• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

SKAL MARMARA ÜYELERİYLE BULUŞTU

SKAL MARMARA ÜYELERİYLE BULUŞTU
SKAL International Marmara Kulübü’nün Mart ayı toplantısı, DoubleTree by Hilton Moda’da yapıldı

TURİZMİN SESİ -HABER BORA ÖZGEN- FOTO ARTİN ŞİRİNPINAR


Buluşmanın konuk konuşmacısı, yemek dünyasının ünlü ismi Sahrap Soysal idi.Yemeği sevgiyle yapan  ve sevgiyle sunan yemek uzmanı ve yazarı Sayın Sahrap Soysal katılımlarıyla sunum gerçekleşti.
 
sahrap-soysal-,-skal-dunya-seref-uyesi--soner-ozkok-mustafa-cevizci-double-tree-hilton-genel-muduru-,ece-bayar,ali-guler,bulent-karamanoglu,dilaver-dogru,faik-alsac.33.jpg
 
KARAMANOĞLU ŞEHİTLERİMİZİ ANDI 
Gecenin bir başka etkinliği ise, İkinci Başkan Bülent Karamanoğlu’nun 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü için hazırladığı sunum oldu. Buluşmada, Çanakkale Şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşunda da bulunuldu.
 
sahrap-soysal-,-skal-dunya-seref-uyesi--soner-ozkok-mustafa-cevizci-double-tree-hilton-genel-muduru-,ece-bayar,ali-guler,bulent-karamanoglu,dilaver-dogru,faik-alsac.331.jpg
 
İKİ YENİ ÜYE KATILDI
SKAL Marmara Kulübü’ne iki yeni üye daha katıldı. Gecede, bu üyelerin giriş töreni de yapıldı. ERV Sigorta Genel Müdürü Atanur Oytuner ile Siyah Lale Oteli’nin sahibi Talat Kılıç’ın SKAL Marmara Üyesi olarak rozet taktığı gecede, üye sayısının hızla artıyor olmasından duyulan memnuniyet dile getirildi.
 
sahrap-soysal-,-skal-dunya-seref-uyesi--soner-ozkok-mustafa-cevizci-double-tree-hilton-genel-muduru-,ece-bayar,ali-guler,bulent-karamanoglu,dilaver-dogru,faik-alsac7.jpg
 
DOĞRU'YA DOĞUN GÜNÜ SÜPRİZİ 
Gecenin bir başka sürprizi ise, SKAL International Marmara Kulübü Başkanı Dilaver Doğru için düzenlenen doğumgünü organizasyonu oldu. SKAL Dünya Şeref Üyesi Somer Özkök tarafından organize edilen doğumgününde, Galatasaray Lisesi Mezunu olan Dilaver Doğru’ya sarı-kırmızı renklerden oluşan bir çiçek demeti verildi. Ayrıca Somer Özkök, kendisine 30 yıl önce Fransa’nın Paris kentinde hediye edilen SKAL Madalyası’nı, başarılı çalışmalarından dolayı Dilaver Doğru’ya taşıması için hediye etti.
 
sahrap-soysal-,-skal-dunya-seref-uyesi--soner-ozkok-mustafa-cevizci-double-tree-hilton-genel-muduru-,ece-bayar,ali-guler,bulent-karamanoglu,dilaver-dogru,faik-alsac3.jpg
 
MEVLEVİ MUTFAĞI
Gecenin en ilgi çeken konusu, Sahrap Soysal tarafından anlatılan “Mevlevi Mutfağı” oldu. Tasavvuf felsefesinin, ham insanın tıpkı ham meyve gibi dünya malına sarıldığını, olgunlaştıkça dünya malını önemsemeyip bıraktığını anlatan Sahrap Soysal; “Derviş Sofrası” adlı ödüllü kitabında yer alan tasavvufta yeme-içme kültürü ve sofra adabı hakkında bilgiler verdi. Soysal ayrıca; Mevlevi, Alevi-Bektaşi ve Ahi yemekleri tariflerinden de örnekler verdi.
 
ali-guler.jpg
 
OSMANLI MUTFAĞI TANITIM ÇABAMIZ DEVAM EDİYOR 
SKAL Marmara Üyesi Ali Güler; “Osmanlı Mutfağı yok olmak üzere… Bu konuda herkes birşeyler yapmalı” dedi. Kendisinin Osmanlı Mutfağı’nın yaşaması için yoğun çaba harcadığını dile getiren Güler; “Osmanlı ile bütünleşmiş bir başka konu var ki, o da şerbetler… Biz, bu konuda hayli çaba harcadık. Çok önemli bir yeri olan ‘Sikencebin’ şerbetini, Hasanpaşa’da bulunan Güler Osmanlı Mutfağı’nda konuklarımıza sunuyoruz ve büyük ilgi görüyor” dedi.Haftanı altı günü ise sabah kahvaltısı ile misafirlerimize hizmet vererek güne zinde başlamalarına  yardımcı oluyoruz dedi.
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21