Manisa, Balıkesir ve Tokat illerinin köylerinde annesinin adını yaşatmak amacıyla kurduğu kütüphaneler zinciriyle tanınan eğitimci yazar Recai Şeyhoğlu 32. Kütüphanesi'ni Aliağa'da açıldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in de katılacağı programda Rasime Şeyhoğlu Kütüphane Müzesi de aynı gün açılacak.İzmir, Manisa, Balıkesir ve Tokat illerinin köylerinde annesinin adını yaşatmak amacıyla kurduğu kütüphaneler zinciriyle tanınan eğitimci yazar Recai Şeyhoğlu 32. "Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi'ni Hacıömerli Köyü Muhtarlığı ve İşadamı Özcan Durmaz’ın katkılarıyla Aliağa Hacıömerli Köyü'ne açıyor. Kütüphane, köy muhtarlığı tarafından tahsis edilen binada açılacak.
Kütüphanenin yapımını ve tefrişatını sağlayan Aldur Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Durmaz, “uzun yıllara dayanan dostluğumuz bulunan sayın Recai Şeyhoğlu’nun Türkiye çapında başlattığı aydınlanma hareketine bir ışık katkısı da biz yapabildiysek ne mutlu bize. Aliağa’nın Hacı Ömerli Köyü’nde açacağımız kütüphane bu büyük aydınlanma hareketinde 32. Halka. Umuyorum ki, yurdun dört bir yanında böylesi çalışmaları görelim. Sayın Rasime- Recai Şeyhoğlu’na Aliağa’ya böylesine önemli bir kültür yuvası kazandırdığı için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Şeyhoğlu 31'incisini geçtiğimiz yıl mayıs ayında Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Ataköy beldesinde açmıştı. Aliağa HacıÖmerli köyünde 31 Ağustos Cuma günü açılışı yapılacak kütüphanede Felsefe kitapları, Türk ve Dünya Klasikleri, çocuk kitapları, sözlükler, sınav kitapları, bilim sanat edebiyat dergileri ve ansiklopediler yer alıyor. Ülke genelinde 32. kütüphaneyi açtıklarını kaydeden Şeyhoğlu, annesinin kansere yakalanmasının ardından, onun adına hayır yapmak için bu yola çıktıklarını söyledi. Şeyhoğlu, “Kütüphaneler zincirimize Aliağa’yı ekliyoruz. Hacı Ömerli köyünde 31 Ağustos Cuma günü saat 14.00’de yapacağımız açılışa tüm aydınlanma sevdalılarını bekliyoruz.” Dedi.
RASİME-RECAİ ŞEYHOĞLU KÜTÜPHANELER ZİNCİRİ
Eğitimci Yazar Recai Şeyhoğlu, Annesi Rasime Şeyhoğlu ile birlikte, aydınlanmanın, eleştirirel bakışın köylerden başlayacağı inancıyla ilk kütüphaneyi 19 Ekim 2002'de Bergama'nın Hacıhamzalar köyünde kurdu. Ardından Ayaskent, Karavelileri Demircidere, Pınarköy, Narlıca Çamköy, Aşağıkırıklar, Tırmanlar, Bağyolu, Maldan, Dallık ve diğerleri gelerek tam 31 köye ulaştı. 2011 yılında kütüphaneler zinciri Anadolu'ya taşınarak Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Ataköy beldesi kütüphaneye kavuştu. Zincirin 32. Halkası Aliağa’nın Hacıömerli köyünde açılıyor. Eğitimci Yazar Recai Şeyhoğlu, kitabın aydınlanmaya olan önemini ve köy kütüphanelerinin öyküsünü yazdığı "Köylerde Rönesans- Kitabın Kırsala Yolculuğu" kitabında anlattı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.