• BIST 9903.93
  • Altın 2869.332
  • Dolar 34.1109
  • Euro 38.1575
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

SGH HAVACILIK SEMPOZYUMU YAPILDI

SGH HAVACILIK SEMPOZYUMU YAPILDI
Türkiye aslında olması lazım gelen havacılıktaki kayıp yıllarını telafi eden bir süreyi yaşıyor.

TURİZMİN SESİ


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri Anonim Şirketi (HEAŞ) Genel Müdürü Volkan Tiryaki ,Airport Otelde düzenlenen Sabiha Gökçen Havalimanı Gelişme Sempozyumuna katıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül,Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri Anonim Şirketi (HEAŞ) Genel Müdürü Volkan Tiryaki ,Airport Otel'de düzenlenen Sabiha Gökçen Havalimanı Gelişme Sempozyumu'na katıldı.

Konuşmasında, havacılık sektörüne ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım, Türkiye'de 6 havalimanının yapımının devam ettiğini söyledi. Bakan Yıldırım, daha önce 49 milyon 500 bin olan toplam havalimanı kurulum kapasitesinin 160 milyona ulaştığını belirterek, "Sektörün kümülatif büyümesi 5 kat. Dünya havacılığında bu oran yüzde 5'dir. Türkiye aslında olması lazım gelen havacılıktaki kayıp yıllarını telafi eden bir süreyi yaşıyor. Bu 8 yılı, havacılıkta kaybedilen yılların telafisi olarak görüyoruz" dedi.

Sektörde 2002'de 3.3 milyar TL bir katma değer üretilirken, bu oranın 2010 yılında 18 milyara yükseldiğine dikkat çeken Binali Yıldırım, şunları söyledi: "Doğrudan istihdam sayısı 49 binden 110 bine çıkmış, alınan tedbirler, yapılan yatırımlarda Türk sivil havacılığı adeta küresel krizi de ters köşeye yatırmış durumdadır. 2009 verilerine baktığımızda dünyada küçülme yaşanırken, Türkiye'de sivil havacılıkta büyümeye devam etmiş. Bankacılık, bilişim ve sivil havacılık sektörleri, Türkiye'de büyüyen 3 sektör. Yüzdelerden ziyade benim daha çok ilgimi çeken vatandaşın gülen yüzüdür. 'Havayolu halkın yolu olacak' dedik. Bu sloganla yola çıktık, bunu dabaşardık. Herkesin bu yönde kanaati var. Bugün itibariyle iç ve dış toplam yolcu sayısını dünyada en çok artıran 4. ülke Türkiye'dir. Dünyanın 19.'suyuz. Dış hat yolcu sayısını da dünyada en fazla arttıran 3. ülke Türkiye. 41 milyon iç hat yolcu ile 2009 yılında İspanya ve İtalya'yı geride bırakarak en fazla iç hat yolcu artışı sağlayan ülke yine Türkiye'dir."

Bakan Yıldırım konuşmasında, İstanbul'a 3. havalimanının şart olduğunu da ifade ederek, "Buna karşı çıkanlar olabilir. İtirazlar gelebilir. İtiraz etmeyin çünkü üçüncü havalimanı olmazsa işletmecilerin işi daha da zora girebilir" ifadelerini kullandı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise, işletmecilerin, Sabiha Gökçen Havalimanı için talep ettiği 2. pist konusuna değinerek, "Bu konuda büyük ilerlemeler sağlanarak sona gelindi" dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül semzpoyumun açılışında bir konuşma yaptı. Gönül, "Napolyon'un bir sözü vardır. 'Dünyada tek bir ülke olsaydı İstanbul başkent olurdu.' Bunu aktive etmek bizim hükümetimize nasip oldu" dedi. Gönül, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pistin yapılmasıyla ilgili olarak, "İkinci pist meselesi.

Bugün nasıl yapılacağı ortaya çıktı. İkinci pist konusu da dahil olmak üzere Çarşamba günkü Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısında Sayın Başbakanımıza arz ettim. Sayın Başbakanımızın talimatı yap-işlet-devret şeklinde oldu. Devletten para çıkmadan ikinci pistin yapımına bakacağız. Bunu böyle duyuruyorum. İlgili ilgisiz herkes haberdar olsun. Neden olmasın? Ulaştırma Bakanımızın bir projesi vardı. 13 milyarlık Hersek Köprüsü'yle İzmir otoyolu, devletten bir kuruş çıkmadan yerine gelecek. O yapıldığına göre bu da yapılabilir" diye konuştu.


SABİHA Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen "İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın Hava Ulaşımındaki Artan Önemi" konulu sempozyumda, Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri Anonim Şirketi (HEAŞ) Genel Müdürü Volkan Tiryaki görselleriyle kurumunu anlattı. HEAŞ yetkilileri ile ARUP şirketi yetkilileri arasında Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacak 2. pist ile ilgili "2. Pist Avan Proje Protokolü" imzalandı…Toplantının kahve molasında Beykent Üniversitesi Lojistik Bölüm Başkanı Prof.Dr.Ruhet Genç Bakan Yıldırım'a ünversitesiyle bakanlığın işbirliğine girmesi için proje teklif randevusu isteğini sundu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21