• BIST 9940.91
  • Altın 3017.632
  • Dolar 35.386
  • Euro 36.5366
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

Şeker hastalarına obezite ameliyatı

Şeker hastalarına obezite ameliyatı
Diyabet üzerine çalışmalar yapan dünyanın önde gelen 45 kuruluşu, diyabetli kişilere obezite ameliyatlarında en sık yapılan mide ameliyatlarının tavsiyesinin artık bir standart haline getirilmesi kararı aldı

TURİZMİN SESİ


Diyabet tedavisinde obezite ameliyatları uzun yıllar ilaç kullanmaya gerek olmadan diyabetin kontrol altında tutulmasına yardımcı oluyor. Obeziteyle ilgili yaptığı tüp mide ameliyatları uluslararası bilim dergilerine konu olan Prof. Dr. Halil Coşkun, bu önemli bilimsel gelişme hakkında şu bilgileri verdi.“Diyabetle ilgili çalışmalar yapan dünya çapında 45 kurumun yaptığı ortak açıklamada obezite cerrahisinin dünyadaki yüz binlerce diyabet hastası için çok faydalı olabileceği belirtildi. Açıklamaya göre, mide ameliyatı seçeneği insülinin ortaya çıkışından itibaren diyabet tedavisi yöntemlerindeki en büyük değişim olarak kabul ediliyor.

diyabet-tedavisi,seker-hastalari,prof.-dr.-halil-coskun,-2.jpg

Diyabet tedavisinde belirlenen yeni prensiplere göre, kanlarındaki glikoz oranının kontrolü nasıl olursa olsun, mide küçültme ameliyatı ve bu yolla kilo kaybının sağlanması, vücut kitle indeksi 40 ve üzeri olan tüm diyabet hastalarına, ayrıca yaşam tarzlarında değişiklik yaparak ya da ilaçla kandaki glikoz değerleri kontrol altına alınmayan ve vücut kitle indeksi 30 ve üzeri olan herkese tavsiye edilmeli.

PROF. COŞKUN 2000 YILINDAN BERİ UYGULUYOR
Dünyadaki birçok ülkenin bir "diyabet salgınının" tam ortasında olduğunu göz önüne alırsak alınan bu karar son derece yerinde. Benim Türkiye’de 2000 yılından beri uyguladığım bu ameliyatların tüm dünyada tavsiyesinin standart haline gelmesi sevindirici bir gelişme.Çünkü Tip 2 diyabet kronik ve ilerleyici bir hastalıktır. Tedavi edilmediği ve ilaçlarla kontrol altına alınamadığı taktirde hastalarda görme kaybı, böbrek yetmezliği, kalp krizi ve bacak veya ayakların kesilmesiyle sonuçlanan bir dizi sağlık sorununun oluşmasına neden olur. Mide ameliyatı seçeneği diyabet tedavisindeki geleneksel tedavi yöntemlerinden radikal bir kopuşun göstergesidir.Diyabet tedavisi için belirlenen yeni prensipler birçok bilimsel bulguya dayanılarak ortaya çıkmış. Bu bulgular arasında 11 tane rastgele yapılmış test de var. Bu testlerde ortaya çıkan sonuç birçok vakada mide ameliyatlarının kandaki glikoz seviyesini Tip 2 diyabetin tanı eşiğinin altına düşürüyor veya kandaki glikoz seviyelerinde ciddi bir düzelme sağlıyor.

AYAĞI KESİLMİYOR İLACI DA BIRAKIYORLAR
Bu vakaların çoğunda hastalar ya tamamen diyabet ilaçlarını bırakıyorlar ya da kullandıkları ilaç miktarı önemli ölçüde azalıyor.Mide ameliyatı ayrıca, kandaki glikoz seviyesini mükemmel şekilde kontrol altına alıyor ve kalp-damar sağlığıyla ilgili risk faktörlerini de azaltıyor.Meslektaşlarımız, uygun hastalarda, hastaların kilo kaybetmesini, insülin direncini düşürerek diyabetin kötü etkilerinin azalmasını sağlayan bu yöntemi hastalarına gönül rahatlığıyla tavsiye edebilir.”Diyabet tedavisinde mide ameliyatı aralarında Uluslararası Diyabet Federasyonu, Amerikan Diyabet Derneği, İngiliz Diyabet Derneği ve Çin Diyabet Araştırma Merkezi'nin de olduğu 45 uluslararası organizasyon tarafından destekleniyor ve tavsiye ediliyor.Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yeni yapılan bir araştırmaya göre, son 40 yılda diyabet hastası olan yetişkinlerin sayısı dört kart artarak, 422 milyona ulaştı. Uluslararası Diyabet Federasyonu'na göre, bu rakam 2040 itibariyle 642 milyona yükselecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21