• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

SAYD'IN ÖRNEK PROJESİ START ALDI

SAYD'IN ÖRNEK PROJESİ START ALDI
(SAYD) tarafından gerçekleştirilen 'Cumhuriyetin 86. yılında 86 okuldan 2760 Öğrenciyi tarihle buluşturma' organizasyonunun ilk 300 öğrencisi profesyonel rehberler eşliğinde Antalya'nın doğal ve kültürel değerlerini tanıma imkanı buldular

TURİZMİN SESİ


Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği (SAYD) tarafından gerçekleştirilen "Cumhuriyetin 86'ıncı yılında 86 okuldan 2760 Öğrenciyi Tarihle Buluşturma" projesinin ilk 300 öğrencisi, profesyonel rehberler eşliğinde Antalya'nın doğal ve kültürel değerlerini tanıma imkânı buldular.

Sabahın erken saatlerinden okulları önünden alınan öğrencilere ikram olarak özel çantalarda hazırlanmış süt, kek ve su ikram edildikten sonra, ARO bünyesinden gönüllü olarak rehberlik yapmak üzere başvuran profesyonel rehberler, öncelikle öğrencilere bölgenin tarihi ve coğrafyası ile ilgili bilgiler verdiler. Turizmin ve bölgenin turizmindeki önemine değinen Rehberler, daha sonra turistlerle yaşadıkları ilginç anıları aktardılar.


Kısa bir şehir turundan sonra Antalya Müzesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve SAYD Yönetim Kurulu Başkanı Recep Yavuz tarafından karşılanan çocuklar, müze içindeki ziyaretlerine başladılar. İlk çağlardan günümüze kadar insanoğlunun gelişen yaşamını müzedeki eserler eşliğinde izleme imkanı bulan öğrenciler, özellikle eserlerin yapımı ve saklanması sırasındaki çalışmaları hayranlıkla dinlediler. Müze ziyareti sonrasında Interdentalia Diş Hastanesi tarafından her öğrenciye birer diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.

Daha sonra Anadolu'nun bir özetini sunan Minicity'yi gezen öğrenciler, gördükleri minyatur eserler önünde resim çektirerek hatıralarını ölümsüzleştirdiler. Organizasyonun catering sponsorluğunu gönüllü olarak üslenen 100. Yıl Restaurant'ta yenen öğle yemeğinden sonra, Dolphinland'da yunus gösterisini izleyen çocuklar, yaklaşık 45 dakikalık program esnasında neşeli anlar yaşadılar. Yunusların gösterilerinin yanı sıra, çoçuklarla top oynamaları gösterinin en güzel anlarından biri olarak akıllarda kaldı.

Günün sonunda otobüslerine binerek okullarına dönen öğrenciler ve öğretmenleri yaşattıkları bu güzel gün için SAYD yöneticilerine ve destek veren kuruluşlara teşekkür ettiler. SAYD Yönetim Kurulu Başkanı Recep Yavuz, çocukların yaşadığı mutluluğun çok anlamlı olduğunu, özellikle çok dikkatli bir şekilde her şeyi dinlemeleri ve izlemeleri onların böyle etkinliklere bakış açısını gösterdiğini söyledi. Yavuz, otobüs seyahati esnasında Rehberler vasıtası ile bir anket yaptıklarını ve 300 öğrenciden 240'ının ilk defa müzeye geldiğini, ve 55'inin ilk kez Antalya'yı gördüğünü söyleyerek, "Bu öğrencilerin Serik ve çevresinden gelmesine rağmen, sayılar bize öğrencilerin bugüne kadar Antalya'yı gezme, görme, tanıma fırsat ve imkanlarının kısıtlı olduğunu gösteriyor.

Önümüzdeki günlerde gruplar daha uzak ilçelerden gelecek ve büyük bir olasılıkla Antalya'yı hiç görmemiş öğrenci sayısı çok daha fazla olacak" dedi. 2016 Expo sloganının 'Çiçek ve Çocuk' olduğunu hatırlatan Yavuz, projenin genç neslin doğru yönlendirilmesi için önemli bir sosyal misyonu yerine getirdiğini söyledi. 1 Aralık günü 480 öğrencinin Kaş ve Kumluca'dan getirileceğine değinen Yavuz, böyle kapsamlı bir organizasyonda görev alan ve destek veren herkese teşekkür etti. Yavuz, projenin 15 Aralık gününe kadar süreceğini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21