• BIST 9355.86
  • Altın 2837.382
  • Dolar 34.4229
  • Euro 36.2785
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

Seyahat sektörü, ödeme konusunda inovasyona açık olduğunu gösteriyor

Seyahat sektörü, ödeme konusunda inovasyona açık olduğunu gösteriyor
Seyahat sektörü, müşteri deneyimini zenginleştirmek ve 74,5 milyar dolar tasarruf yapmak amacıyla yeni bir ödeme inovasyonu çağına giriyor

TURİZMİN SESİ


PYMNTS tarafından kaleme alınan ve Amadeus aracılığıyla yürütülen çalışma, seyahat sektörünün daha kişisel bir deneyim sağlayabilmek amacıyla ödeme konusunda inovasyona açık olduğunu gösteriyor.Ürün ve hizmetler için kullandığımız ödeme biçimlerinde inovasyon, 2008-2016 arasında dünya çapında kurulan 5000’in üzerinde yeni “FinTech” firması ile hızını artırıyor ve 60 milyar doları aşkın girişim sermayesi yatırımını kendine çekiyor. Bu gelişme, temassız ödemeler ve kriptografik açıdan güvenli dijital para birimlerinden anlık ödemelere kadar pek çok inovasyonun önünü açıyor.  PYMNTS tarafından yapılan yeni araştırma, bugün seyahat sektörünün ödemeler konusunu bir üst seviyeye taşımaya hazır olduğunu ortaya koyuyor.

Oteller, havayolları ve seyahat sektöründeki aracı kurumların ödeme müdürleriyle yapılan 78 görüşmeyi içeren çalışma, ödemeler konusunda giderek daha fazla inovasyon isteği oluştuğunu gözler önüne seriyor. Görüşülen şirketlerin yüzde 95’inden fazlası, yakın gelecekte yeni ödeme inovasyonları sunmayı planlıyor, yüzde 14’ünden fazlası ise çok sayıda yeni inovasyon planlaması yapıyor.  Müşteri ihtiyaçlarının karşılanması gibi faktörlerin inovasyonu tetikleyen unsurlar arasında olduğu belirtilirken, ödemeler konusunda önemli bir hedefin de sürekli olarak daha kişisel bir müşteri deneyimi yaşatmaya odaklanmak olduğu dile getiriliyor.Bu parlak gidişata karşın, seyahat ödemeleri müdürleri ortaya çıkan ciddi karmaşık sistemlerin bugün inovasyonun önünde önemli bir bariyer olduğunun altını çiziyor. Şirketlerin yüzde 85’i son beş yıl içinde kabul edilen ödeme yöntemlerinin sayısında bir artış olduğuna işaret ediyor. Araştırmaya katılanların kabul ettiği ortalama ödeme yöntemi sayısı dokuz ve şirketler son birkaç yıl içinde ortalama üç yeni yöntem eklediklerini belirtiyor. Aynı şekilde, seyahat şirketlerinin yüzde 80’den fazlası 3 ila 10 farklı ödeme hizmeti tedarikçisi ile çalışıyor ve bu, operasyon karmaşıklığını daha da artırıyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Amadeus Ödemeler Direktörü Bart Tompkins, “Seyahat sektörü şu anda ödeme inovasyonu konusunda tam bir dönüm noktasında. Önümüz-deki birkaç yıl, FinTech’teki bir dizi ilerleme ile birlikte sektör, inovasyon aracılığıyla müşteri deneyimini artırmak ve maliyetleri yönetmek için gerçek bir şans yakalayacak. Ödemeler konusunda inovasyona niyetli olan bu şirketlere tavsiyemiz, stratejik bir yaklaşım benimse-meleridir. Bu kapsamda temel rekabet avantajlarının neler olduğunu ve neyin dışarıdan tedarik edilmesi gerektiğini tanımlamaları ve ayrıca gelecek inovasyonları değerlendirirken yalnızca müşteri deneyimini zenginleştiren, karmaşıklıkları gideren veya doğrudan ya da dolaylı olarak maliyetleri azaltan seçeneklere yönelmeleridir” diye belirtti.Tompkins sözlerini şöyle sürdürüyor: “Seyahat sektörü tüm diğer sektörlere kıyasla çok daha uluslararası seviyede olduğu için küresel bir müşteri tabanının ihtiyaçlarını ve yönetilmesi gereken bir dizi devlet düzenlemesini karşılayan ödeme yöntemleri kullanmak zorunda. Bu zorluklara karşın, daha kişisel bir deneyim yaşatma vaadi, ödemeler konusunda nasıl bir rekabet avantajı sağlayabileceği hakkında sektörü yeniden düşünmeye sevk ediyor.”

Çalışmaya göre ayrıca, seyahat firmaları gelirlerinin ortalama yüzde 5,3’ünü ödeme yönetimine harcıyor. Bunun içinde satın alma maliyetleri, tedarikçilere yapılan ödemeler ve diğer dolaylı maliyetler bulunuyor. Bu miktar, bir bütün olarak sektörde 74,5 milyar dolarlık dev bir harcamaya denk geliyor. Daha küçük firmalar orantısız şekilde yüksek ücretler ödüyorlar. 15 milyon doların altında geliri olan firmalar gelirlerinin ortalama yüzde 7,5’ini ödemeler için harcıyor. Yıllık 1 milyar doların üzerinde geliri olan firmalar ise sadece yüzde 3,8’ini ödemeler için ayırıyor.Araştırma, 2018’in ilk yarısında saygın bilişim portalı PYMNTS tarafından yürütüldü. Telefon görüşmeleri, 9’u havayolu, 41’i otel ve 28’i seyahat acentelerinden olmak üzere toplam 78 ödeme müdürüyle yapıldı. Katılımcılar çeşitli ölçeklerdeki kuruluşlardan seçildi. Seçilen firmaların yüzde 60’ından fazlası yıllık 100 milyon dolar gelir sağlıyordu. Araştırma, 1000’den fazla seyahat şirketi için yıllık 117 milyar dolardan fazla ödeme işleyen Amadeus Payments tarafından desteklendi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21