• BIST 9940.91
  • Altın 3017.632
  • Dolar 35.386
  • Euro 36.5366
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

Süpervizyon uygulamaları  koçluğun ve mentorluğun etkisini arttırıyor

Süpervizyon uygulamaları  koçluğun ve mentorluğun etkisini arttırıyor
İş dünyasında yeni fikirler üretmek, üretilen fikirleri hayata geçirmek ve çalışanların değişime direnci inovasyon sürecini zorlaştırıyor

TURİZMİN SESİ


Koçlar ve mentorların desteğiyle süreç kolaylaştırılıyor, kişisel, profesyonel potansiyeller en üst seviyeye çıkarılıyor. Avrupa Mentorluk ve Koçluk Kurulu (EMCC) Türkiye Başkanı Evrim Cabbaroğlu, koçluk, mentorluk uygulamalarının inovasyona etkilerine değindi. Süpervizyon uygulamalarının koçluk ve mentorluk etkisini arttırdığına dikkat çekti. 
“İnovasyon tek seferlik değil” İnovasyonda başarılı olmak için iş dünyasının liderlerinin bir inovasyon kültürü inşa etmesi ve bu kültürü sürekli olarak teşvik etmesi, gerektiğini söyleyen Evrim Cabbaroğlu; inovasyonun tek seferlik olmadığını, yöneticinin kişisel dönüşümünün, inovasyona dönüştüğünü belirtti. Evrim Cabbaroğlu; “Üst düzey ve orta düzey yöneticiler, yetenek havuzunda yer alan yöneticilere ve yönetici adaylarına sunulan koçluk ve mentorluk; kişilerin değişim yaşamak istedikleri alanları ve gidecekleri yönü belirlemelerine destek olur.

Arzu ettikleri duruma ulaşmalarına ilişkin değişimi başlatmalarına ve sürdürmelerine destek olmayı amaçlar. Kişilerin değişim yaşamak istedikleri alanlar performans, öğrenme ve kendini gerçekleştirme gibi farklı boyutlarda olabilir. Yöneticilerin ihtiyacı ne olursa olsun, koçluğun ve mentorluğun amacı kişilerin kendi kaynaklarının ve potansiyellerinin farkına varmalarına yardımcı olmak, kendi çözümlerini bulmalarına destek olmaktır. Pek çok iş insanı; yeniliklerle mücadelenin zor olduğunu, çalışanların ihtiyaç duyulan değişime direnç gösterdiğini ve sürecin zorlu bir inovasyona dönüştüğünü belirtiyor. İnovasyon değişim anlamına geliyor, genellikle sert ve korkutucu olabiliyor. İnovasyonda başarılı olmak için iş dünyasının liderlerinin bir inovasyon kültürü inşa etmesi ve bu kültürü, sürekli olarak teşvik etmesi gerekiyor, işte tam burada yönetici koçlar ve mentorlar görev alıyor” dedi. 

“Süpervizyon Uygulamaları Koçluğun Etkisini Arttırıyor”
Koçların ve mentorların iş dünyasına katkılarını arttırmak amacıyla süpervizyon uygulamalarının etkisine değinen EMCC Türkiye Başkanı Evrim Cabbaroğlu şöyle konuştu; “ Süpervizyonda müşteri olan mentor ve koçun bize getirdiği konuları ele alırız. Müşteri olan koç ve mentor bizi süreçte; müşterisine, kendisine veya ikisinin arasındaki ilişki dinamiğinde neler olduğunu birlikte keşfetmeye davet eder. Koçun ve mentorun süpervizyon sırasında bizimle nasıl etkileşime geçtiği aslında genel anlamda organizasyonel sistemde nelerin yaşanmakta olduğu konusunda da bize fikir verir” dedi.

Birçok uygulama ve örneklerin paylaşılacağı EMCC Türkiye Mentorluk, Koçluk ve Süpervizyon Konferansında birbirinden değerli konuşmacıların yanı sıra Uluslararası Koçluk Denetleme Akademisinin (CSA), EMCC akreditasyonuna sahip yönetici koçu ve süpervizör olan Dr. Alison Hodge konferansa katılacağını belirtti. EMCC Türkiye Mentorluk, Koçluk ve Süpervizyon Konferansında,  VUCA ortamında koçluk ve mentorluğun yansımaları CEO’lar tarafından değerlendirilecek,  farklı dinamikleri olan organizasyonlarda koçluk ve mentorluk uygulamaları ele alınacak. İşletme koçluğu, takım koçluğu, start-up ve kadın girişimciler için mentorluk çalışmalarının önemine değinilecek olan konferans, iki gün sürecek.   

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21