• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

SÜMERPARK AVM AÇILDI

SÜMERPARK AVM AÇILDI
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın da katıldığı görkemli açılış töreni, yoğun ilgi gördü

Global Yatırım Holding'in iştiraki Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ve doğayla içiçe mimarisi, zengin alışveriş, eğlence ve gıda seçenekleriyle Denizli'de yaşama yepyeni bir soluk getiren Sümerpark AVM, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın da katıldığı ve yoğun ilgi gören bir törenle hizmete girdi. Sevilen sanatçı Bengü 13 Mart Pazar günü saat 18.00'de vereceği konserle, Sümerpark AVM'yi renklendirecek.

Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne yön veren saygın kuruluşlardan Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin (GYO) tam teşekküllü hastane, otel ve konutlardan oluşan ve Ege Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi niteliğindeki Sümerpark'ın ilk adımı olan Sümerpark AVM, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın da katıldığı bir törenle hizmete girdi. Açılış töreni Denizli bölgesinin ödüllü halk oyunları grubu Efe'lerin gösterisiyle renklendi. Karnaval havasında geçen açılış, mağazaların sürprizleriyle halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Açılışta konuşma yapan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli'de Sümerpark projesi gibi büyük bir yatırımın gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, Denizli'ye ekonomik anlamda canlılık getirecek bu projenin yatay mimarisi ile de şehrin estetiğine uyumlu bir proje olduğunu dile getirdi. Denizli'nin aynı zamanda turizm kenti olduğunu da ifade eden Kavaf; “Şehirlerin yapılandırılmasında daha çok kadın eli değmesi gerekiyor. Sümerpark projesinde birçok kadının emeği var. Bu projenin Denizli'ye kazandırılmasında katkısı bulunan başta Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Bensel ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. Kavaf, “Denizli'nin bugüne kadar kendi imkanlarıyla kalkınan bir şehir olduğunu, fakat dışarıdan da şirket evlilikleri şeklinde gelecek yatırımların olmasını da arzu ettiğini söyledi.

Sümerpark AVM, Denizli'nin beklentileriyle şekillendi
Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ayşegül Bensel ise Sümerpark'ı, tüm Türkiye'ye model oluşturacak bir yaşam alanı olarak projelendirdiklerini ve sektöre yeni bir vizyon getirdiklerini belirterek, “Bu örnek projenin ilk ayağı olan Sümerpark AVM'ye gösterilen ilgi, bize hem gurur verdi, hem de projemizin karşılığını bulacağını gösterdi. Denizli halkının yaşamını ve beklentilerini dikkate alarak şekillendirdiğimiz Sümerpark AVM'nin, doğayla içiçe mimarisi, Türkiye'nin en saygın alışveriş, eğlence ve gıda markalarıyla, Denizli'nin ve komşu illerin cazibe merkezi olacağına inanıyoruz” dedi.

Dev markalar Sümerpark AVM'de buluştu
İzmir– Antalya karayolu üzerinde, şehrin kalbinde yer alan Sümerpark AVM, 11 bin 751 metrekarelik hipermarketi, 4 bin 500 metrekarelik yapı marketi, 2 bin 300 metrekarelik elektronik marketi, 2 bin metrekarelik perakende mağazasının yanı sıra giyim, ayakkabı, kozmetik, çocuk giyim, oyuncak ve gıda alanlarında 80 farklı markayla fark yaratıyor. Kipa Hipermarket ve Tekzen Yapı Market'in yanı sıra, Denizliler ile ilk defa tanışacak olan Electroworld ve C&A de, Denizli'deki alışveriş kavramına yeni bir renk kazandıracak.
Eğlenceli çocuk oyun alanlarının yanı sıra konser ve şov alanları, 5D sinema keyfi, renkli restoran ve kafeleriyle de ilgi gören Sümerpark AVM, açık alanlarıyla, 1670 araçlık kapalı, 280 araçlık açık otoparkıyla kusursuz bir hizmet sunuyor.

Mimarisiyle büyüledi
Sümerpark AVM, Concept-i Corporate tarafından gerçekleştirilen ve Denizli halkının beklentileriyle şekillendirilen farklı mimarisiyle de büyüledi. 2'si yeraltında olmak üzere 4 kattan oluşan Sümerpark AVM'nin zemin katında mağazaların yanı sıra, 1056 metrekarelik alana yayılan yeme-içme bölümü ile 334 metrekarelik çocuk oyun alanı yer alıyor. Fast food katının dışında, kendi terası bulunan 4 yeme içme restoranı da ziyaretçilere hizmet verecek. Burger King, HD Döner, Pizza Pizza gibi küresel markalarla birlikte, Şerife Bacı, Birkepçe gibi yerel lezzetler de aynı çatı altında yer alacak.

Büyük bir istihdam imkanı yarattı
Projesindeki doğa dostu unsurlarla fark yaratan Sümerpark AVM, yeşil alanlarıyla öne çıkıyor. Projenin tamamının devreye girmesinin ardından kullanılmaya başlanacak olan doğalgaz dönüşümlü elektrik jenerasyonu da tasarruf ve çevreye duyarlılık sağlayacak. Sümerpark AVM, doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 1000 kişiye istihdam yaratacak.

70 milyon dolar yatırım
Sümerpark projesi toplamda 98 bin 418 metrekare net arazi alanı, 228 bin metrekare brüt inşaat alanıyla, konut, hastane, otel ve alışveriş merkezinden oluşan eşsiz bir yaşam merkezi olarak, seçkin bir hayat oluşturacak. Yatırım bedeli 70 milyon dolar olan projede, konut inşaatına bu yıl içinde başlanarak, 2012 yılında ilk bloklar tamamlanacak. Konutların tamamının 3 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor. Otel ve hastane projesi üzerinde çalışmalar sürüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21