• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

SİRKECİ KONAK HOTEL’E 3 ÖDÜL

SİRKECİ KONAK HOTEL’E 3 ÖDÜL
Global internet otel değerlendirme sistemi "Trip Advisor"dan Sirkeci Konak Hotel'e 2010'da üç ödül birden verildi

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


Tarihi İstanbul'un kalbi Sirkeci'de otantik mimari ve samimi hizmet anlayışıyla ön plana çıkan Sirkeci Konak Hotel, dünyanın en büyük otel değerlendirme sitesi Trip Advisor"ın 2010 yılı seçmelerinde “dünyanın en iyi 10 aile oteli”, “Avrupa'nın en iyi 25 oteli” ve “Avrupalılar'ın seçtiği en iyi 25 otel” kategorilerinde 3 adet ödül aldı.

Sirkeci Konak Hotel 2009 yılında “dünyanın en iyi 25 şehir otelinden” biri seçilmişti.

Trip Advisor, otelllerde konaklayan misafirlerin yaptığı değerlendirmelerin yer aldığı uluslararası bir internet sitesidir. Trip Advisor ödüllerinin temel ölçütleri, otel hakkındaki misafir yorumlarının içeriği, sürdürülebilirlik ve otelin servis kalitesidir.

İnternette misafir yorumlarının tarafsız bir yazılımla değerlendirildiği analiz sisteminin sonuçları otel tercihinde önemli bir yol gösterici olarak geniş kitleler tarafından kullanılmaktadır.



Ömer Faruk Boyacı (Sirkeci Group Yönetim Kurulu Başkanı ) “Geçen sene Sirkeci Konak olarak gösterdiğimiz başarının bu yıl da tekrar edilmesi, servis konusundaki standartlarımızın kurumsallaştığını göstermesi açısından bizim için son derece önemlidir. Bu ödüllerle başlayan Sirkeci Bölgesi'ni geliştirme projemiz, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti kapsamında, kamu ve yerel yönetimlerin desteğiyle hızlanarak devam edecektir.” dedi.

Global internet sitesi TripAdvisor ödüllerini bu yıl ikinci kez 3 kategoride birden alarak son derece önemli bir başarı elde etmiş bulunmaktayız. Öncelikle bu başarıyı sağlayan ekibime huzurunuzda tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Otelimizin gösterdiği istikrarlı başarının sebepleri incelendiğinde iki önemli konu özellikle ön plana çıkar. Birincisi, otelimizin pazarlama stratejisini internet dünyasına odaklamış olmasıdır. Yapılan satışın tamamına yakını internet ve internet üzerinden pazarlama yapan yapılardan oluşmaktadır. Bu strateji, müşteri odaklı, pro-aktivite ve inter-aktiviteyi beraberinde getiren hataları minimize eden bir sistem oluşturmamızı sağlamıştır. İşletme politikalarının ve stratejilerinin tamamı misafir beklentileri doğrultusunda belirlenmektedir. Başarımızın ikinci önemli nedeni ise geleneksel misafirperverlik anlayışımızı günümüz kent turizmine çok güzel adapte etmiş olmamızdır. Bizimle ilgili misafir görüşleri incelendiğinde, sıcak insan ilişkisi fikrinin hemen hemen tüm yorumların ortak kanaati olduğunu hemen görebiliriz.

Bir yerel otel olarak iki yıl üst üste dünya konaklama liginde üst sıralarda yer almamız kişisel başarımızın ötesinde istanbul tanıtımı açısından yüksek gelir grubunda görülmemizi sağlayarak kentin prestijini artıran bir husustur. Bugün aynı zamanda sizinle bir diğer mutlu olayı paylaşmak istiyorum. Hocapaşa-Sirkeci adıyla anılan ve çok uzun yıllardır hayalimiz olan bir kentsel dönüşüm projesi 2010 İstanbul Kültür Başkenti projelerinden biri olarak yürütme kurulundan geçmiştir. Bu konuda öncellikle İl Kültür ve Turizm Müdürümüz ve Fatih Belediyemizin büyük destekleri için teşekkür ederiz. Amacımız bu projenin de getireceği pozitif ivmeyle kente örnek, başarılı bir bilgesel kalkınma örneğini gerçekleştirmektir. En önemli hedefimiz yerellğini kaybetmemiş, İstanbullu ile kentimize gelen turistlerin bir arada yaşadığı bir bölge yaratmaktır. Sirkeci turizmcileri olarak, her zaman sinerjiye inanan, yerel yönetimler, kamu ve sivil toplum örgütleri arasındaki işbirliğini geliştirmeye yönelik bir yaklaşım ortaya koyduk. Elde ettiğimiz bu başarıları da bu bağlamda değerlendirmenin önemini belirtir, bizi destekleyen herkese burada şükranlarımı sunarım.


TUROB Başkanı Timur Bayındır, “Saygıdeğer Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay'a, yaptığı değerli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemiz turizmi için çok başarılı çalışmalar imza atıyor.

Mesela, son dönemde Gülhane Parkı'na gidenler görmüştür. Ciddi bir çalışma gerçekleşmiştir. Yönetim Kurulu Üyem olan Faruk Boyacı kardeşimi, hem aldığı ödülden dolayı, hem de sektörümüze yaptığı katkılar nedeniyle tebrik ediyorum”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi Koordinatörü Tülin Ersöz, “Bu güzel ödülü şehrimize kazandırdığı için Faruk Boyacı'yı kutluyorum.

Kendisi hakikaten turizm konusunda çok heyecanlıdır. Birlikte çok başarılı çalışmalara imza atıyoruz”

İstanbul Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, “Sayın Faruk Beyi, 2. kez aldığı ödülden dolayı tebrik ediyorum. Bir işi yönetirken, başarıyı elde etmek kadar, başarının sürdürülebilir olması da çok önemlidir. Daha nice ödüllere diyerek, Sahsında tüm ekibini tebrik ediyorum”

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sirkeci'nin çok çok özel bir yer olduğunu anımsattı.

Bu bölgenin son yüzyıl içinde oldukça hoyrat kullanıldığını kaydeden Günay, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Şimdi tüm bunların izlerini silmeye çalışıyoruz.

Bu güzel toplantıdan önce Topkapı içinde yeni bir yıkım daha gerçekleştirdik. Her gün kendime Sur I Sultani için ne yaptın?

Bugün İstanbul için ne yaptın diye soruyorum. Kocapaşa Mahallesi, buranın yayalaştırılması, mekanların tarihsel dokuya uygun hale getirilmesi, bize asıl kültür turizmini getirecek. İstanbul'da yüzlerce odası olan oteller var. Ama asıl kaygım, tarihi yarımadada ve Pera'da İstanbul'un dokusunu hissedebileceğiniz tesislerin yaygınlaşması.

O zaman İstanbul, belki milyonlarca insanın gelip geçtiği değil ama, farkı, tarihi anlaşılan dünyanın marka kentlerinden birisi hale gelecek. İstanbul, tarihiyle bize bu imkanı veriyor.”

İstanbul'un tarihine sıkı sıkı sarılmasını isteyen Günay, konuşmasını “Faruk Bey'in burada yaptığı tesis, suya atılan bir taş gibi. Bunun giderek yayılmasını istiyoruz” diye tamamladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay konuşmasından sonra; Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği  Yönetim Kurulu Üyesi Gül Küçükserim Bakan Ertuğrul Günay'a Derneğin, 2010 yılında birçok projeyi hayata geçireceğini ifade ederek  projelerinden  bahsetti


Gül Küçükserim Anadoluhisarı'nı Gül ve Nergis çiçekleriyle donatılmasını Bakan Ertuğrul Günay'a anlattı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Beykoz Belediyesi ile yürüttüğümüz proje kapsamında, gül ve nergis fideleri dikilmektedir. Diğer projelerimiz arasında; Baruthane Çayırı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından projelendirilmesi, Anadoluhisarı'nın turizm açısından tanıtımının yapılacağı tarihi ve turistik yerlerimiz ile işletmelerimizin tanıtım kitapçığı, 4 mevsim Göksu fotoğraf kitabını da  Bakan Ertuğrul Günay'a  hediye etti.

Geleneksel mısır şenliği, Göksu'da sandal sefaları, Sokak bizim organizasyonu gibi çeşitli projelerimiz yer alıyor” diye konuştu. Bakanım  Göksu'ya gelmek isterseniz Bebek sahilinden Özel teknemizle sizleri aldırıp konuk edebiliriz siz ve ekibinizi Anadolu Hisarı'nda ağırlamak Göksu'da sandal sefasına bekliyoruz dedi.Bakan Günay Anadoluhisarı'na geleceğim o güzellikleri yerinde göreceğim dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a otelde konaklayan turislerden de ilgi vardı. Bakan Günay yaptığımız başarılı işleri yurt içindeki vatandaşlarımız biliyor ve görüyor ülke dışından da ilgi görmemiz sevindirici dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sirkeci Konak Hotel'den ayrılırken Ömer Faruk Boyacı ve diğer turizmcilerle vedalaştı Akşam yine beraberiz Rehberlerde buluşuruz dedi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan haberin tüm hakları WEB Medya Grubu  www.turizminsesi.com 'a  aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak habere aktif link verilerek kullanılabilir.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21