuyan Suriyeli öğrencilere burs temini,
Suriye tarafında, hemen sınır bölgesinde konteyner mahalle kurmak, 
Gönüllü çalışan Suriyeli doktorların bazı ihtiyaçlarını karşılamak için nakit destek sağlanması konularında çalışmalar yapıyor.
Yukarıdaki ihtiyaçlar çerçevesinde acil olarak;
Gıda,
Battaniye,
Sünger yatak,
Kışlık giyim,
Ev eşyası,
Mutfak malzemeleri,
Temizlik malzemeleri,
Elektrikli ısıtıcı,
Afet evi,
Vb. yardım malzemelerine 
ihtiyaç bulunmakta.
Deniz Feneri, tüm hayırseverleri Suriyeli kardeşleri için yardım seferberliğine davet ediyor. 
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21