• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

Sonbaharda Bodrum'da Tatil Yapmak İçin 6 Neden

Sonbaharda Bodrum'da Tatil Yapmak İçin 6 Neden
Türkiye’de ‘tatil’ denildiğinde akla ilk olarak gelen şehirlerden biri Muğla

TURİZMİN SESİ


Ege Bölgesi’ndeki konumu, doğası, iklimi ve haliyle sezonun erken açılıp geç kapanıyor olması bu şehrin gözde tatil noktalarından olmasını sağlayan en önemli etkenler arasında. Şehir; deniz sporları, rüzgar sörfü ve paraşüt derken hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktası oluyor. Muğla aslında 12.655 km2’lik bir yüzölçümü sahip ve epey büyük bir alan. Ayrıca şehirdeki nüfus ise 2020 sayımlarına göre 1 milyonu aşıyor. Tabii özellikle yaz aylarında bu sayının 3-5 milyon civarında olduğu da biliniyor. Muğla’nın toplamda 13 ilçesi var ve tatil amaçlı düşünüldüğünde en fazla ziyaretçi çeken noktaların başında Bodrum geliyor. Bodrum sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde de epey meşhur. Gelin, şimdi, yaz mevsiminin gözdesi Bodrum’da sonbahar aylarında da tatil yapmanız için değerlendirebileceğiniz 6 nedeni sıralayalım!

1- Uygun Fiyatlar

Bodrum; muazzam plajları, doğallığı ve tarihi açıdan ilgi çekici noktalarıyla yaz-kış turist çekmeyi başarıyor. Yani sadece yaz aylarında değil sonbahar aylarında da tatil için Muğla ve Bodrum’u tercih edenlerin sayısı oldukça fazla. Eylül-Ekim-Kasım gibi sonbahar aylarında Bodrum’da tatil yapmanın çeşitli avantajları var. Fiyatların yaz sezonuna göre çok daha uygun olması önemli bir sebep. Zira yoğunluğun arttığı ve turistlerin akın ettiği zamanlarda şehirdeki otellerin fiyatları büyük oranda artıyor. Bodrum otelleri sayfası üzerinden bölgede konaklanabilecek en iyi noktalara, lüks ya da uygun fiyatlı seçeneklere göz gezdirebilirsiniz.

2- Sonbahar Festivalleri

Az önce de bahsi geçtiği gibi Bodrum’a seyahat ve tatil için en doğru zamanlardan biri sonbahar ayları. Yaz aylarına göre haftada birkaç gün yağmurla karşılaşabilirsiniz ama yine de sıcaklıklar oldukça yüksek. 25-28 derece aralığındaki sıcaklıklarda hem denize girmek hem de gezmek çok daha keyifli. Tabii sonbaharda nüfus yoğunluğunun azalması önemli etkenler arasında. Ayrıca sonbaharı daha da özel kılan şey ise yat yarışları. Yarış teknelerinden birine yerinizi ayırtabilir ve benzersiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Özel yürüyüşler veya koşular için de bu mevsim tercih ediliyor.

3- Tekne Turları

Bodrum Limanı’nda düzenlenen ve Akdeniz’in güzelliklerini görmenizi sağlayan çok fazla tekne turu var. Kaliteli zaman geçirmek; harika koylarda yüzmek ve gün içerisinde yeni insanlarla tanışıp sosyalleşmek için sonbahar aylarında tekne turlarını mutlaka değerlendirmek gerekiyor. Bölgedeki tekne turları genellikle Karaada ve Orak Adası’na gidiyor. Fakat özel parti teknelerini de değerlendirebilirsiniz. Günlük kişi başı 300 TL - 400 TL ücret karşılığında öğle yemeği dahil tekne turlarına katılabilirsiniz.

4- Deniz Mahsülleri

Yat limanının yakın çevresinde özel olarak pişirilen ve servis edilen balıkları mutlaka tatmalısınız. Bölgede balık restoranları oldukça fazla. Eğer deniz ürünleri aşığıysanız akşam yemeklerinde taze balıkları tercih edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

5- Şehir Gezintisi

Bodrum şehir merkezi, hava sıcaklığının biraz azaldığı akşam saatlerinde gezinti için oldukça uygun. Üstelik sezon geç kapandığı için sonbahar aylarında ve hatta kış aylarında bile merkezi cıvıl cıvıl görmek mümkün. Dar sokaklardan geçerken Bodrum’un kendine has mimarisini iliklerinize kadar hissedebilirsiniz.

6- Tarihi Noktalara Seyahat

Bodrum’da yazın sıcaklık 38-39 dereceye kadar çıkabiliyor. Dolayısıyla tarih ve arkeolojiyle ilgilenenlerin aşırı sıcakta tarihi noktaları gezmesi pek de mümkün olmuyor. Bodrum Kalesi, amfi tiyatro ve Myndos Kapısı görülmeye değer tarihi güzelliklerden yalnızca birkaçı. Bodrum’daki konaklama seçenekleri oldukça fazla. Günlük kiralık daireler, oteller, moteller, pansiyonlar ve villalar. Kalabalık şekilde tatile çıkmayı sevenler için en mantıklı seçenek ise kiralık villalar. Bodrum kiralık villa sayfası üzerinden bölgedeki tüm lüks villa seçeneklerine erişebilmek mümkün.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21