• BIST 9900.25
  • Altın 2874.384
  • Dolar 34.0921
  • Euro 38.0411
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Temmuz 2024 65'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 

SAİNTE PULCHERİE DANSA ÇAĞIRIYOR

SAİNTE PULCHERİE DANSA ÇAĞIRIYOR
Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, 29 Mayıs 2010 Cumartesi günü dans festivali « Sainte Pulchérie 1. Dans Buluşması'na ev sahipliği yapacak

TURİZMİN SESİ


Modern dans alanının tanınmış isimlerinden Candaş Baş'ın katkılarıyla düzenlenecek olan festivale altı okul katılıyor : Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Galatasaray Lisesi, Özel Amerikan Robert Lisesi, Özel Üsküdar Amerikan Lisesi, Kartal Anadolu Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Dans Kulübü.

Festivalin organizatörleri, okulun dans öğretmeni Hande Ermiş ve Etkinlik/İletişim Sorumlusu Jülide Bigat, festivalin sadece gösterilerden ibaret olmamasını, öğrencilere dansa farklı bir yaklaşım ve zenginlik katmasını istediler. Bu amaçla davet edilen, ünlü dans kumpanyası “Çıplak Ayaklar Kumpanyası”nın kurucularından Candaş Baş, hem bir gösteri sunacak hem de öğrencilerle buluşacak. Festival programı kapsamında, Baş, seçtiği bir dans filmini, dokunaklı ve şiirsel “The Cost of Living - DV8 Physical Theater”ı, gençlerle paylaşacak ve onlara dans hayatını, esinlendiği dans kaynaklarını anlatacak. Ardından gençler, 2 saat sürecek olan atölye ile Candaş Baş ile modern dansı deneyimleyecekler.

Program içinde ayrıca öğrenciler, dans fotoğraf sanatçısı Osman Ürper'in sergisini gezip kendisiyle sohbet etme imkanı bulacaklar. « Dansa Dair » isimli sergi, okulun sergi salonu Od'A (Ouvroir d'Art)'da sanatseverlerle de buluşmaya hazır bekliyor olacak.

« Sainte Pulchérie 1. Dans Buluşması » :
25 mayıs – 15 haziran 2010
Dans Fotoğrafları Sergisi « Dansa Dair »
Açılış, 25 Mayıs 18.30 – Tüm sanatseverlere açık

29 mayıs 2010
- Gündüz : Atölyeler, kısa film gösterimi, Candaş Baş ve Osman Ürper ile buluşma - Öğrenciler için.
- Akşam: 20.30 - Öğrenciler tarafından yapılacak gösteriler ve Candaş Baş'ın solo gösterisi:
Lisenin bahçesinde – Tüm dans severlere açıktır. Giriş ücretsizdir.
Candaş Baş'ın Biyografisi

Dans eğitimine klasik bale ile İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Bölümünde başladı. Eğitimi sırasında Ramazan Bapov, Ludmilla Morozova, Nikolai Morozov, Valentina Sobtseva gibi hocalardan ders aldı. Burs kazanarak Royal Academy of Dancing'de yaz kurslarına katıldı. Cem Ertekin yönetimindeki '' Çağdaş BaleTopluluğu'' ile 6 yıl dansetti.Uzay ve vücut hareketi hakkındaki araştırmalarına henüz daha okul yıllarında başlamıştı ve ilk koreografi deneyimlerine Kumpanya Bale Turk topluluğunda başladı.

İstanbul Opera ve Balesinde kısa süre çalıştıktan sonra Almanya'ya gitti. Almanya, Belçika, İsveç ve Türkiye'de projelere katıldı. Dans atelyeleri düzenledi, misafir sanatçı olarak pek çok kumpanyada rol aldı Contemporary Dance Days ( Çağdaş Dans Günleri ), International Tanz Wochen, Dans Platformu gibi festivallere katılarak aynı zamanda Zvi Gotheiner, Bruce Taylor, Suzanne Linke, Frey Faust, Dominique Mercy, Pascal Couillaud, Dominique Lisette, Joe Alegado, Milton Myers, Elisabeth Corbett, Paul Clayden, Laura Aris, Inaki Azpilaga, German Jauregui Allue, Wim Wandekeybus, Ray Shwarz, Rasmus Olme, Nicole Cacciovio, Meg Stuart ile dans atelyeleri yaptı.

''Belgium Opera'' ( Belçika Operası ) ve '' Hush Hush Company'' ile 2 yıl dansetti ve Abdel Sarrokh, Philippe Talard, Zeynep Tanbay, Mustafa Kaplan, Lorena Rondi, Michael Keagan Dolan, Tayeb Benamara, Charles Cre Ange, Diane Elshout, Frank Handeler, Jordi Galli gibi koreograflarla da çalıştı. Mustafa Avkiran'ın ''80630'' adlı bedensel tiyatrosunda oynadı. Bilgi Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Modern Dans bölümünde çağdaş teknikler, jazz, bale ve yoga dersleri vermektedir. Yoga yapıyor müzik yapıyor ve şarkı söylüyor.

Kendisi son 6 yıldır birlikte dansettiği ve koreograflığını yaptığı '' Çıplak Ayaklar Kumpanya
sı''nın kurucu üyelerindendir. ''Çıplak Ayaklar''la birlikte çalışarak ''Linvitation'' - Charles Cre Ange, ''Mehmet loves piece ''- Mihran Tomasyan, '' In the city ''- Charles Cre Ange,
''Why incu cima''- Mihran Tomasyan, ''Kalon Kakon ' - Diane Elshout – Frank handeler,
''Kelimeler-Words''- kumpanya'nın eseri, '' Faili Meçhul '' - gösteri. '' Rent '' , '' Hair ''
''Ave-nue Q'' ve Kerem Kurdoğlu'nun son yapıtı '' A Trial in İstanbul '' gibi tiyotro oyunlarına da koreografi hazırlamıştır. William Forsythe'ın İstanbul'da sahnelenen '' Hu-man'' Writes '' adlı eserinde de rol almıştır. Eurovision şarkı yarışması birincisi Sertab Erener eurovision yarışmasına katıldığı zaman yarışmadaki sahne şovunun koreografisi de ona aittir. Cynthia Madensky'nin 6 adet kısa metraj dans filminin koreografisini de kendi si yapmıştır.

Koreografisini yaptığı eserler Les Floraisons du Botanique'de, CCBE ( Cultuur Centrum Berchem ), 19. Festival Internacional de Danca Contemporanea Portugal ve 14. Internationale Theater Festival İstanbul, Sofia Dance Week, 16. İstanbul Theater Festival, Idans, Diyalog Festival Berlin, Culturscapes Switzerland , Dansem, Question de Danse, Fransa'da sahnelendi. Onun eserlerinden bazıları: Delirium-solo, Mirror-(direktör, koreograf), Time Becomes a Loop, Hep Aynı Şey, Sadece-solo, X-inti, Broken-solo ve Enginar (direktör, koreograf) -C and C ile birlikte gerçekleştirilmiştir.

Sainte Pulchérie, 163 yıllık bir eğitim kurumu...
1846 yılında kurulan, iki dilde egitim veren Sainte Pulchérie Lisesi ilk kuruldugunda ortaokul olarak hizmet vermeye baslamıştır. 2000 yilindan itibaren ise lise olan ve karma eğitime geçen kurum 400 ögrencisi ile eğitim öğretime devam etmektedir. Sainte Pulchérie Lisesi Istanbul'un kalbi denebilecek, meşhur Taksim Meydanı'na çok yakın bir yerde bulunmaktadır. Bu ideal coğrafi konumu lisemizin Istanbul'un bir çok önemli kültürel etkinliğinin de merkezinde olmasını sağlamaktadır.

Ögrencilerini en iyi şekilde motive etmek, onlara keyifli ve başarılı bir eğitim ve öğretim hayatı sunmak, öğrenmeyi öğretmek, çağın gerektirdiği bilgileri vermek gibi değerler Sainte Pulchérie Lisesi eğitim kadrosunun asıl amaçlarındandır.

''Fransa'da Türkiye Mevsimi'' ve ''2010 Avrupa Kültür Baskenti Istanbul'' gibi önemli etkinlikler 2009-2010 yılında Istanbul'u bir çok zengin kültürel aktivitelerin merkezinde olmasını sağladı ve lisemiz de bu etkinliklerde aktif olarak yer aldı.

Cesitli sergiler, konserler, konferanslar, sempozyumlar, kollogyumlar ve tiyatro gösterileri... Sanatsal, kültürel ve edebi tüm etkinlikler Sainte Pulchérie Lisesi'nin çalışmalarında önemli bir yer tutmaktadır ve bu çalışmalar Fransa'nın Istanbul Konsolosluğu kültür servisi tarafından da desteklenmektedir.

İdil Biret, Adalet Ağaoğlu, Cevat Çapan, Ayla Algan, Ender Dandul, Uğur Dündar, Nedim Gürsel, Hüsnü Şenlendirici, Faruk Yazıcılar, Bedri Baykam .... gibi isimlerini saydığımız bu sanatçı ve aydınlar Sainte Pulchérie Lisesi'ne konuk olanlardan sadece birkaçıdır.

Sainte Pulchérie Lisesi sanata verdiği önem çerçevesinde, yeni açılan galerisi “Od'A-Ouvroir d'Art” ile kapılarını kültür sanata açıyor. 2009 kasımında açılan, 280 m2 üzerine kurulu galeri, tüm donanımıyla sanata ve sanatçıya lise bünyesinde katkıda bulunulmasına olanak sağlıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21